Mainos
Kaupallinen yhteistyö

Mikko Sarkkinen vaihtoi eri­kois­te­hos­teet työ­ti­la­kuu­tioi­hin, ja aikoo nyt hurmata maailman

Mikko Sarkkinen KUVA: Ville Koivuniemi
PPY 24.3.2017 6:00
Ville Koivuniemi

 

Smartblock-työtilakuutioiden valmistamiseen elokuvien erikoistehosteet vaihtanut Mikko Sarkkinen on ollut yllättynyt yrityksensä Smartblockin huimasta kasvuvauhdista.

Etenkin elokuvien erikoistehosteisiin aiemmin keskittynyt sarjayrittäjä Mikko Sarkkinen laittoi vuonna 2008 yhdenlaisen sytytyslangan palamaan henkilökohtaisessa elämässään. Hän lupasi tuolloin esikoisensa syntymän jälkeen vaimolleen, että ennen lapsen kouluun menoa perheen asuinpaikka vaihtuu pääkaupunkiseudulta takaisin Ouluun.

– Oikeastaan vuonna 2012 minulla tuli mittari täyteen leffapuoleen. Takana oli kymmenen vuoden ura pitkien elokuvien, mainoselokuvien, musiikkivideoiden ja tv- taltiointien erikoistehostetoteutuksien parissa. Mietimme pitkäaikaisen aisaparini Jukkis Nissilän kanssa, että mille alamme, ja päädyimme tekemään messuosastoja ja promootiohommia, Sarkkinen kertaa.

Sarkkinen ja Nissilä tekivät messuosastoja ja promootioita kokemuksellisen markkinoinnin parissa muutaman vuoden lähes yli sadalle eri brändille, joihin lukeutuivat muun muassa Samsung, Adidas, Reebok ja Nespresso.

Kesällä 2014 Sarkkinen sai yöllä idean joka hänen oli pakko päästä visualisoimaan 3D- muotoon välittömästi. Seuraavana päivänä kollegat saivat visualisointeja sähköpostiinsa. Postit sisälsivät tekstin ”What´s the Next BIG idea?”.

– Oikeastaan piirsin silloin Smartblock-moduulien koko ensimmäisen malliston, Sarkkinen sanoo, ja lisää; ettei kaikkia malleja ole vielä edes julkaistu.

Idea jäi joksikin aikaa pöytälaatikkoon, mutta jo maaliskuussa 2015 ensimmäinen Smartblock-moduuli lanseerattiin markkinoille. Saman vuoden Slushissa Smartblock keräsi peräti kolmen miljoonan euron tarjouskannan.


Pyörillä liikkuva työtila

Smartblock-työtilakuutiot moduulit ovat pyörillä liikkuvia työtiloja, jotka pitävät sisällään neuvotteluhuoneessa kaiken tarvittavan tekniikan. Smartblockeja on myyty Suomessa, Euroopassa, sekä USA:ssa hyvin monen kokoisten firmojen ja organisaatioiden käyttöön. Pörsiyhtiöistä kirjastoihin ja kaikkeen siitä väliltä.

Moduulin tilaajalle Smartblock tarjoaa ennen kaikkea silmää miellyttävää muotoilua, hyvää akustiikkaa ja helppokäyttöisyyttä. Moduulille ei tarvitse tehdä itse mitään, riittää että sen kytkee pistorasiaan.

Vaimollensa antaman lupauksen mukaisesti Sarkkinen toimii yrittäjänä nyt Oulusta käsin. Oulussa Sarkkisen lisäksi on yksi vasta palkattu myyjä ja loput 13 henkeä työskentelevät Helsingissä, jossa työskentelee myös Sarkkisen yhtiökumppani ja firman toimitusjohtaja Janne Orava.

 

Kasvuvauhti löi ällikällä

Yrityksen kasvuvauhti on lyönyt kaikki ällikällä – myös Sarkkisen itsensä.

– Alun perin ajattelin, että jos nyt ensimmäisen vuoden aikana 30 kuutiota menisi, mutta niitä menikin 100. Sitä on ihmetelty paljon, että eikö vastaavaa ole aiemmin jo keksitty, mutta oikeastaan ei ole, Sarkkinen jatkaa.

– Viime vuoden liikevaihto on jo 2,5 kertaistettu tämän tilikauden ensimmäisen kahden kuukauden aikana. Tavoittelemme 5 miljoonan liikevaihtoa ja hyvässä rytmissä olemme.

15 -vuoden yrittäjätaustasta on ollut Sarkkiselle Smartblockin kasvaessa paljon hyötyä, mutta moni asia on tullut myös uutena.

– Esimerkiksi sijoittajakeskusteluista, valuuaatioista tai skaalautuvasta bisneksestä minulla ei ollut aiemmin mitään kokemusta, Sarkkinen täsmentää.

Nöyristelevää asennetta tai itsensä vähättelyä Sarkkinen ja muu Smartblockin henkilökunta eivät ole kuitenkaan harrastaneet.

– Meidän mottomme on, että haluamme hurmata maailman. Ja sillä asenteella me aina lähdemme kohti uutta – hurmaamaan maailmaa!

MAINOS
Mainos
Mainos
Mainos

Uutisvirta

96
Raksilan puoleisen Asemanseudun kaavoitus alkamassa – monitoimiareena, näyttelytiloja vai pelkkiä asuntoja? Katso video
37
Vaaleihin ja eduskunnan toimintaan esitetään isoa remonttia – puolueet saisivat lisää rahaa, jos uudistuvat
33
Oulussa peräti puolet maan apteekkiryöstöistä – Poliisi: Kielii aktiivisesta huumevelkojen perinnästä
29
Kommentti: Kultapojan kova koulu – Lauri Marjamäki jää historiaan valmentajana, jonka kaudella menestysputki katkesi
28
Suvi Lindén saapui Ouluun: "Tämä alkaa nyt olla ahdistelua jo"
28
Vakaumuksellista totaalikieltäytyjää ei voi tuomita tällä hetkellä vankeuteen – oikeuden tuore ratkaisu voi mullistaa oikeuskäytännön
23
Haukiputaan valtava romuautokokoelma ihmetyttää ja vaikeuttaa ajamista - kysyimme, milloin romunkeräilyyn puututaan

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Koska Juha Sipilä on tehnyt noin valtavan paljon Suomen työttömien hyväksi - hän on suorastaan antanut kaikkensa - on me... Lue lisää...
Kansalta kaunis kiit...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image