Kaupallinen yhteistyö

Muuttuva viestintä

PPY 24.2.2018 4:00
Jussi Riikonen

 

Jussi Riikonen puheenjohtaja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Viestinnän kanavia tulee jatkuvasti lisää, silti ihmisten tavoittaminen tuntuu menevän yhä vaikeammaksi. Viestiä tulee sähköpostitse, Whatsappilla, Messengerillä, LinkedIn:llä, tekstiviestinä jne. On hyväksyttävä, että kanavia on useita ja varsinkin nuoret käyttävät yhä vähemmän puhelinta puhumiseen. Yrittäjäjärjestöllä sähköposti on keskeinen kanava ja mikäli jäseneltä puuttuu järjestelmästä sähköpostiosoite, on hän käytännössä uutispimennossa. Sähköpostin rinnalla yrittäjäjärjestö käyttää ahkerasti myös sosiaalista mediaa saavuttaakseen jäsenensä. Elämme siis monikanavaisen viestinnän aikakautta. Somessa on uskallettava olla.

Viestinnässä kiinnostava sisältö saa huomiota. Nykypäivän uutistulvassa täytyy kyetä erottautumaan ja siinä on monilla haasteita - kuinka osata tuottaa kiinnostavaa sisältöä sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuille. Sosiaalinen media menee yhä enemmän sen perimmäiseen tarkoitukseen, eli keskustelua tuottavaan sisältöön. Yritykset joutuvat miettimään millaisella sisällöllä somessa saa näkyvyyttä ja paljonko markkinointiin laitetaan euroja sekä työpanosta.

Viestiä voi myös videoiden ja valokuvien avulla. Niiden merkitys korostuu koko ajan, niillä luodaan mielikuvia ja vaikutetaan tunteisiin. Sanotaan, että valokuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, kuinka paljon kertookaan sitten video? Liikkuvan kuvan täytyy koukuttaa katsojansa yhä nopeammin. Aiemman loppuhuipennuksen sijaan on asiakkaan huomio saatava herätettyä jo videon ensimmäisillä sekunneilla. Sosiaalisessa mediassa videoiden lyhyys on valttia, puoli minuuttia alkaa olla jo pitkä ja lisäksi videon vaikuttavuus on saavutettava myös ilman ääntä!

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät haluaa jäsentensä olevan tietoisia missä mennään ja kouluttaakin tänä vuonna luottamushenkilöverkostoa, henkilökuntaa ja jäsenistöä sosiaaliseen mediaan.

MAINOS

Uutisvirta

39
Lassintalon laitospaikkojen alasajolle sinetti – 44 pitkäaikaishoidon paikkaa lakkautetaan
34
Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys vahvistaa Pohjois-Euroopan turvallisuutta – tärkeä puheenvuoro julki molemmissa maissa
29
Oulun lautakunnilta tukea lapsiperheille: syksyllä kokeilu maksuttomasta kotipalvelusta, subjektiivinen päivähoito-oikeus halutaan palauttaa
26
Oulussa pankkiautomaatista nostettu väärennetyksi epäilty seteli olikin aito, mutta kulunut
25
24 vinkkiä karavaanareille – Millaisella ajokortilla saa ajaa minkäkinlaista vaunua?
23
Hammashoitoon tulee muutoksia Oulussa – aukioloaikoja on tarkoitus pidentää
13
"Mitä ihmettä USA:ssa tapahtuu?" – Yhdysvaltojen päätös vetäytyä YK:n ihmisoikeusneuvostosta herättää hämmennystä

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Unohdit lapsiperheet, palkansaajat, työkyvyttömät, yksinhuoltajat ja yksinäiset. Lue lisää...
HeikkiKoi

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image