Kaupallinen yhteistyö

Kevytyrittäjä tervetuloa mukaan yrit­tä­jä­jär­jes­töön!

PPY 21.3.2018 10:00
Marjo Kolehmainen

Kun se, mitä työntekemiseksi kutsutaan muuttuu digitalisaation ja teknologian kehittymisen myötä, niin työn tekemisen tavat myös muuttuvat. Toistaiseksi voimassa olevien ja määräaikaisten työsuhteiden rinnalla on jo pitkään ollut mm. vuokratyötä. Toisaalta työn tekeminen pirstaloituu, enää ei välttämättä tehdä vain yhtä työtä. Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna sivutyötä päätyön ohella teki jo yli 150000 suomalaista. Tyypillisesti sivutöitä tehdään yrittäjinä. Lisäksi uudenlaisia ansaintamahdollisuuksia ja ilmiöitä tulee koko lisää. Esimerkiksi jakamistalous tuo mukanaan monelle ihmisille uudenlaisia tekemisen ja ansainnanmahdollisuuksia, jotka eivät perustu välttämättä työsuhteeseen tai tavalliseen yrittäjyyteen. Esimerkiksi Rovaniemellä on jo 700 asuntoa Airbnb:n välitettävänä, monelle vuokraustoiminta on jo täysipäivästä työtä.

Marjo Kolehmainen, toimitusjohtaja, PPY

Kun työn tekeminen muuttuu, muuttaa se myös yrittäjyyttä. Yksinyrittäjyys on kasvanut viimevuosina. Nykyään on yli 180000 yksinyrittäjää. Osa näistäkin on samalla palkkatöissä ja tekee osa-aikaisesti töitä yrittäjänä. Nykyään voi tietyin edellytyksin olla myös yrittäjä ja työtön yhtä aikaa, menettämättä työttömyyskorvausta.

Yrittäjyys on kuitenkin viime vuosina muuttunut erityisesti laskutuspalveluyritysten käytön kautta. Puhutaan kevytyrittäjyydestä. Taloustaito-lehden artikkelin mukaan neljässä suurimimassa laskutuspalveluyrityksessä oli yli 70000 suomalaista. Jollain tasolla laskutuspalveluyrityksiä käyttää siis lähes 100000 suomalaista. Kevytyrittäjyys tarkoittaa sitä, että tehdään töitä yrittäjämäisesti toimeksiantoa vastaan ja laskutusyritys hoitaa asiakaslaskutuksen ja kaikki lakisääteiset maksut kevytyrittäjän puolesta. Oikeudellisesti kevytyrittäjät ovat yrittäjiä, mutta heillä ei ole y-tunnusta tai toiminimeä. Kevytyrittäjyys onkin tämän päivän uusi mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä ja työtekemistä. Toisaalta se on hyvä polku kohti omaa yritystä.

Olipa sitten yrittäjä tai kevytyrittäjä tai osa-aikainen yrittäjä, niin kaikki tarvitsevat apua ja neuvoja yritystoimintaansa. Heidän toimintaympäristönsä haasteet ovat samat. On osattava verkostoitua ja on löydettävä hyviä kumppaneita, uusia asiakkaita ja huolehdittava osaamisesta.

Yrittäjäjärjestömme ei ole jämähtänyt vanhaan, vaan seuraa muutoksen mukana. Viimeisin todella merkittävä muutos tapahtui maaliskuun alussa. Nyt myös kevytyrittäjät voivat tulla yrittäjäjärjestöön jäseneksi. Ensimmäiset kevytyrittäjät ovat jo liittyneet toimintaamme mukaan ja mielenkiintoista on nähdä kuinka hyvin meidän verkostomme nyt tavoittaa tämän uuden yrittäjäryhmän. Toivotan teidät lämpimästi mukaan toimintaamme. Lupaamme olla myös läsnä kevytyrittäjän arjessa!

MAINOS

Uutisvirta

7:00
Kärki ja Kaija tenttaavat puolueiden puheenjohtajia – He joutuvat seisomaan 1,5 tuntia Porin torilla
7:00
Isä hermostuu metsässä telttaillessa – Kauhu jää paremman puutteessa säikyttelyksi
7:00
Kehitys on käänteinen, kalastajien määrä vähenee, valvojien ja valvonnan lisääntyy Lukijalta
7:00
Oululainen Aamu ajatteli olevansa transmies, kun hän alkoi tuntea vetoa meikkiin ja hameisiin – Nyt hän tietää olevansa muunsukupuolinen, kuten yhä useampi suomalainen Tilaajille
6:20
Vesi on ollut Pohjois-Pohjanmaalla viimeksi yhtä vähissä vuonna 2006 – peltoja kuivuus kurittaa vähemmän kuin etelässä
6:01
Lakimiesliitto: Seksuaalirikoksia koskeva lainsäädäntö uudistettava – pelkkä rangaistusasteikon koventaminen yläpäästä ei muuta rangaistuskäytäntöä
6:00
Suomi palaa pikavauhtia arkeen, mutta maahan on jäämässä ulkomaisia toimittajia – "Meiltä kysytään odotetuista aiheista"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

301 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ei ole kuitenkaan sinultakaan liika vaadittu yrittää ymmärtää yksi ihan yksinkertainen seikka. Maksan korkeita veroja. V... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image