Mainos
Kaupallinen yhteistyö

Kouluttaja Tuija Nuojua kehottaa opettelemaan kes­ke­ne­räi­syy­den sietämistä

Tuija Nuojua kävi puhumassa ja kouluttamassa Pohjois-Pohjanmaan yrittäjiä vuorovaikutuksen tärkeydestä Paikallisen vaikuttamisen päivässä tammikuussa.
PPY 21.2.2017 2:00
Ville Koivuniemi

Työyhteisöt hyötyisivät, jos ihmiset olisivat yhteydessä toisiinsa enemmän muutenkin kuin työn merkeissä, Tuija Nuojua sanoo.

Näyttelijänä ja draamakasvattajana toimiva Nuojua vetää irrotteluun ja hauskanpitoon tähtääviä koulutuksia yritysten ja yhteisöjen tyky- ja tiimipäivinä. Hän siis näkee säännöllisesti positiiviset vaikutukset siitä, kun aikuiset ihmiset uskaltavat hetkeksi päästää irti työhön liittyvistä rooleistaan.

– Jos ajattelee yrittäjiä, niin varmaankin jokainen yrittäjä ajattelee silloin tällöin, että oliko tämä tai tämä oikein tai meneekö jokin asia päin mäntyä. Jos sitä taas vertaa draamaohjaukseen, molemmissa on kyse keskeneräisyyden sietämisestä.

Keskeneräisyyden sietämistä voi Nuojuan mukaan myös oppia.

– Jos itsensä ottaa jatkuvasti liian vakavasti, odotukset eivät täyty ja se voi vaikuttaa motivaatioon yrittää. Jos on samalla esimerkiksi väsynyt, siitä voi tulla helposti puskemista.

Tuija Nuojua 

Nuojuan vinkki työyhteisöille on siis se, että niissä kannattaa pitää huolta siitä, että ainakin toisinaan porukalla jutellaan kaikesta muustakin kuin työasioista.

– Kun pidän koulutuksia, sanon aina, etten jaa totuuksia. Mutta sen uskallan sanoa, että muita ihmisiä ei kannata pelätä, eikä itseä kannata ottaa liian vakavasti. Ja se pätee yksilönkin kohdalla, että siitä saa voimavaroja, kun keskittyy kuuntelemaan itseään.

Nuojuan mukaan kaikki työyhteisöt hyötyvät yhteenhitsautumisesta, kun työasioiden lisäksi toisista opitaan tietämään muillakin elämänaloilla. Mutta jos aloja pitää jotenkin arvottaa keskenään, luovilla aloilla hyödyt näyttäytyvät hänen mukaansa selvimmin.

TUIJA NUOJUA

 • Työskentelee näyttelijänä ja draamaohjaajana.

• Näyttelee tällä hetkellä mm. Teatteri Rion Avioliitto on ikuista näytelmässä miehensä Mika Nuojuan kanssa sekä kiertää RÄPpinokkio ja Sutun setti -lastenteatteriesityksillään ympäri Suomea.

 • Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi neljä lasta.

MAINOS
Mainos
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Täysin Juhan taitavaa propagandaa. Tähän lukuun on laskettu esim. ne tuhannet, jotka ovat muutaman tunnin tai yhden tunn... Lue lisää...
valetta taöysin

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image