Kaupallinen yhteistyö

Harrastus muuttui yrit­tä­jyy­dek­si

Pudasjärven hirsikampus on ollut Airmoilasen kuvauskohteena koko rakennusvaiheensa ajan. KUVA: Airmoilanen
PPY 27.3.2018 4:00
Anni Jyrinki

”Kaikenlaisia koptereita olen harrastanut reilun kymmenen vuoden ajan. Ammattimaiseksi homma alkoi muuttua vuonna 2014”, juttelee pudasjärvinen Jari Moilanen.

Moilasen luotsaama Airmoilanen kuvaa ilmakuvia ja videoita kauko-ohjattavilla multikoptereilla. Tuotevalikoima sisältää niin mainoskuvauksia kuin erilaisia tarkastuskuvauksia.

Yrittäjä kertoo aina olleensa kiinnostunut valokuvauksesta.

”Ensimmäinen lennokki kun tuli hankittua, niin ensimmäisten lentojen jälkeen tuli tunne, että tällä pitää tehdä muutakin kuin lennellä. Siitä homma sitten lähti”.

Moilanen kertoo, että hänellä oli alkuun erittäin suuriakin lennokkeja, jopa sellaisia joiden siipiväli oli reilu kaksi metriä.

”Sitten siirryttiin nitrolla toimiviin polttomoottorikoptereihin ja niiden jälkeen tuli nämä niin sanotut dronet. Tällä hetkellä yrityksellä on käytössä kolme dronea, joista kaksi on kuvauskäyttöön tarkoitettua. Kolmas kopteri on varustettu lämpökameralla, jota käytetään muun muassa kaukolämpöverkostojen tarkistuksiin”.

Lämpökuvauksilla on ollut mukavan runsaasti tilauksia ja se on todettu erittäin toimivaksi ja tarkaksi systeemiksi.

Yrityskuvista uutisvideoon

Jari Moilasen yritys tekee paljon yhteistyötä Ely -keskuksen kanssa tiestö – ja siltatarkastusten osalta. Mainoskuvauksia Airmoilanen on kuvannut niin yrityksille kuin yksityishenkilöille. Airmoilasen dronella kuvaamaa videomateriaalia on nähty myös MTV 3:n uutisissa, kun Kiiminkijoki tulvi yli äyräidensä

”Tällä hetkellä olen vielä sivutoiminen yrittäjä ja teen kuvauksia varsinaisen työn ulkopuolella ja viikonloppuisin. Työnantajan joustavuuden ansiosta voin tehdä kuvauksia välillä myös viikollakin”.

Vastapaino konehommille

Mitä kaikkea sitten on otettava huomioon kuvauskeikalle lähdettäessä?

”Alkuvalmisteluja on paljon, kuten akkujen lataaminen, muistikorttien ja koko laitteiston tarkistus. Saavun yleensä kuvauskohteeseen hyvissä ajoin, jotta näen kuvattavan alueen ja voin suunnitella kuvauksia. Tärkeää on myös tehdä kopterille turvallisuussuunnitelma häiriötilanteita varten, trafi vaatii sellaisen”.

”Asiakkaan kanssa yleensä vielä neuvotellaan kuvauskorkeuksista ja kuvakulmista”.

Jari Moilanen on nauttinut yrittäjyydestä ja kaikkein parasta siinä on miehen mukaan se, kun työskennellä voi omaan tahtiin ja on itse itsensä pomo.

”Tämä on todella sopivaa vastapainoa työlle metsäkoneen kuskina, koska ei ole varsinaisia työaikoja.

Haastavinta ehkä ovat välillä pitkät työmatkat ja paperityöt, koska hoidan kaikki itse”.

MAINOS

Uutisvirta

35
Kaivattu maamerkki vai pompöösi pimentäjä? – Oulun torinrannan tornihotelli kirvoitti lukijoilta keskusteluryöpyn
15
Kai Suikkanen teki käsittämättömän tempun: jumbojoukkue juhlii nyt mestaruutta
6
Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
6
SDP:ltä välikysymys nuorten työehtojen heikentämisestä
5
Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen yli 87 miljoonaa tierahoja, Iin ohituskaistojen rakentaminen alkaa – katso lista kohteista
5
Syövätkö suomalaiset turhaan ravintolisiä? Professori:"Jos perusterve ihminen syö normaalia ruokaa, hän ei tarvitse lisäravinteita"
5
Poliisia paenneet törmäsivät tyhjään poliisiautoon Oulunsalossa – asuntomurrosta epäillyt pakenijat ajoivat jopa 180 km/h

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

Kyllä meillä ikätoverit on nyt aika vähän nöyrtyä ja osoittaa kunnioitusta nyt työssäkäyviä kohtaan. He kuitenkin loppus... Lue lisää...
Vanha patu

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.4.

Naapurit

21.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image