Kaupallinen yhteistyö

Positiivisia kokemuksia yrit­tä­jyy­des­tä

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Lauri Mikkonen (vas.) ja Yrityskylän aluepäällikkö Jussi Ylitalo mallailivat Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kylttiä paikoilleen. Kutosluokkalaiset tutustuvat Yrityskylään syksyllä. KUVA: Ville Koivuniemi
PPY 28.8.2017 6:00
Ville Koivuniemi

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät lähtee tänä syksynä tukemaan Pohjois-Pohjanmaan Yrityskylää.

– Yrityskylä on Suomessa kehitetty 6-luokkalaisten oppimiskokonaisuus, jonka tarkoituksena on tarjota oppilaille positiivisia kokemuksia ympäröivästä yhteiskunnasta ja yrittäjyydestä, aluepäällikkö Jussi Ylitalo sanoo.

Yrityskylä-oppimiskokonaisuus huipentuu Yrityskylä-päivään, jossa oppilaat pääsevät tutustumaan erilaisiin ammatteihin.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajan Lauri Mikkosen mukaan Yrityskylä on havaittu hyväksi konseptiksi, ja yrittäjät haluavat tukea nimenomaan sitä, että nuoret saisivat kokemuksia myös siitä, mitä pk-yritykset tekevät.

– Yrittäjyyskasvatus on meille tärkeää. Nuorison kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan on noussut valtavasti, ja me haluamme tukea sitä.

Yli 5000 vierailijaa vuodessa

Yrityskylään tulevat 6-luokkalaiset saavat kokeilla päivän jotain ammattia. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien ”hubissa” kokeiltavat pk-sektorin mikroyritykset ovat tänä vuonna metsäkoneyritys, rakennusliike, hiussalonki, viestintätoimisto, ohjelmointiyritys ja ohjelmatoimisto.

– Tavoitteena on, että pystyisimme kehittämään oppilaissa sellaisia taitoja, joita he tulevat tarvitsemaan. Toisaalta toiveena on, että he löytäisivät omia vahvuuksiaan. Toinen voi huomata olevansa hyvä sosiaalisissa taidoissa, toinen matemaattisten taitojen soveltamisessa, Ylitalo täsmentää.

Suomen yrityskylissä vierailee vuosittain jopa 45 000 ala- ja yläkoululaista. Yrityskylä toimii siis valtakunnallisesti, ja selvityksissä on todettu, että useampi kuin kolme neljästä Yrityskylässä vierailleesta oppilaasta on kertonut kiinnostuneensa talousasioista ja säästämisestä vierailtuaan Yrityskylässä.

Pohjois-Pohjanmaalla Yrityskylä on toiminut ennen tätä syksyä kolme vuotta, ja vierailijoita on ollut reilut 5000 vuosittain. Ylitalon mukaan hienointa on, jos Yrityskylä onnistuu rohkaisemaan oppilaita, joille koulunkäynti ei ole muuten yhtä juhlaa.

– Täällä moni lapsi tai nuori voi huomata, että vaikka ei pärjää koulussa lukuaineissa, voi saada positiivisen kokemuksen siitä, että saattaisi pärjätä jossain muussa, Ylitalo sanoo.

Vierailun lisäksi opettajat voivat jatkaa yrittäjyyden ja taloustaitojen opettamista oppilailleen oppimateriaaleilla, jotka Yrityskylä kouluille tarjoaa. Niissä käydään läpi monia aihekokonaisuuksia.

– Siellä saattaa olla esimerkiksi tehtävänä selvittää ja pohtia, miksi veroja maksetaan, Ylitalo sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Oma lapsi kävi viime vuonna siellä ja tykkäsi kovasti! (vaikka yrittäjän lapsi onkin ja näkee läheltä tämän kaiken yrittäjyyden ihanuuden).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image