Kaupallinen yhteistyö

Yk­si­ny­rit­tä­jäs­tä työnantajaksi

Susanna Sakko luotsaa Yksinyrittäjästä työnantajaksi – konseptia. KUVA: Anni Jyrinki
PPY 15.6.2018 14:00
Anni Jyrinki

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on haastavaa, jopa pelottavaa. Yrittäjää mietityttää monet asiat, kuten mistä löytää sopiva työntekijä, riittääkö yrityksen talous palkan maksuun sivukuluineen ja mihin kaikkeen pitää työnantajana sitoutua ja varautua. Nyt tuota kaikkea ei tarvitse enää pähkäillä yksin, sillä vuoden alusta startannut Yrittäjästä työnantajaksi -palvelu auttaa alkuun.

”Palvelun tarkoituksena on parantaa yksinyrittäjien ja mikroyritysten tietoisuutta erilaisista vaihtoehdoista hankkia uutta työvoimaa”, palvelua luotsaava KTT Susanna Sakko kertoo.

Palvelun aikana kerrotaan rekrytoinnin vaihtoehdoista sekä mietitään tulevaisuutta ja tehdään yrityksille kehittämissuunnitelmaa.

”Jo ensimmäisten kuukausien aikana on tapahtunut työkokeiluja ja alihankinnan ostamista”, Sakko iloitsee.

Ei velvoita rekrytoimaan

Pohjois-Pohjanmaan alueella palvelua luotsaavaa ja yrittäjien valmentajana toimiva kauppatieteiden tohtori Susanna Sakko on tyytyväinen siihen, kuinka uusi palvelu on otettu vastaan. Mutta mukaan mahtuu vielä ja Sakko kehottaa kaikkia kiinnostuneita ottamaan rohkeasti yhteyttä.

”Paljon on kyselty, että mitä tämä maksaa. Mutta tämä ei maksa mitään. Suomessa on paljon yksinyrittäjiä, jotka olisivat potentiaalisia työnantajia. Nyt haluamme madaltaa kynnystä ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen.”

Palvelu räätälöidään aina asiakasyrittäjän tarpeen ja aikataulun mukaiseksi.

”Tämä ottaa aikaa tasan sen verran kuin yrittäjä on itse valmis käyttämään. Sanotaan vaikka, että yhdestä viiteentoista tuntiin ja muutaman sähköpostin”, Sakko laskeskelee.

Yrittäjä saa tuossa ajassa esimerkiksi tietoa rekrytoinnin eri vaihtoehdoista, neuvoja markkinointiin ja verkostoitumiseen, laskelmat palkkakuluista, neuvoa sopimusten tekoon sekä oppia esimiestaitoihin.

”Lisäksi yrittäjä saa vuodeksi pääsyn ThinkFic -oppimisalustaan, josta muun muassa löytyy sopimusmalleja ja työterveyshuoltoneuvoja”, Sakko kertoo.

Apua byrokratian selättämiseen

”Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on monesta yrittäjästä vaikeaa ja jopa pelottavaa. Ja totta onkin, että ainakin se on kallista. Tämän palvelun kautta neuvomme kevyempiä reittejä työllistää ja autamme byrokratian hoitamisessa.”

Näitä Sakon mainitsemia kevyempiä keinoja ovat muun muassa rekrytointi- ja työkokeilut, tuntityö, palkkatuki ja oppisopimus.

”Suosittelen tutustumaan myös Work Pilots -sovellukseen, joka auttaa löytämään paitsi työntekijän myös helpottaa palkanmaksua.”

Huhtikuuhun mennessä mukana palvelussa on ollut 15 yrittäjää hyvin monilta eri aloilta.

”Asiakkaina on ollut esimerkiksi mainostoimisto, perheterapeutti, parturi ja vaateliike”, Sakko kertoo ja muistuttaa, että Yksinyrittäjästä työnantajaksi -palvelu on paitsi ilmainen ei myöskään velvoita rekrytoimaan uutta työntekijää.

”Ainoa velvoite on kehittämissuunnitelman laatiminen.”

 

Turvatekijä löysi Yksinyrittäjästä työnantajaksi –palvelun kautta ensimmäisen työntekijänsä. Olli Hiltunen (kuvassa oikealla) on yrittäjä Vilho Hiltusella ensi alkuun työkokeilussa.

Turvatekijä löysi ensimmäisen työntekijän

Oululainen Vilho Hiltunen on ihan ensimmäinen Susanna Sakon asiakas ja yksinyrittäjästä työnantajaksi palvelua hyödyntänyt yksinyrittäjä. Lopputulos on varsin positiivinen: Hiltusen Turvatekijä -yritys työllistää nyt työkokeilun avulla yhden työntekijän.

”Heti kun sain sähköpostiviestin tästä palvelusta niin otin Susannaan yhteyttä. Tunsin, että tämä on sitä, mitä tarvitsin”, Hiltunen kertoo.

”Susanna kanssa keskusteltiin ihan kaikesta. Susanna on huipputyyppi, joka todella osaa asiansa. Sain apua rekrytointiin ja tukea yrittäjyyteen. Ja nyt minulla on Olli Hiltunen täällä mukana hommissa.”

Vilho Hiltusen mukaan työkokeilu on yksinyrittäjälle turvallinen ja helppo tapa testata työnantajana toimimista.

”Työkokeilu on työnantajalle ilmainen, työntekijä saa päivärahan ja kulukorvauksen sekä mahdollisuuden pedata itselleen työpaikka. Työkokeilu voi kestää maksimissaan puoli vuotta.”

Miltä näyttää, pystyykö Turvatekijä työllistämään Ollin myös työkokeilun päätyttyä?

”Nyt ainakin näyttää hyvältä. Olli on sopiva tyyppi ja asiakkaita on riittänyt”, esimerkiksi apuvälineitä, kevythissejä ja esteettömyysratkaisuja asentavan yrityksen omistaja kiittelee.

MAINOS

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa iltapäivällä rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olet jälleen väärässä. Köyhyyden ei pidä näkyä sen vuoksi että köyhä olisi muille varoittava esimerkki. Sen pitäisi näky... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image