Mainos
Kaupallinen yhteistyö

Yrityskaupat sujuviksi

PPY 27.12.2017 0:00
Anni Jyrinki

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Kuviot Uusiksi seminaarissa jaettiin kokemuksia jouhevista yrityskaupoista. Seminaarissa puhunut oululainen yrittäjä ja Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja Eero Rönkkö painottaa, että onnistuneen yrityskaupan edellytys on yhteinen tahtotila. Ratkaisut ja strategiat ottavat aikansa ja aikaa niille on annettava, jotta kaikki kaupanteon vaiheet saadaan niin myyjää kuin ostajaa miellyttäviksi.

Alma Median tytäryhtiö Alma Mediapartners Oy osti Rönkön Muuttomaailma yrityksestä neljäsosan viime kesänä. Muuttomaailma tarjoaa muuttopalvelujen kilpailutuksia ja on näin sopiva lisä Alma Mediapartnersin Etuovi -palveluun.

Muuttomaailma perustettiin vuonna 2016 ja Rönkkö kertoo kasvun ja kehityksen olleen koko ajan suotuisaa. Uuden kumppanin avulla haetaan nyt edelleen nopeampaa kasvua ja laajentumista kotimaan ulkopuolelle.

Muuttomaailman tarina on hyvä esimerkki siitä, että yrityskaupoissa ei läheskään aina ole kyse koko omistuksen myynnistä tai ostamisesta.

Molemmin puolinen hyöty

Rönkkö kertoo lähteneensä hyvin ennakkoluulottomasti kartoittamaan sopivia yhteistyökumppaneita. Kenen liiketoimintaan ja strategiaan Muuttomaailma istuisi parhaiten.

”Pinnalle nousi kaksia vaihtoehtoa, joiden molempien kohdalla tehtiin laajasti taustatöitä. Valmistelu vie paljon aikaa, mutta helpottaa seuraavia vaiheita”.

Varsinaista myyntitarjousta tehdessä on taustatyön oltava sataprosenttisen aukotonta. Tarjouksessa on selkeästi kerrottava, mitä ostaja hyötyy kaupasta ja miksi myyjä on myymässä osaa omasta yrityksestään.

Muuttomaailman ja Alman yhteinen sävel löytyi nopeasti.

”Neuvotteluissa ja sopimuksia laadittaessa on aina otettava lakiasiantuntija avuksi”, Rönkkö painottaa.

Lakiavun käyttäminen voi olla hintavaa, mutta on Rönkön mukaan jokaisen euron arvoista.

Sopimuksia ja ehtoja voidaan lopulta viilata vaikka loputtomiin. Siksi sopimuksen valmistumiselle kannattaa asettaa deadline. Ajatus osan Muuttomaailmaa myymisestä heräsi tammikuussa 2017, kaupasta lyötiin kättä päälle heinäkuussa 2017.

YRITYSKAUPAN VAIHEET

  • Ajatus yrityskaupasta
  • Kumppanin tunnistaminen
  • Ostajan lähestyminen
  • Kaupan esittäminen
  • Yhteisen tahtotilan löytäminen
  • Neuvottelut
  • Asioiden kirjaaminen paperille
  • Kaupan solmiminen
MAINOS
Mainos
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Homma on mennyt tuohon, koska viereisten talojen asukkaat/ heidän vieraansa ovat vallanneet Prisman parkkipaikan yötä-pä... Lue lisää...
Aivan oikea päätös

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

19.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image