Mainos
Kaupallinen yhteistyö

Katso silmiin ja käyn­ti­kort­tiin

Mikrofoniin vaihtoja Speed Dating -tapahtumassa huudellut Juha “Vauhtipyörä” Ahola muistuttaa, että tuttuakin pitää muistaa katsoa käteltäessä silmiin. KUVA: Ville Koivuniemi
PPY 12.9.2017 12:00
Ville Koivuniemi

Kukaan ei halua, että hänelle aletaan heti kättelyssä myydä jotain, Juha Ahola muistuttaa. 

Kun kohtaamistilanteisiin liittyviä neuvoja miettii yksi kerrallaan, kaikki tuntuvat loogisilta ja jopa helpoilta noudattaa. Myynti- markkinointi ja yrittäjyysvalmennuksiin erikoistunut Juha “Vauhtipyörä”Ahola muistuttaa, että ennen kaikkea tärkeää on olla kiinnostunut kohtaamastaan henkilöstä.

–Tuttuakin katsotaan silmiin. Ja yleensä kukaan ei halua, että heti aletaan myydä, Ahola sanoo. Digitalisaatio muuttaa käytäntöjä, mutta esimerkiksi käyntikortit ovat edelleen varsin kätevä tapa yhteystietojen jättämiseen. Niidenkin jakeluun ja vastaanottamiseen liittyy vaaranpaikkoja.

–Kortti kannattaa ottaa vastaan niin, että katsoo sitä ensin, eikä heti tunkea sitä taskun pohjalle. Kohteliasta on vaikkapa kommentoida jotain kortista ilmenevää asiaa, Ahola vinkkaa.

Kohtaamistilanteet vaativat muutenkin oman mukavuusalueen rajojen ylittämistä.

–Tuttuihin pöytiin ei kannata mennä, Ahola toteaa.

Tavatessaan uusia ihmisiä joiden kanssa arvelee löytävän uusia mahdollisuuksia yhteistyölle, toimeen kannattaa Aholan mukaan tarttua heti.

–Tapaamisaika kannattaa sopia heti. Jos se jää ilmaan, seuraavalla viikolla puhelin tuntuu paljon raskaammalta, Ahola huomauttaa.

Juha ”Vauhtipyörä” Aholan vinkit kohtaamistilanteisiin

  1. Tee muistiinpanoja.
  2. Anna ja vastaanota käyntikortteja.
  3. Katso silmiin kätellessä.
  4. Älä myy heti. 
  5. Ole valmis ”hissipuheeseen”. 
  6. Älä mene tuttuihin pöytiin.
  7. Sovi tapaamisesta heti. 
MAINOS
Mainos
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumipyryn vuoksi. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi iltayöstä alkaen Lapin länsiosassa lumipyryn vuoksi. Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Lapin itäosassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläkkeet

Minuakin ihmetyttää todella suuresti, että miksei Susanna Koski esimerkiksi anna mitään vinkkiä Suvi Lindeenille noista ... Lue lisää...
Älli

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

23.11.

Fingerpori

23.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image