Oikaisut

Mainos

Kaleva oikaisee

Oikaisut 9.8.2017 15:23
Kaleva

Keskiviikon Kalevassa sivulla 10 julkaistussa jutussa Iin Pahkakosken tuulivoimahankkeen keskustelutilaisuudesta oli virheitä.

Jutussa kirjoitettiin, että ”muutama rakennus jää kahden kilometrin säteelle, minkä alle ei lain mukaan tuulivoimaloita saakaan tehdä.” Laissa ei kuitenkaan erikseen säädetä, kuinka lähelle asutusta tuulivoimalan saa rakentaa. Laista tuleva minimietäisyys on käytännössä määräysten mukaisten maksimimeluarvojen alitus. Etäisyys riippuu muun muassa valittavan voimalan lähtömelutasosta ja sijoituspaikan maastosta.

Jutussa kirjoitettiin, että Pahkakosken tuulivoimapuiston lähellä olisi vakituista asutusta. Vakituisia asuinrakennuksia ei ole alle kahden kilometrin säteellä suunnitelluista voimaloista.

Toisin kuin jutussa kirjoitettiin, suunnitellun tuulivoimapuiston 2 550 hehtaarin yleiskaava-alue ei kata kokonaan Iin kunnan enklaavia.

Jutussa mainittu Janne Tolppanen ei ole Pahkakosken Energia Oy:n palveluksessa. Tolppanen työskentelee konsulttiyritys FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n palveluksessa ja hänen tehtävänään hankkeessa on yleiskaavan laadinta Iin kunnan puolesta. Hankkeen suunnittelusta ja tekniikasta vastaa Pahkakosken Energia Oy.

Jutussa mainittu kysely koski hankkeen yva-selvityksen yhteydessä tehtyä asukaskyselyä, joka oli jäänyt monelta saamatta. Siksi kysely on järjestytty uudelleen. Vastausaikaa on 27. elokuuta asti.

Jutussa mainittiin myös virheellisesti, että hankkeesta voi tehdä Iin kunnalle virallisia valituksia 27. elokuuta saakka. Koska kyse on kaavaprosessin luonnosvaiheesta, kaavasta voi antaa mielipiteen sen nähtävilläoloaikana eli 27. elokuuta saakka. Valitusprosessi on mahdollinen vasta kaavan hyväksymisen jälkeen.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumipyryn vuoksi. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi iltayöstä alkaen Lapin länsiosassa lumipyryn vuoksi. Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Lapin itäosassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläkkeet

Minuakin ihmetyttää todella suuresti, että miksei Susanna Koski esimerkiksi anna mitään vinkkiä Suvi Lindeenille noista ... Lue lisää...
Älli

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

23.11.

Fingerpori

23.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image