Mainos
Kaupallinen yhteistyö

Miten kustannukset jakaantuvat?

PPY 8.1.2018 6:00
Olli Siponen

Asun kerrostalossa ja kylpyhuoneen lattiakaivon ympäriltä löytyi pintamittauksella kohonneita kosteusarvoja. Yhtiö on ilmoittanut, että minä vastaan laatoituskuluista, koska vesieristettä pitää nostaa seinille.

Eikö yhtiö vastaa kustannuksista, kun vahinko johtuu yhtiön kunnossapitovastuun alla olevasta syystä? Miten kustannukset jakaantuvat?

Asunto-osakeyhtiölain mukaan kunnossapitovastuu jakaantuu, ellei yhtiöjärjestyksessä toisin määrätä siten, että yhtiön on pidettävä kunnossa huoneistojen rakenteet ja eristeet. Yhtiö on lisäksi velvollinen pitämään kunnossa vesi-, viemäri- ja muut sen kaltaiset johdot ja kanavat. Yhtiön on korjattava osakehuoneistojen sisäosat, jotka vahingoittuvat rakenteen tai yhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvan rakennuksen osan vian tai sen korjaamisen vuoksi. 

Olli Siponen
asianajaja, varatuomari
Asianajotoimisto Botnia Oy

Yhtiön pitää korjata huoneisto yhtiössä sovittuun perustasoon. Jos osakas on tehnyt huoneistoon erityisratkaisuja, joiden ennalleen korjaaminen tulisi kalliimmaksi kuin perustasoon korjaaminen, yhtiö ei vastaa lisäkustannuksista. Yhtiön vastuulla on huoneiston saattaminen sa-malle tasolle muiden huoneistojen kanssa.

MAINOS
Mainos
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Homma on mennyt tuohon, koska viereisten talojen asukkaat/ heidän vieraansa ovat vallanneet Prisman parkkipaikan yötä-pä... Lue lisää...
Aivan oikea päätös

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

19.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image