Kaupallinen yhteistyö

”Pässin kiveksistä helikopterin lapoihin”

KUVA: Anni Jyrinki
PPY 31.12.2017 6:00
Anni Jyrinki

Sirpa Törmän puolisolla Arilla oli syntymäpäiväjuhlat. Pariskunnan hyvä ystävä oli kirjoittanut päivänsankarista tarinan, jossa seikkaili tomera Tonttu Tärmö. Ja siinä se oli. Sadusta kumpusi sopiva nimi uudelle yritykselle, joka tekee tarinoista näkyviä ja konkreettisia.

”Olen tehnyt 20 vuoden uran Oulun kaupungin teatterilla tarpeistonvalmistajana. Nyt olen sieltä opintovapaalla, opiskelen matkailupalvelujen tuottajaksi. Samalla aloittelen yritystoimintaa”, Sirpa Törmä kertoo.

Tuore yritys keskittyy tekemään tuotteita, joita ei kaupasta todellakaan saa.

”Teatterilla olen tehnyt kaikkea, pässin kiveksistä helikopterin lapaan ja teatterinaamioihin. Hiljalleen alkoi tuntumaan, että työtä olisi kiva tehdä omiin nimiin, silloin saisin käyttää enemmän luovuutta”.

Tonttu Tärmön paja ottaa vasta ensiaskeleitaan. Törmien autotallissa majaa pitävä yhden naisen yritys valmistaa muun muassa sisustuselementtejä ja elokuvien tarpeistoa.

”Äskettäin tein erääseen suomalaiseen elokuvaan ison pinon matsutake- sieniä”, yrittäjä naurahtaa ja näyttää valokuvan. Vaikka sienikuvaa kuinka tarkasti tutkii, niin ei niittä tunnista vaahtomuovipatjoista tehdyksi.

Kierrätys ja luonnonmukaiset materiaalit ovatkin Sirpalle tärkeitä. Yritys pyrkii käyttämään tuotteisiinsa vain suomalaisia materiaaleja. 

”Teatteri on ollut mahtava koulu siihen, kuinka tarinat tehdään kuviksi ja visuaalisiksi. Nuo opit siirrän nyt hieman erilaiseen tekemiseen”.

Matkailupalvelun tuottajan opinnot tukevat tätä päämäärää.

”Suunnitelmissa on matkailuympäristöjen visualisointia ja esimerkiksi erilaisia maskottihahmoja yrityksille ja tapahtumiin”.

Esimerkkinä Sirpa mainitsee Oulun matkailun, jossa kaupungin historiaa ei vielä ole osattu täysin hyödyntää.

”Alan suunnitella ja valmistaa Oulun historiaan, kuten tervaan ja merenkulkuun, liittyviä matkailutuotteita. Myös historian henkilöistä ja tapahtumista riittää paljon ammennettavaa”.

MAINOS

Uutisvirta

8:00
Oulun yliopiston tutkimus: Geenivirhe voi aiheuttaa nuoria tappavan sydänlihasfibroosin
7:23
Puuskaiset tuulet voivat tänään kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja
7:00
Reipas reissunainen Tanja todistaa, että kuuro voi – Pariisista alkava Euroopan-kiertue jää postikorttikliseiden tasolle
7:00
Agenttipelin tunnelma on jäätävää – Harrison Fordin tähdittämässä tarinassa vaarassa on myös sankarin perhe
7:00
Perustuslain jälkivalvontaa tehostettava - useimmissa EU:n jäsenvaltioissa on perustuslakituomioistuin tai tehtävää hoitaa valtion ylin tuomioistuin Lukijalta
7:00
Suomen Tivolin laite jumiutui kesken käytön, onko tivolissa turvallista? – Laitteet koeajetaan päivittäin, johtaja vakuuttaa Tilaajille
6:17
"Huumaava miljöö" - Väyläfestivaali ulottuu nyt Torniolta aina Kilpisjärvelle asti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo, Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi, Enontekiö ja Inari. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Pohjois-Karjalan maakuntaa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei missään nimessä kieroilijaa jatkoon. Lue lisää...
Ei todellakaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image