Digi

Ruotsalaiset he­vo­sen­kiel­tä­jät valtaavat alaa Facebookissa

Digi 20.12.2012 12:47
STT,

Hevosten olemassaolon kieltävä Facebook-sivusto on noussut Ruotsissa eriskummalliseksi menestystarinaksi. Jo yli 220 000 tykkääjää haalinut Hästar finns inte -sivusto viestittää näkemystään siitä, että hevoset ovat vain mielikuvituksen tuotetta.

Ruotsalaismedioissa noteerattu sivusto on saanut osakseen myös maatalousministeri Eskil Erlandsson huomion. Ministeri on näet antanut ymmärtää, että hevosia sittenkin on olemassa.

Sivustolla pahoitellaan, ettei hallitukseen voi luottaa, ja harkitaan oman puolueen perustamista valheellisen tiedon poistamiseksi.

Toisaalta ryhmä uskoo myös siihen, että hevonen on hedelmä – eli hedelmä, jota ei ole olemassa.

Kaikki eivät suhtaudu sivuston sanomaan kuitenkaan avomielisesti. Sivuston edustajat ovat saaneet jopa tappouhkauksia, kertoo metro.se.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Elelen täällä Ruottissa ja ollu koko ajan siinä harhassa että hevosia näkkyy. Mutta mites se on sen väyryspaavon kanssa . Onko se oikeasti olemassa vai onko se vain pahhaa unta ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsalaisten olemassaoloakaan ei ole todennettu laboratorio-olosuhteissa, joten kaikki Ruotsiin viittaava uutisointi kannattaa jättää omaan arvoonsa, mutta joulun alla aiheesta voi toki laskea leikkiä, kun tonttujakin kerran liikkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko uskoa hevosiin, sillä venäläinen metwursti on ihan sairaan hyvää ja siihen käytetään hevosenlihaa. Ihanaa Nam Nam.
Niin kauan kun on metwurstia ja hevosen suolalihaa on myös ihania hevosia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Facebook verkkona saavuttaa pian tietoisuuden tason ja toteaa että ihmisiä ei ole olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo ole ihmekään. Eihän me Muhoslaisetkaan uskota että Suomessa on sellainen puolue kuin KESKUSTA! Ei täällä ole joka kylänkulmalla omaa parlamenttiä. Me muhoslaiset uskomme että Suomessa on yksipuolue järjestelmä, ja se puolue on PERUSSUOMALAISET, nyt ja ijänkaikkisesti. Ja että vielä hevosia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedän kyllä että tällä on tarkoitus parodioida erilaisia salaliittoteorioita ja foliohattuporukkaa. Mutta silti, menkää töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mene töihin itse ja ole onnellinen siitä jos sattuu vielä töitä olemaan. Tee niitä ilman taukoja, sairaana, viikonloppusin, kotonakin vielä niin tiedä vaikka saat MITALIN

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä on omituista porukkaa ja ihmeellistä kun noita on noin paljon, tosin löytyyhän sellaisiakin (tunnen muutaman) jotka väittävät ettei Jumalaa ole olemassa. Kaikenkaikkiaan omituista että itsetään selvistä asioista voidaan olla eri mieltä. Mutta meitä on moneen junaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nii onhan se harmillista, kun on ihmisiä jotka uskovat tieteeseen, millä olemme kyenneet muodostamaan tällaisen yhteiskunnan, mitä se tänäpäivänä on sen sijasta, että uskoisimme jumalaan, jota kukaan ei koskaan ole nähnyt, joka ei ole koskaan tiettävästi auttanut ketään tai jonka nimissä on tapettu ja tapetaan vieläkin enemmän ihmisiä, kun minkään muun AATTEEN nimissä. Uskonto on nimenomaan elämäntapa, ei totuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole facebookissa, enkä ole harkinnut avata omaa tunnusta. Liekö tunnus tarvitaan, että pääsiisin tuolla sivulla käymään. Sivuja näkemättä oletan, että tuo sivu on tarkoitettu parodioimaan erilaisia huuhaa-juttuja. Kuten kreationismi tai ilmastomuutosskeptimismi. Kai tuollaiset jutut ovat joitain opinnäytteitä. Hyvä kirjoittaja tai puhuja saa mustan näyttämään valkoiselta ja valkoisen mustalta. Tällaisia patologisia paskanpuhujia tarvitsevat esim. tupakkateollisuus, puoluetoimistot sekä asianajotoimistot palkkalistoilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä sen näkee että tuollaiset facebookit alkaa elää omaa elämäänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikemminkin elämä alkaa elää omaa elämäänsä. Samoja ihmisiä siellä on kuin muuallakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä ainakaan elä lume-elämää hevosenkieltäjien facebookissa, kyllä ne on eri ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö lapsikin jo tiedä, että hevoset kuuluu samaan epätodennäköisten elukoiden joukkoon kuin seeprat, yksisarviset, kirahvit ja pegasukset? Siis, come on, pitkäkaulainen hoikka lehmä? Tuskin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellaisia hevosia, joilla on yksi sarvi keskellä kalloa tai siivet selässä en ole vielä nähnyt, mutta tavallisia Equus caballuksia taisi jo von Linné aikoinaan uumoilla nähneensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluaisin tähdentää, että hevosien olemassaolon myytillä on myös yllättävän vahva kannatus Suomessa. Olisiko jo aika kasvaa tästä harhaluulosta ulos että voimme edetä kansakuntamme tiellä eteenpäin kohti oikeaa sivistystä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

25
Kaavoitusvalta kuuluu valtuustolle – rakennusfirmoilla ja oululaisilla erilainen näkemys Oulun viihtyisyydestä Lukijalta
25
Terho: Kokoomuksen vastenmielinen teko ei ole riittävä syy kaataa hallitus – siniset pysyy hallituksessa
24
Tiukat pudotuspelit veivät kärppäluotsi Mannerin yöunet – ”Puhelin näyttää yleensä herätystä kolmen neljän tunnin päähän, kun menen nukkumaan”  
23
Nokian verkkoliiketoiminnassa yskimistä - tulos heikkeni alkuvuonna roimasti
20
Maakuntia voi uhata miljardin rahapula – "Alijäämä voi olla jopa 2-5 miljardin suuruinen"
20
Oulun seudulla aamupäivällä kuuluneen ja tuntuneen pamauksen aiheutti todennäköisesti Hornet - "Lentokierros ollut käynnissä"
17
Lasaretin suunnitelmat täsmentyivät: Rakennukset madaltuivat ja turvallisuutta korostetaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

315 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Venäjällä on rahat vähissä, kun ei ole varaa maksullisiin tekstaripalstoihin vaan vain ilmaiseen Juttutupaan. Lue lisää...
Ruplat vähissä?

Jari ja sarjakuvat

Jari

26.4.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image