Mainos
Kaupallinen yhteistyö

”Muut pakohuoneet eivät ole kil­pai­li­joi­ta”

Kaarlo Koivuranta ajatteli yrittäjyyteen hyppäämisen olevan hankalaa, mutta yllättyi positiivisesti. KUVA: Kaarlo Koivurannan kotialbumi
PPY 1.9.2017 13:00
Ville Koivuniemi

– Ainoa asia joka minua on mietityttänyt, on että olisi tämän yrittäjyyden voinut aloittaa aikaisemminkin, Escape Room Kuusamon yrittäjä Kaarlo Koivuranta sanoo.

”Ajattelin, että kun kerran Kuusamossa ollaan, pelin pitäisi kuvastaa Kuusamoa ja luontoa”.

Ennen yrittäjyyttä Koivuranta toimi 20 vuotta elintarviketeollisuuden palveluksessa erilaisissa esimiestehtävissä. Yrittäjäksi ryhtymistä hän ehti pohtia uransa varrella useaan otteeseen, mutta silloin mielessä oli yleensä kauppiaaksi ryhtyminen.

Jossain vaiheessa Koivuranta kuitenkin alkoi miettiä, voisiko hänen harrastuksensa valjastaa yrittäjyydeksi. Sanaristikoista pitävä Koivuranta kiersi suomalaisia Escape Roomeja, ja päätti että Kuusamo tarvitsee omansa.

 


Escape Roomit ovat tulleet Suomen katukuvaan melko nopeasti. Escape Roomin voisi suomentaa ”tosielämän pakopeliksi”. Ideana on, että ryhmä ihmisiä pelaa yhdessä seikkailupeliä, jossa he pääsevät ratkomaan yhdessä pulmia päästäkseen ulos huoneesta. Se vaatii pelaajilta loogista päättelykykyä ja ryhmätyöskentelytaitoja.

 – Parhaissa ryhmissä porukka on usein sisäisesti vaihtelevaa. Meillä on käynyt esimerkiksi kolmen sukupolven pelaajajoukkoja, jotka ovat olleet yllättävän hyviä, Koivuranta sanoo.

Kuusamo ei yksin riittäisi

Vajaan 16 000 asukkaan Kuusamo ei muodostaisi ilman turismia riittävää kävijäpohjaa Kuusamon Escape Roomille. Kuusamon Tropiikin yhteydessä toimiva yritys luottaakin sekä paikallisen väen että turistien kiinnostukseen.

– Tällainen yritys vaatii tosiaan aika ison asiakaspohjan. Tämä paikka on toiminnalle oikein hyvä, ja vuokranantaja sekä Tropiikin henkilöstö ovat olleet todella yhteistyökykyisiä.

Koivuranta mietti yrittäjäksi ryhtymistä pitkään, koska arveli yrityksen alulle laittamisen olevan valtavan työn takana. Kuvitelmiinsa nähden hän yllättyi positiivisesti.

– Otin heti alussa Naturpolikseen yhteyttä, ja sain Kari Sirviöltä erittäin paljon apua alussa.

Koivuranta on luonut Escape Roomilleen ihan oman tarinan, joka liittyy kadonneeseen riistanvartijaan, Kuusamo-hengessä.

– Ajattelin, että kun kerran Kuusamossa ollaan, pelin pitäisi kuvastaa Kuusamoa ja luontoa.

Vaikka Kuusamon Escape Room erottuu muista vastaavista pakopelihuoneista tarinallaan, Koivuranta ei pidä Suomen muita pakopelihuoneita kilpailijoinaan.

– Päinvastoin. Escape roomit ovat luoneet harrastajajoukon, joka kiertää Suomen Escape Roomeja. Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten Escape Roomit Suomessa leviävät, Koivuranta sanoo.

Koivurannan arvioin mukaan Suomessa on tällä hetkellä vajaat 200 pakopelihuonetta. Niiden määrän kasvu on ollut huimaa. Koivurannan tullessa alalle niitä oli vajaat 140 kappaletta.

MAINOS
Mainos
Mainos
Mainos

Uutisvirta

164
Utajärvi vähentää johtajia – kunnanjohtajan mukaan pieni kunta pärjää pienemmällä hallinnolla
87
Kärpät avaa Raksilan jäähalliin uuden yli satapaikkaisen pystybaarin – katsomoihin K18-aluetta ei ole näillä näkymin luvassa
82
Oma lautakunta lyttäsi koko Oulun palveluverkkoselvityksen, lautakunta haluaa lapset ja nuoret keskiöön
66
Iivo Niskaselle kuninkuusmatkan olympiakultaa! "Lämmin oli se Suomen lippu kietoutua"
51
Ministeri Sampo Terho lupasi vetäistä arhinmäet, jos Iivo Niskanen tuo kultaa: "Luulen, että kyllä kansa ymmärtää"
32
"Me emme saa apua sinisten silmiemme tähden" - Jussi Niinistö vastaa, voiko Suomi turvautua Saksaan kuten aiemmin historiassa
30
Äänestys: Mikä on paras biisi Saara Aallon UMK18-kilpailukappaleeksi?

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Huonoin hallitus ikinä. Takinkäääntäjiä ja valehtelijoita. Tempputyöllistämisellä ja mailmantalouden nousulla saavutettu... Lue lisää...
vempula porukkaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image