Kaupallinen yhteistyö

Pohjois-Pohjanmaan työ­voi­ma­ti­lan­ne

PPY 22.3.2018 6:00
Miika Sutinen

Pohjois-Pohjanmaan työvoimatilanne on paradoksaalinen. Toisaalta on työvoimapulaa, joillakin aloilla suorastaan kroonista, ja toisaalta työttömiä on paljon. Syitä tähän on varmasti monia ja paljon on ainakin aiottu tehdä asian korjaamiseksi. Varsinkin korkeasti koulutetuista osaajista on pulaa pienemmillä paikkakunnilla. Puolisoille ei ole tarjolla sopivaa työpaikkaa, lapsille kouluja tai harrastusmahdollisuuksia jne. Varsinkin pienien paikkakuntien vetovoima, tai valovoima kuten Oulussa sanotaan, on heikko. Myös suurempien kaupunkien vetovoima on heikentynyt selkeästi menneistä ajoista.

Kaupungeissa avoimia työpaikkoja on muutamilla aloilla runsaasti, mutta osaajat ovat hukassa. Pahin tilanne taitaa olla ICT-, rakennus-, matkailu- ja siivousaloilla. Muuntokoulutuksessa ollaan menossa parempaan päin, mutta se on edelleen hidasta ja kankeaa, mikä taas osaltaan estää hakeutumista uudelle alalle. Toisaalta kaikkia ei tarjolla oleva työ kiinnosta. Työllistämisen esteitä tulisi poistaa ja tehdä työn vastaanottamienen aina kannattavaksi.

Miika Sutinen, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Myös Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ovat tarttuneet haasteeseen ja perustaneet organisaatiorakenteenuudistuksen yhteydessä uuden vaikuttajaforumin. Forumin tarkoituksena on kerätä yrittäjille tärkeistä sidosryhmistä ja avoimella haulla haetuista yrittäjäjäsenistä koostuva joukko. Tämän Forumin tehtävänä on keskustella elinvoiman ja erityisesti yrittäjyyden näkökulmasta alueemme yhteisistä asioista. VaikuttajaForumin tavoitteena on kehittää pk-sektorin toimintamahdollisuuksia, lisätä organisaatioiden ja yrittäjien välistä yhteistyötä sekä vaikuttaa myönteisesti alueen yrittäjyysilmapiiriin ja yrittäjyyden olosuhteisiin.

Tavoitteena on myös saada rakennettua yhteistä alueellista edunvalvonta-agendaa sekä löytää myös uusia avauksia alueellemme yrittäjyyden kehittämiseksi. Ensimmäisenä on tarkoitus tarttua maakunnan työvoimaongelmiin ja katsoa mihin tällä joukolla pystytään ja mitä saadaan aikaan. Työ on varmasti haasteellista, mutta parhaamme teemme.

MAINOS

Kommentoi

Voisiko kertoa hieman tarkemmin, minkä alan osaajista on oikeasti puutetta, niin kenties joku osaisi hankkia sitä osaamista.

Avoimet työpaikat eivät kerro mitään, koska yhteen työpaikkaan voi olla jopa tuhat hakijaaa (kuten autotehtaalle).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

35
Kaivattu maamerkki vai pompöösi pimentäjä? – Oulun torinrannan tornihotelli kirvoitti lukijoilta keskusteluryöpyn
15
Kai Suikkanen teki käsittämättömän tempun: jumbojoukkue juhlii nyt mestaruutta
6
Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
6
SDP:ltä välikysymys nuorten työehtojen heikentämisestä
5
Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen yli 87 miljoonaa tierahoja, Iin ohituskaistojen rakentaminen alkaa – katso lista kohteista
5
Syövätkö suomalaiset turhaan ravintolisiä? Professori:"Jos perusterve ihminen syö normaalia ruokaa, hän ei tarvitse lisäravinteita"
5
Poliisia paenneet törmäsivät tyhjään poliisiautoon Oulunsalossa – asuntomurrosta epäillyt pakenijat ajoivat jopa 180 km/h

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

Kyllä meillä ikätoverit on nyt aika vähän nöyrtyä ja osoittaa kunnioitusta nyt työssäkäyviä kohtaan. He kuitenkin loppus... Lue lisää...
Vanha patu

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.4.

Naapurit

21.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image