Kaupallinen yhteistyö

Jussi Riikonen Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien pu­heen­joh­ta­jak­si

PPY 23.12.2017 0:00
Anni Jyrinki

Jussi Riikonen on nyt kiireinen mies. Marraskuisena keskiviikkona Riikonen saapuu tapaamiseen suoraan Raahesta työreissulta, välillä soi puhelin ja tuoreelta puheenjohtajalta kysellään mielipidettä ja neuvoja.

Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät valitsivat Riikosen uudeksi puheenjohtajaksi marraskuun alussa pidetyssä vuosikokouksessa. Uusi puheenjohtaja valittiin nyt poikkeuksellisesti vain vuodeksi, kun pitkään työssä jatkanut Lauri Mikkonen luopui puheenjohtajuudesta kesken kauden.

Riikonen saa johdettavakseen elinvoimaisen ja aktiivisen yhdistyksen, jonka hallituskuviot ja päätöksentekoprosessi menevät vuoden alusta uusiksi.

Jussi Riikonen aloittaa
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajana vuoden 2018 alusta. KUVA: Studio PSV

”Innolla lähden mukaan. Hallintomalliuudistus nytkähti läpi ja tässä on mahdollisuus laittaa asioita uuteen uskoon. Nyt valittu aiempaa pienempi hallitus on dynaamisempi ja kaikki ovat innoissaan tekemässä töitä, Riikonen pohtii.

Luottamustoimet ovat olleet iso osa Riikosen arkea jo vuosia. Hän kokee Yrittäjien toiminnan ensiarvoisen tärkeäksi niin yrittäjien itsensä kuin maakunnan elinvoimaisuuden kannalta.

Erityisesti yhdistyksen jäsenmäärän kehitys mietityttää tuoretta puheenjohtajaa.

”Jäsenkehitykseen ja -rekrytointiin on panostettava. Jäsenmäärä saadaan kasvuun, kun jaamme lisää oikeaa tietoa ja oiomme mahdollisia vääriä mielikuvia. Tiedotus uusien yrittäjien suuntaan vaatii meiltä lisää toimia. Kaikki eivät edes tiedä, mitä Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät tekevät ja mitä hyötyä jäsenyydestä on.

Kahta yritystä itse luotsaava Riikonen liittyi yrittäjäjärjestöön heti uransa alkutaipaleella 1980-luvulla. Alkuun hän pyöritti Raahessa tilitoimistoa. Myytyään sen Riikonen muutti Liminkaan ja liittyi paikalliseen yhdistykseen, jonka puheenjohtajanakin hän sittemmin toimi. Riikosen firmat Videcam ja BetaTeam ovat oululaisia ja Riikonen on ollut vuosia Oulun Yrittäjien puheenjohtaja.

"Puheenjohtajan tärkein tehtävä on pitää pakka kasassa ja osata delegoida."

Jussi Riikonen

”Puheenjohtajan tärkein tehtävä on pitää pakka kasassa ja osata delegoida tehtäviä osaaville tekijöille kattavasti”.

Lauri Mikkolan saappaisiin astuminen ei hirvitä.

”Arvostan Laurin kokemusta todella paljon ja olen tyytyväinen, että hän jatkaa uudessa hallituksessa. Sitä kokemusta, mitä Laurilta löytyy, on todella hyvä päästä hyödyntämään.

”Mitä niihin saappaisiin tulee, niin koitan luoda omat tässä hiljalleen.”

MAINOS

Uutisvirta

40
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
25
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
6
Miksi tietokoneiden teho vain kasvaa kasvamistaan? Vastauksen tietää suomalaismies, jonka presidentti juuri palkitsi miljoonan euron Millennium-palkinnolla
5
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti
5
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
3
Oysissa kehitetty diabeetikoiden jalkahaavojen hoitoa, tavoitteena vähentää amputaatioita
3
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

232 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image