Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Myytti murtui: Kolmasosa naisista vihaa shoppailua

Kaikille naisille shoppailu ei tuota iloa. Kaikille naisille shoppailu ei tuota iloa.
Pekka Peura
Kauneus & muoti  20.9.2012 | Kaleva Muuta tekstin kokoa -+

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan shoppailu ei ole naisille ihanaa, rentouttavaa terapiaa. Kolmasosa naisista inhoaa kaupoissa kiertelyä.

Syiksi shoppailuinhoon reilun kahden tuhannen naisen kyselyssä kerrottiin vaikeus löytää mitään kivaa, tylyt myyjät, pitkät jonot sovituskoppiin, huonosti istuvat vaatteet sekä kipeäksi tulevat raajat.

Lähes puolet vastaajista piti myyjiä snobimaisina ja uhkaavina.

Kyselyn mukaan myös hyväkroppaiset naiset tuntevat shoppailun vaikeaksi.

"Jos et sovi standardimittoihin, vaatteiden ostaminen voi olla vaikeaa. Mutta myös täydelliset muodot omaavat naiset tuntevat, että kokeilemansa vaatteet näyttävän kamalilta. Tuntien ostoksilla kiertelyn jälkeen he palaavat kotiin tyhjin käsin", kertoi kyselyn tehneen  Marisota.co.uk:n Coleen Nolan.

Osa naisista on siirtynyt pelkästään nettikauppojen asiakkaiksi. Heidän mukaansa nettikaupoista ostaminen säästää aikaa.

Kyselystä kertoi Daily Mail.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

8/8 kommenttia

shoppailija
21.9.2012 21:19

Shoppailu on mukavaa, itse ainakin nautin kauniiden, laadukkaiden tavaroiden ja vaatteiden ym. katselemisesta. Shoppailussa ei ole ostopakkoa, eikä vaatteiden sovittamista ym. rasittavaa, vaan shoppailussa ikään kuin kartoitetaan tilannetta ja tavaratarjonnan laatua ja määrää. Shoppailijalla itsellään on valta valita, ostaako vai ei. Minulle ainakin shoppailu antaa viitteita siitä, mitä tavaroita oikeasti tarvitsen tai haluan (ja se on hyvin vähän :)). Shoppailu voi myös aiheuttaa ahdistusta, sillä itse ahdistun herkästi kaiken ala-arvoisen roinapaljouden keskellä. Kaikki halpa ja turha krääsä (made in...) herättää kysymyksen, että kuka sellaista tavaraa OIKEASTI tarvitsee ja haluaa. Vai päätyvätkö ne, laivalasteittain ulkomaalaisista tehtaista tulleet, halvoista ja jopa myrkyllisistä raaka-aineista tehdyt tavarat, kaatopaikalle?


Tavis
21.9.2012 01:26

En shoppaile kuin vain todellisen hädän edesssä. Shoppailu ei olen nautintoa, vaan täyttä tuskaa. Tämä todettuna ihan normivartalolla ja koolla. Eli saatavuuden maksimirajoissa. Rättikauppojen helvettiä helpottavat asiantuntevat myyjät! He ovat painonsa verta kultaa.


Lemmikki
20.9.2012 17:37

En oo koskaan ymmärtän enkä tykännyy, kaupoissa on kuuma ja kaikki happi on hengitetty parempiin keuhkoihin, vaatteiden sovittaminen etenkin talvella on maailman kammottavinta hommaa ja sitten pitäisi roudata vielä jo mukaan kertyneitä ostoksia mukanansa. (Yleensä se kantaminen lankeaa mulle, miten geneeriseen shoppailuun yhdistetyt paperikassit voivat kestää niin painavia esineitä?) Muutenkin tulee mieleeni lähinnä Pamplonan härkäjuoksu. En käy koska muutkin käy, kyllä mut saa siihen ihan pakottaa. Voin käydä yhdessä kaupassa pikaisesti jos tarvitsen jotain tai ulkona on kylmä mutten jaksa jäädä hiplaamaan jokaikistä hurtuukia tai miettimään mitkä näistä kaikista täysin samannäkösistä kengistä olisivat ne parhaat. Pahinta on jos tätä monen tunnin kärsimystä seuraa vielä puinti siitä että olisiko sittenkin pitänyt ottaa se toisen värinen/mallinen/kalliimpi....Onneksi olen oppinut välttämään tämmöistä jo aika hyvin.


tavaratalo tietokoneella
20.9.2012 14:33

Viimeiseen asti yritän välttää shoppailua, vaatteiden sovittamista ja tungosta kaupoissa. Kaiken mahdollisen tilaan netistä ja palautan epäsopivat takaisin.


Läheltä seurannut
20.9.2012 14:30

Ei ne shoppailua inhoa, vaan sitä, että shoppailun täytyy tuottaa jokin ennalta määrätty tulos.


Market Hall
20.9.2012 14:26

Ei murtunut mikään myytti. Jotkut naiset saattaa ehkä inhota shoppailua, mitä en usko, mutta käy silti shoppailemassa koska muutkin käy.


Lemmikki
20.9.2012 17:38

Kuinkahan monesta naisesta tehtyyn otantaan tämä kommentti perustuu?


TH
20.9.2012 14:19

On siinä nykyihmisellä ongelmaa kerrakseen, voe voe...


Mainos
Mainos
Galleriat »|Kauneus & muoti

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Kauneus & muoti Down Up
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös