Mainos
Kaupallinen yhteistyö

”Pässin kiveksistä helikopterin lapoihin”

KUVA: Anni Jyrinki
PPY 31.12.2017 6:00
Anni Jyrinki

Sirpa Törmän puolisolla Arilla oli syntymäpäiväjuhlat. Pariskunnan hyvä ystävä oli kirjoittanut päivänsankarista tarinan, jossa seikkaili tomera Tonttu Tärmö. Ja siinä se oli. Sadusta kumpusi sopiva nimi uudelle yritykselle, joka tekee tarinoista näkyviä ja konkreettisia.

”Olen tehnyt 20 vuoden uran Oulun kaupungin teatterilla tarpeistonvalmistajana. Nyt olen sieltä opintovapaalla, opiskelen matkailupalvelujen tuottajaksi. Samalla aloittelen yritystoimintaa”, Sirpa Törmä kertoo.

Tuore yritys keskittyy tekemään tuotteita, joita ei kaupasta todellakaan saa.

”Teatterilla olen tehnyt kaikkea, pässin kiveksistä helikopterin lapaan ja teatterinaamioihin. Hiljalleen alkoi tuntumaan, että työtä olisi kiva tehdä omiin nimiin, silloin saisin käyttää enemmän luovuutta”.

Tonttu Tärmön paja ottaa vasta ensiaskeleitaan. Törmien autotallissa majaa pitävä yhden naisen yritys valmistaa muun muassa sisustuselementtejä ja elokuvien tarpeistoa.

”Äskettäin tein erääseen suomalaiseen elokuvaan ison pinon matsutake- sieniä”, yrittäjä naurahtaa ja näyttää valokuvan. Vaikka sienikuvaa kuinka tarkasti tutkii, niin ei niittä tunnista vaahtomuovipatjoista tehdyksi.

Kierrätys ja luonnonmukaiset materiaalit ovatkin Sirpalle tärkeitä. Yritys pyrkii käyttämään tuotteisiinsa vain suomalaisia materiaaleja. 

”Teatteri on ollut mahtava koulu siihen, kuinka tarinat tehdään kuviksi ja visuaalisiksi. Nuo opit siirrän nyt hieman erilaiseen tekemiseen”.

Matkailupalvelun tuottajan opinnot tukevat tätä päämäärää.

”Suunnitelmissa on matkailuympäristöjen visualisointia ja esimerkiksi erilaisia maskottihahmoja yrityksille ja tapahtumiin”.

Esimerkkinä Sirpa mainitsee Oulun matkailun, jossa kaupungin historiaa ei vielä ole osattu täysin hyödyntää.

”Alan suunnitella ja valmistaa Oulun historiaan, kuten tervaan ja merenkulkuun, liittyviä matkailutuotteita. Myös historian henkilöistä ja tapahtumista riittää paljon ammennettavaa”.

MAINOS
Mainos
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Homma on mennyt tuohon, koska viereisten talojen asukkaat/ heidän vieraansa ovat vallanneet Prisman parkkipaikan yötä-pä... Lue lisää...
Aivan oikea päätös

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

19.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image