Mainos
Kaupallinen yhteistyö

Asiani koskee ko­ti­ta­lous­vä­hen­nys­tä

PPY 4.3.2018 6:00
Teuvo Välikangas
Teuvo Välikangas Toimitusjohtaja, KTM Tilitoimisto Y-Tili Oy

Kotitalousvähennystä pitää itse hakea. Kotitalousvähennys myönnetään palkan, palkan sivukulujen tai työkorvauksen maksuvuonna, kun niiden perusteena oleva työ on tehty.

Elokuussa 2017 tehtyä työtä koskeva kotitalousvähennys, jota koskeva lasku maksettiin syyskuussa 2017, voidaan huomioida vuoden 2017 verotuksessa.

Jos korvaus jo tehdystä työstä maksetaan eri vuonna (esimerkiksi joulukuussa tehty työ maksetaan tammikuussa), vähennyksen voi tehdä vasta maksuvuonna eli joulukuussa 2017 tehtyä, mutta tammikuussa 2018 maksettua työtä koskeva kotitalousvähennys voidaan huomioida vuoden 2018 verotuksessa.

Jos kotitalousvähennykseen oikeuttavan suorituksen maksuaikataulua järjestellään keinotekoisesti kotitalousvähennyksen saamiseksi peräkkäisinä vuosina, voidaan asiaan puuttua veron kiertämistä koskevan säännöksen nojalla (Laki verotusmenettelystä 28 §). Tällaisena järjestelynä pidetään esimerkiksi sitä, että työn suorittajan normaaleista maksuehdoista poiketaan olennaisesti siitä syystä, että kotitalousvähennykseen oikeuttavat työkustannukset saadaan jaettua eri kalenterivuosille. Tällöin verotuksessa menetellään kuin olisi käytetty oikeaa muotoa ja vähennyksen saa vain yhdeltä vuodelta.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Ajatus sinänsä oli hyvä , valitettavasti firmat lisäsivät sen suoraan laskutushintaan ,jolloin asiakkaalle siitä ei ole todellista hyötyä.Vain firmojen kate parani ,jos vain voi ,niin kannattaa edelleen teettää "tutuilla"..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin todellakin tapahtui. Hinnat alkoivat nousta heti kotitalusvähennyksen myötä. Kannattaa aina pyytää tarjoukset ainakin viideltä firmalta ja tehdä firmoille selväksi, että aiot kilpailuttaa hankkeesi. Muuten käy niin, että maksat kahden ikkunan vaihdosta 5000 euroa. Hinnoissa on huimia eroja. Tarjouksessa kannattaa pyytää erottelemaan työn ja materiaalien osuus, jotta näkee missä kohtii on ilmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

"eläkemaksuja ja -karttumia tulee suhteuttaa: suuret maksut tarkoittavat suuria karttumia, ja päinvastoin." Olet sinä va... Lue lisää...
Voi y...

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image