Digi

Toto-pelit siirtyvät internet-aikaan

Totoa vuorokauden ympäri . Raviveikkaus sujuu nyt netissäkin. KUVA: arkisto
Digi 23.9.2002 0:00
Pasi Kalliokoski

Oulu Paljon rahaa liikutteleva Toto-hevosveto astuu nettitoton myötä Suomessa uuteen aikakauteen. Peliä pyörittävä Fintoto arvioi, että pelien myynti nousee heti verkkokaupan kärkisijoille. Tulevaisuudessa totoa voi pelata myös kännykällä ja digi-tv:llä.

"Ravit tuotteena osuvat nykyisen pelikulutuksen ytimeen: kymmenen tasaista ja konstailematonta pelikohdetta joka päivä kolmessa tunnissa - vain jouluaatto ja joulupäivä levätään. Kesällä ravataan neljätkin ravit samana päivänä", sanoo Fintoton toimitusjohtaja Ilmari Halinen.
"Nettitoto osoitteessa www.fintoto.fi on avoinna kaikkiin Suomen totoraveihin. Nykyisestä poiketen pelejä voi pelata myös päiviä etukäteen", Halinen täsmentää.

Fintoton mukaan nettitoto on erittäin nykyaikainen pelialusta, josta on myös yhteydet hevos- ja ohjastajatietokantoihin. Uutta on myös kerroinlaskuri pelipäätöksiä varten.

"Asiakas voi halutessaan rekisteröityä sivulle tullessaan ja aloittaa pelin heti, mikäli hänellä on Nordean, Osuuspankin tai Sampo Pankin verkkomaksusopimus, jolla rahan siirto pelitilille onnistuu. Ja voitot maksetaan avattavalle pelitilille heti lähdön tototulosten vahvistamisen jälkeen," lupaa puolestaan Fintoton projektipäällikkö Reijo Anttila.Nettitoto pyörii
Elisan palvelimilla


Järjestelmän rakentamisen tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat olleet European Game and Entertainment Technology Ltd Ab (EGET) , amerikkalainen totojärjestelmätoimittaja Autotote Corporation ja ElisaCom Oy.

Hankkeen seuraava kehitysaskel on mobiilin käyttöliittymän rakentaminen ja tulevaisuudessa totoaminen mahdollistuu myös digi-tv:n avulla.

Suomen Hippoksen kokonaan omistama Fintoto Oy aloitti toimintansa vuoden 2001 alusta. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 138,2 miljoonaa euroa.

Internet-pelaamisen mahdollistavat pelisovellukset pyörivät tietoliikenneoperaattori Elisan palvelimilla ympärivuorokautisesti ylläpidetyssä konesalissa. Myös Nettitoton pelaajien ongelmiin vastataan Elisan asiakaspalvelussa. Fintotolla ja ElisaComilla on viiden vuoden sopimus tietoliikenneratkaisuista.

Totojohtaja Pertti Koskenniemen mukaan kumppanin valintaan vaikutti luotettavuuden lisäksi sen kyky vastata odotetun kasvun haasteisiin ja muuttamaan tarpeen vaatiessa esimerkiksi laitteistokokoonpanoja.

"Nettitoto poikkeaa muista sähköisistä kauppapaikoista siten, että sille on luonteenomaista pelaamisen raju lisääntyminen juuri ennen kohteiden sulkeutumista. Kymmenen pelattavaa kohdetta kolmen tunnin sisällä vaatii sovelluksia pyörittäviltä palvelimilta ja tietoliikenneyhteyksiltä erityisesti skaalautuvuutta sekä toimintavarmuutta", kertoo Elisa Internetin toimitusjohtaja Jari Karpakka.
"Lisäarvoa pelaajille tuottavat varmasti internetin mahdollistamat uudet apuvälineet sekä välittömästi saatavilla oleva lisäinformaatio hevosista ja ajajista", Karpakka toteaa.

Tehtyjen kuormitustestien mukaan järjestelmä on selviytynyt hyvin kuormituspiikeistä ja myös viime hetken pelitapahtumat ovat onnistuneet.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

11:47
Saksan maajoukkue pyytää Ruotsilta anteeksi provokatiivista juhlintaa
11:03
Naiset pääsevät vihdoin rattiin Saudi-Arabiassa – nyt naisilla on ajo-oikeus kaikissa maailman maissa
10:38
Juhannuksen vietto näyttäisi jatkuneen rauhallisena – toistaiseksi ei varmistuneita hukkumistapauksia
10:17
Oulun yliopiston tutkimus paneutui Keminmaan kirkon muumion terveyteen – Hyväosaiset kärsivät elintasosairauksista jo 1600-luvulla
9:00
Kekkonen poisti hakaristin Valkoisen Ruusun suurrististä, muuallakin swastika on yhä tabu – Tutkija nostaisi muinaisen symbolin arvoonsa
9:00
Kuinka CIA:n agentti värvätään? Ukraina avasi pahamaineisen KGB:n arkistoa tutkijoille – näin Neuvostoliitto koulutti vakoojiaan lännen kampittamiseen Tilaajille
8:43
Valkoisen talon tiedottajaa ei palveltu ravintolassa Yhdysvaltojen Virginiassa – syynä Trumpin politiikan puolustaminen
24
Kekkonen poisti hakaristin Valkoisen Ruusun suurrististä, muuallakin swastika on yhä tabu – Tutkija nostaisi muinaisen symbolin arvoonsa
24
Politico: Trumpin nollatoleranssipolitiikka rajalla on käytännössä kuollut ja kuopattu
13
Saksan maaliin johtaneen vapaapotkun aiheuttanut ruotsalaispelaaja lytättiin sosiaalisessa mediassa: "Saavat jatkaa vihaamista"
13
Valkoisen talon tiedottajaa ei palveltu ravintolassa Yhdysvaltojen Virginiassa – syynä Trumpin politiikan puolustaminen
10
Kaupasta vietiin olutta puukolla uhaten ja nyrkit heiluivat Oulussa juhannusaattona, myös rattijuopot työllistivät poliisia
9
Henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi ulosajossa Kempeleessä – puhalsi 1,8 promillen lukemat
8
Syömäsä: Kesäisen kevyttä salaattia torin ravintolaryppäässä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Johtuukohan siitä, ettei huonotuloiset ole käyneet kouluja riittävästi. Liekkö syynä ollut laiskuus, tyhmyys, asenne vai... Lue lisää...
Tuplamaisteri

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image