Kaupallinen yhteistyö

Joustavuutta palvelujen etsimiseen ”seteleillä”

PPY 4.9.2017 11:00
Ville Koivuniemi

 

BusinessOulu ottaa käyttöönsä sähköisen yrityspalvelusetelijärjestelmän. Kun palvelu alkaa toimia kunnolla, yritykset voivat hakea sen kautta palveluntuottajia. Tuottajat löytyvät järjestelmästä niin sanottujen korttien avulla, joihin on kirjoitettu, mistä tarjottavassa palvelussa on kyse.

Tällä hetkellä järjestelmä on avattu palveluntuottajille.

– Rekisteröityneitä palveluntuottajia on tällä hetkellä 35, enemmänkin toki toivottaisiin, hankkeen vetäjänä toimiva Business Oulun asiantuntija Janne Kärkkäinen sanoo.

Vaatimuksena on, että palveluntuottajat ovat mukana tilaajavastuu.fi-järjestelmässä. Setelit ovat suuruudeltaan 1000, 2000, 3000, 4000 tai 5000 euroa. Tarjota voi lähes mitä tahansa asiantuntijapalvelua, jotka auttavat yrityksiä ennen kaikkea kasvamaan ja kehittymään. Yritysten tavanomaista toimintaa kuten verkkosivujen rakentamista tai perinteistä markkinointia seteleillä ei tueta.

– Siellä on palveluntuottajia laidasta laitaan. Pääpainona on, että Oulun seudun yrityksille halutaan kasvua. Setelien suuruuksia on myös joka lähtöön, Kärkkäinen kertoo.

Seteleitä voivat hakea Oulun seudun sekä Iin yritykset. Palveluntuottajat voivat puolestaan olla mistä päin maakuntaa tahansa.

Joustavuus edellä

BusinessOulun palvelupäällikkö Jarmo Laurosen mukaan seteleillä haetaan ennen kaikkea joustavuutta.

– Ajatuksena nimenomaan on, että meillä olisi jatkossa joustavampia tapoja tuottaa palveluja yrityksille. Nykyiset mallit voivat tuntua joillekin kankeilta, Lauronen sanoo.

Hän myös luottaa markkinoiden toimivuuteen sikäli, että yritykset päätyvät käyttämään tarjotuista palveluista laadukkaimpia.

– Markkinat alkavat toimia markkinaehtoisesti. Tämä on meille uusi kokeilu, joten mekin seuraamme tilannetta, ja otamme kaikesta opiksi. Yrityksille palvelu on tarkoitus saada auki syyskuun loppuun tai viimeistään lokakuun alkuun mennessä, Lauronen toteaa.

Kun palvelu avautuu syys-lokakuun vaihteen tienoilla yrityksillä, ensimmäisessä vaiheessa seteleitä voivat hakea alle vuoden vanhat yritykset, joiden yhtiömuoto on osakeyhtiö. Myöhemmin setelin haku avautuu 0–5 vuotta vanhoille yrityksille.

MAINOS

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image