Pääkirjoitukset

Väyrysen viimeinen taisto

Pääkirjoitukset 2.2.2018 6:00
Pääkirjoitus

Paavo Väyrynen iski pöytään viimeiset korttinsa ja tavoittelee keskustan johtajuutta.

Puolueväki tuskin kelpuuttaa häntä pelastajaksi. Väyrynen saa kuitenkin ison näkyvyyden sanomalleen ja vauhditusta kansalaispuolueelleen.

Keskustassa on pitkään mietitty keinoja, miten työntää kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen hiljaiselle pistoraiteelle, jonne hän ei ole suostunut itse siirtymään. Keminmaalainen on aina uudelleen ponnahtanut takaisin areenalle kuin vieteriukko.

Uusin Väyrysen temppu nähtiin torstaina, kun hän ilmoitti pyrkivänsä kesäkuun puoluekokouksessa keskustan johtoon.

Väyrynen ainakin sanoo lyövänsä pöytään nyt viimeisen korttinsa. Jos keskustaväki ei nosta häntä johtoon, hän lupaa eroavansa puolueesta ja alkavansa valmistautua kevään 2019 eduskuntavaaleihin kansalaispuolueen johdossa.

Pontta päätökselle lähteä puheenjohtajakisaan Väyrynen kertoi saaneensa presidentinvaalista. Oman arvionsa mukaan hän sai vaalissa enemmän keskustalaisten ääniä kuin halutaan tunnustaakaan.

Väyrysellä on uskolliset tukijansa puolukentällä. Samaan aikaan keskustassa on tyytymättömyyttä matalana laahaavaan kannatukseen ja hallituksen politiikkaan. Bryssel ja EU:kin ovat keskustassa monelle yhä kirosanoja.

Aivan toinen asia on, mihin Väyrynen tältä pohjalta Sotkamossa ponnistaa jos ylipäätään mihinkään.

Esimerkiksi Väyrysen euroa koskevan kritiikin terä on tylsynyt viimeistään sitä mukaa kuin Suomen talous on alkanut kohentua.

Iso osa puolueväestä kuitenkin kavahtaa Väyrysen operointia sameissa vesissä kalastelevan kansalaispuolueensa kanssa. Helsingin kaupunginvaltuustoon hän tuli valituksi vielä kolmannen puolueen, kristillisdemokraattien, listalta.

Kantaa puoluekokous joutuu ottamaan myös siihen, onko Väyrynen se kasvo, jonka varassa puolue voi ylipäätään yltää vaalivoittoon. Vuosien aikana Väyrynen on moneen kertaan mitattu poliitikoksi, jolla on kansalaisten silmissä poikkeuksellisen korkea niin sanottu inhoprosentti.

Väyrysen tavoitteen toteutuminen vaikuttaa niin suurelta haihattelulta, että joutuu kysymään, onko hän edes tosimielellä liikkeellä. Vai onko tavoitteena vain saada maksimaalinen alkuvauhti kansalaispuolueen kampanjalle vuoden 2019 eduskuntavaaleihin?

Keskustan puoluekokouksessa Väyrynen saa takuuvarman julkisuuden näkemyksilleen. Julkisuutta tulee myös puolueesta eroamisen ansiosta. Eduskunnassa hän voi kesäkuusta alkaen julistaa keskustan nykypolitiikan turmiollisuutta.

Keskustan nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä tviittasi torstaina käyvänsä ”ilomielin rehdin kilvan keskustan linjasta”. Hän voikin saapua Sotkamoon luottavaisin mielin.

Ylipäätään on hyvä kysymys, kuinka pitkään iso ja vastuullinen puolue suostuu sietämään Väyrysen venkoilua. Vaikka presidentinvaali meni puolueelta huonosti, se voi ottaa kunniaa kasvavasta taloudesta ja nousevasta työllisyysasteesta.

Yhdessä mielessä Väyrysen torstainen ilmoitus on keskustan johdolle helpotus. Prosessia Väyrysen erottamiseksi ei tarvitse aloittaa. Hän lähtee näillä näkymin itse. Jos lähtee.

MAINOS

Kommentoi

Väyrysellä on paljon osaamista. Olisi ollut hyvä, jos se olisi saatu yhteiskunnan käyttöön rakentavalla tavalla. Nyt on mennyt riitelyksi ja repimiseksi. Virheitä on ilmeisesti tehnyt sekä Väyrynen että Sipilä.

Suomessa on muutenkin ongelmana se, että vanhempien ihmisten osaaminen ja tietotaito on huonossa käytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo Väyrynen on itsekeskeinen, parantumaton narsisti, jolle politiikka on ollut ja on pelkkä väline, ei päämäärä. Tulkaa tajuihinne ihmiset!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko Beeman missä koulutuksen saanut lääkäri? Missä ja milloin Väyrynen on ollut hoidossasi kun olet tehnyt diaknoosin Väyrysen terveydentilasta. Vai onko sittenkin niin että et ole edes minkäänlainen lääkäri että voisit diaknosoida kenenkään terveydentilaa.
Jos näin on niin kirjoituksesi menee yksinomaan solvaamisen piikkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voin ilmoittaa jo nyt monen harmiksi ja järkytykseksi että tämä Paavon "taisto"ei tule olemaan viimeinen. Ei läheskään. Kansalaispuolueen johtohenkilönä tulee vielä monta taistoa. Ensin Paavo vain käy noukkimassa keskustasta porukkansa mukaan. Sotkamon jälkeen posti kantaa selkä vääränä jäsenkirja palautuksia kepun toimistoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin toimii Suomen Keskusta, Suomen suurin kansanliike: Väyrynen show, Vanhanen show, Sipilä show, MTK show ja Rovaniemen teatteri spektaakkeli. Rovaniemellä laittoivat maakunnallisen teatterinkin sekaannuksen tilaan. Pitkästä aikaa ihmisillä oli mukava pöhinä Rovaniemen teatterin ohjelmistosta. Teatterinjohtaja Kari Väänänen ei ole Keskustan äänestäjä, päättelen itse. Eikä teatterin hallintojohtajakaan luultavasti, suuri synti Keskustan kunnallispoliitikoille Rovaniemellä. Asialle pitää tehdä jotakin, ja tekivätkin: Kari Väänänen erosi. Amen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Väyrysen viimeinen taisto".
Voi teitä Kalevan toimittajia kun kirjoittelette tällaisia otsikoita ja juttuja.
Te olette joko niin nuoria että ette tunne Paavoa tai sitten heittelette juttujanne sen enempää ajattelematta saadaksenne jotain mustaa valkoiselle.
Paavo on niin monessa liemessä keitetty konkari että hänellä on vielä monta uutta juonta politiikan tekemiseen että ei ole tosikaan.
Paavo on pelin mestari.
Sitä osoittaa vaikkapa Paavon kannattajakorttien keruu jonka hän aktivoi Maaseudun Tulevaisuuden kepposella ja uhkauksella jättää politiikan jos hän ei ole seuraava presidentti.
No, Paavostahan ei tullut presidenttiä mutta hän palaa entisen suunnitelman mukaisesti eduskuntaan Sotkamon kokouksen jälkeen jos hänestä ei tule keskustan seuraavaa puheenjohtajaa.
Paavolla on niin monikerroksinen politiikan suojaverkko että hän ei putoa maahan koskaan.
No tietysti se viimeinen paikka Paavollakin on maan povessa mutta sitä ennen saatte nähdä häneltä vielä monta poliittista manööveriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätähän politikan pitäisi olla. Nykymenon kyseenalaistamista, keskustelua, vaihtoehtoisuutta. Väyrystä ei kukaan ole ostanut talliinsa. Itsenäinen puurtaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voiko joku väittää, ettei Paavon olemassaololla ja toiminnalla ole mitään vaikutusta? Kaikilla aikansa ja paikkansa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen oli puheenjohtajana 10-vuotta ja eikä keskusta ollut silloin suurin puolue kertaakaan. Ei keskusta voi mennä taaksepäin, vaikka Väyryseltä jäi pääministeriys saavuttamatta. Väyrysen keskusta olisi kaikkea vastustava irti Eu:sta irti eurosta jne. Tällaisen puheenjohtajan valinnalla keskusta karkottaisi kaikki maamme etua ajavat ihmiset toisiin puolueisiin, taitaa olla Väyrysen tarkoitus keskustan hajottaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanha sanonta on, "mihin se koira karvoistaan pääsee, tai se on huono koira, joka ei karvojaan kanna." Väyrynen toimii poliiitikassa vaikka häntä ei valittaisi Keskustapuolueen puheenjohtajaksi. Haastamalla istuvan puheenjohtajan Väyrynen asettaa Sipilän seinää vasten, ja samalla muutkin kokousedustajat. On tehtävä valinta nykyisen johdon ja Väyrysen esitysten välillä. Ensikesän puoluekokouksen puheenjohtava vaali on samalla puolueen toiminnan linjavaali. Jatketaanko nykyisellä linjalla vai muutetaanko kurssia Väyrysen esittämään suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

124 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image