Kaupallinen yhteistyö

Vaikka paikalle tulisi vain yksi katsoja

PPY 28.12.2017 6:00
Martti Turunen

Tähän aikaan marras-joulukuussa on monien palkintojen ja henkilövalintojen aika. Yrittäjäyhdistykset valitsevat Vuoden yrittäjiään sekä hallituksen jäseniään ja muita luottamushenkilöitään.

Tätä kirjoitettaessa Oulun Yrittäjien ja Oulunsalon Yrittäjien valinnat ovat niitä tuoreimpia. Valinta yrittäjäyhdistyksen hallitukseen tai Vuoden yrittäjäksi jos mikä on kaunis kiitos, tuleehan se kollegalta ja joskus jopa kilpailijalta.

Vanhassa sananlaskussa sanotaan, että ”kissa kiitoksella elää”. Vaikka me ihmiset emme ihan pelkällä kiitoksella elä, on sillä meillekin iso merkitys.

Heti sodan jälkeen

Oulun Yrittäjät palkitsi Vuoden Yrittäjänä elokuvateatteri Starin. Aivan kaikkia valintaperusteita tietämättäkin voi onnitella paitsi palkittua, myös palkinnosta päättäneitä. Ratkaisu vaikuttaa hyvin osuneelta. Katsotaanpa vaikka historiaa. Perheyrityksen juuret juontavat kymmenien vuosien päähän. Vuonna 1938 Tuiran Kalliotielle rakennetussa talossa on näytetty eläviä kuvia aina ja nykyisen omistajasuvunkin voimin vuodesta 1946.

Star-nimellä elokuvateatteri pyöräytti ensimmäiset näytöksensä vuonna 1982, kun Steven Spielbergin tieteiselokuva E.T. oli kovimmassa nosteessaan ja muistinsa menettänyt Uuno Turhapuro kotimaista huippua.

Muistattehan?

Aina asiakaspalvelua

Pitkä historia ei ole kangistanut Staria. Päinvastoin, toimintaa on kehitetty koko ajan. Viimeksi viime vuonna teatteriin rakennettiin viides sali. Yrityksille järjestetään kokouspalveluita ja lapsille synttäreitä.

Hyvät ulkoiset puitteet ovat kuitenkin vain yksi menestystekijä. Aina tarvitaan myös kilpailutekijänä ehdottominta, erityistä asiakaspalvelua. Mutta sitähän Starin väelle ei tarvitse enää erikseen opettaa.

Elokuva esitetään, vaikka paikalle tulisi vain yksi katsoja, on Starissa aina ajateltu.

Pitkäjänteistä bisnestä

Martti Turunen päätoimittaja, Forum24 

Starin vetovastuu siirtyy vuodenvaihteessa sukupolvenvaihdoksen myötä Kari Kantalalle. Vuoden yrittäjän palkinto juuri nyt on tosi hieno ja velvoittavakin.

- Tähän ei ole pakotettu, vaan olen saanut tulla mukaan jo nuorena. Olen aina tiennyt, että tämä on minun hommani, elämäntapa, Kantala sanoi Forum24-lehden haastattelussa lähes päivälleen kaksi vuotta sitten.

Kantala kertoi myös, että ”tykkään porista ja ottaa vastaan toiveita ja palautetta. Olen paikalla aina ennen ja jälkeen elokuvan”.

Menestyvää perheyritystä ei siis johdeta etänä, eikä siinä osaoptimoida (näyttämällä elokuvia vain täysille saleille). Kun (perhe)yritys ei ajattele lyhytnäköisesti pelkkää bisnestä, sille kertyykin pitkäjänteistä bisnestä. Tässä tapauksessa jo vuodesta 1946.

Sopinee opiksi vähän jokaiselle.

MAINOS

Uutisvirta

8:00
Oulun yliopiston tutkimus: Geenivirhe voi aiheuttaa nuoria tappavan sydänlihasfibroosin
7:23
Puuskaiset tuulet voivat tänään kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja
7:00
Reipas reissunainen Tanja todistaa, että kuuro voi – Pariisista alkava Euroopan-kiertue jää postikorttikliseiden tasolle
7:00
Agenttipelin tunnelma on jäätävää – Harrison Fordin tähdittämässä tarinassa vaarassa on myös sankarin perhe
7:00
Perustuslain jälkivalvontaa tehostettava - useimmissa EU:n jäsenvaltioissa on perustuslakituomioistuin tai tehtävää hoitaa valtion ylin tuomioistuin Lukijalta
7:00
Suomen Tivolin laite jumiutui kesken käytön, onko tivolissa turvallista? – Laitteet koeajetaan päivittäin, johtaja vakuuttaa Tilaajille
6:17
"Huumaava miljöö" - Väyläfestivaali ulottuu nyt Torniolta aina Kilpisjärvelle asti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo, Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi, Enontekiö ja Inari. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Pohjois-Karjalan maakuntaa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei missään nimessä kieroilijaa jatkoon. Lue lisää...
Ei todellakaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image