Kaupallinen yhteistyö

”Muut pakohuoneet eivät ole kil­pai­li­joi­ta”

Kaarlo Koivuranta ajatteli yrittäjyyteen hyppäämisen olevan hankalaa, mutta yllättyi positiivisesti. KUVA: Kaarlo Koivurannan kotialbumi
PPY 1.9.2017 13:00
Ville Koivuniemi

– Ainoa asia joka minua on mietityttänyt, on että olisi tämän yrittäjyyden voinut aloittaa aikaisemminkin, Escape Room Kuusamon yrittäjä Kaarlo Koivuranta sanoo.

”Ajattelin, että kun kerran Kuusamossa ollaan, pelin pitäisi kuvastaa Kuusamoa ja luontoa”.

Ennen yrittäjyyttä Koivuranta toimi 20 vuotta elintarviketeollisuuden palveluksessa erilaisissa esimiestehtävissä. Yrittäjäksi ryhtymistä hän ehti pohtia uransa varrella useaan otteeseen, mutta silloin mielessä oli yleensä kauppiaaksi ryhtyminen.

Jossain vaiheessa Koivuranta kuitenkin alkoi miettiä, voisiko hänen harrastuksensa valjastaa yrittäjyydeksi. Sanaristikoista pitävä Koivuranta kiersi suomalaisia Escape Roomeja, ja päätti että Kuusamo tarvitsee omansa.

 


Escape Roomit ovat tulleet Suomen katukuvaan melko nopeasti. Escape Roomin voisi suomentaa ”tosielämän pakopeliksi”. Ideana on, että ryhmä ihmisiä pelaa yhdessä seikkailupeliä, jossa he pääsevät ratkomaan yhdessä pulmia päästäkseen ulos huoneesta. Se vaatii pelaajilta loogista päättelykykyä ja ryhmätyöskentelytaitoja.

 – Parhaissa ryhmissä porukka on usein sisäisesti vaihtelevaa. Meillä on käynyt esimerkiksi kolmen sukupolven pelaajajoukkoja, jotka ovat olleet yllättävän hyviä, Koivuranta sanoo.

Kuusamo ei yksin riittäisi

Vajaan 16 000 asukkaan Kuusamo ei muodostaisi ilman turismia riittävää kävijäpohjaa Kuusamon Escape Roomille. Kuusamon Tropiikin yhteydessä toimiva yritys luottaakin sekä paikallisen väen että turistien kiinnostukseen.

– Tällainen yritys vaatii tosiaan aika ison asiakaspohjan. Tämä paikka on toiminnalle oikein hyvä, ja vuokranantaja sekä Tropiikin henkilöstö ovat olleet todella yhteistyökykyisiä.

Koivuranta mietti yrittäjäksi ryhtymistä pitkään, koska arveli yrityksen alulle laittamisen olevan valtavan työn takana. Kuvitelmiinsa nähden hän yllättyi positiivisesti.

– Otin heti alussa Naturpolikseen yhteyttä, ja sain Kari Sirviöltä erittäin paljon apua alussa.

Koivuranta on luonut Escape Roomilleen ihan oman tarinan, joka liittyy kadonneeseen riistanvartijaan, Kuusamo-hengessä.

– Ajattelin, että kun kerran Kuusamossa ollaan, pelin pitäisi kuvastaa Kuusamoa ja luontoa.

Vaikka Kuusamon Escape Room erottuu muista vastaavista pakopelihuoneista tarinallaan, Koivuranta ei pidä Suomen muita pakopelihuoneita kilpailijoinaan.

– Päinvastoin. Escape roomit ovat luoneet harrastajajoukon, joka kiertää Suomen Escape Roomeja. Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten Escape Roomit Suomessa leviävät, Koivuranta sanoo.

Koivurannan arvioin mukaan Suomessa on tällä hetkellä vajaat 200 pakopelihuonetta. Niiden määrän kasvu on ollut huimaa. Koivurannan tullessa alalle niitä oli vajaat 140 kappaletta.

MAINOS

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image