Mainos
Kaupallinen yhteistyö

Joustavuutta palvelujen etsimiseen ”seteleillä”

PPY 4.9.2017 11:00
Ville Koivuniemi

 

BusinessOulu ottaa käyttöönsä sähköisen yrityspalvelusetelijärjestelmän. Kun palvelu alkaa toimia kunnolla, yritykset voivat hakea sen kautta palveluntuottajia. Tuottajat löytyvät järjestelmästä niin sanottujen korttien avulla, joihin on kirjoitettu, mistä tarjottavassa palvelussa on kyse.

Tällä hetkellä järjestelmä on avattu palveluntuottajille.

– Rekisteröityneitä palveluntuottajia on tällä hetkellä 35, enemmänkin toki toivottaisiin, hankkeen vetäjänä toimiva Business Oulun asiantuntija Janne Kärkkäinen sanoo.

Vaatimuksena on, että palveluntuottajat ovat mukana tilaajavastuu.fi-järjestelmässä. Setelit ovat suuruudeltaan 1000, 2000, 3000, 4000 tai 5000 euroa. Tarjota voi lähes mitä tahansa asiantuntijapalvelua, jotka auttavat yrityksiä ennen kaikkea kasvamaan ja kehittymään. Yritysten tavanomaista toimintaa kuten verkkosivujen rakentamista tai perinteistä markkinointia seteleillä ei tueta.

– Siellä on palveluntuottajia laidasta laitaan. Pääpainona on, että Oulun seudun yrityksille halutaan kasvua. Setelien suuruuksia on myös joka lähtöön, Kärkkäinen kertoo.

Seteleitä voivat hakea Oulun seudun sekä Iin yritykset. Palveluntuottajat voivat puolestaan olla mistä päin maakuntaa tahansa.

Joustavuus edellä

BusinessOulun palvelupäällikkö Jarmo Laurosen mukaan seteleillä haetaan ennen kaikkea joustavuutta.

– Ajatuksena nimenomaan on, että meillä olisi jatkossa joustavampia tapoja tuottaa palveluja yrityksille. Nykyiset mallit voivat tuntua joillekin kankeilta, Lauronen sanoo.

Hän myös luottaa markkinoiden toimivuuteen sikäli, että yritykset päätyvät käyttämään tarjotuista palveluista laadukkaimpia.

– Markkinat alkavat toimia markkinaehtoisesti. Tämä on meille uusi kokeilu, joten mekin seuraamme tilannetta, ja otamme kaikesta opiksi. Yrityksille palvelu on tarkoitus saada auki syyskuun loppuun tai viimeistään lokakuun alkuun mennessä, Lauronen toteaa.

Kun palvelu avautuu syys-lokakuun vaihteen tienoilla yrityksillä, ensimmäisessä vaiheessa seteleitä voivat hakea alle vuoden vanhat yritykset, joiden yhtiömuoto on osakeyhtiö. Myöhemmin setelin haku avautuu 0–5 vuotta vanhoille yrityksille.

MAINOS
Mainos
Mainos
Mainos

Uutisvirta

164
Utajärvi vähentää johtajia – kunnanjohtajan mukaan pieni kunta pärjää pienemmällä hallinnolla
87
Kärpät avaa Raksilan jäähalliin uuden yli satapaikkaisen pystybaarin – katsomoihin K18-aluetta ei ole näillä näkymin luvassa
82
Oma lautakunta lyttäsi koko Oulun palveluverkkoselvityksen, lautakunta haluaa lapset ja nuoret keskiöön
66
Iivo Niskaselle kuninkuusmatkan olympiakultaa! "Lämmin oli se Suomen lippu kietoutua"
51
Ministeri Sampo Terho lupasi vetäistä arhinmäet, jos Iivo Niskanen tuo kultaa: "Luulen, että kyllä kansa ymmärtää"
32
"Me emme saa apua sinisten silmiemme tähden" - Jussi Niinistö vastaa, voiko Suomi turvautua Saksaan kuten aiemmin historiassa
30
Äänestys: Mikä on paras biisi Saara Aallon UMK18-kilpailukappaleeksi?

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Huonoin hallitus ikinä. Takinkäääntäjiä ja valehtelijoita. Tempputyöllistämisellä ja mailmantalouden nousulla saavutettu... Lue lisää...
vempula porukkaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image