Mainos
Kaupallinen yhteistyö

Kul­ku­yh­teyk­siin useita parannuksia

Oulun sataman syväys mahdollistaa entistä suurempien laivojen pääsyn satamaan. KUVA: Oulun kaupunki
PPY 7.9.2017 6:00
Ville Koivuniemi

Oulun seudulla on menossa tai hiljattain sovittu monta merkittävää logistiikkaa parantavaa hanketta. Lentokenttää remontoitiin isosti, Nelostien remontti on käynnissä ja valtio on antanut lupauksen Oulun sataman syväyksestä.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen johtaja sekä liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen johtaja Matti Räinä on tilanteeseen tyytyväinen, mutta korostaa, että uutta korjaustarvetta on koko ajan edessä.

– Isoissa logistiikkakysymyksissä meidän täytyy pikku hiljaa alkaa miettiä, miten meidän Pohjanmaan radan kanssa edetään. Kaksoisraiteen jatko vähintään Liminkaan asti ja ratapihojen kehittäminen ovat vuorossa seuraavaksi.

Finavia paransi kesän aikana Oulun lentoaseman lentoliikennealueita 13 miljoonan euron remontilla, jossa lentoaseman kiitotie, rullaustiet sekä asemataso päällystettiin uudella asfaltilla sekä kiito- ja rullausteiden valaistusjärjestelmät uusittiin.

Oulun satama sai puolestaan valtiolta puoliväliriihessä 12,5 miljoonaa euroa rahaa satamaväylään uudistamiseen. Oulun sataman väylä on tarkoitus syventää 12,5 metrin syvyyteen.

Syväys mahdollistaa aiempaa suurempien laivojen pääsyn satamaan.

– Se on se oleellinen parannus. Samalla se tuo kilpailukykyä Oululle esimerkiksi Kemin ja Tornion satamien kanssa kilpailemiseen, Räinä toteaa.

Ruotsin taso toiveissa

Kuusamon Pölkyn toimitusjohtaja Jouko Virranniemi on niin ikään tyytyväinen päätöksestä sataman syväämiseksi.

– Kyllähän se auttaa suurempien laivojen saantia ennen kaikkea Suomeen.

Virranniemi näkeekin logistiikkaan liittyvän kilpailuasetelman kilpailuna Suomen ja Ruotsin välillä.

MAINOS
Mainos
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumipyryn vuoksi. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi iltayöstä alkaen Lapin länsiosassa lumipyryn vuoksi. Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Lapin itäosassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläkkeet

Minuakin ihmetyttää todella suuresti, että miksei Susanna Koski esimerkiksi anna mitään vinkkiä Suvi Lindeenille noista ... Lue lisää...
Älli

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

23.11.

Fingerpori

23.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image