Pääkirjoitukset

Varuskunnista tuli politiikan oppitunti

Pääkirjoitukset 21.3.2012 0:00
Pääkirjoitus

Puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) saama höykytys Puolustusvoimien rakenneuudistuksiin liittyvistä päätöksistä on saanut myös huvittavia piirteitä. Wallinin ”poliittinen ohjaus” on tullut tuomituksi oppositiossa, erityisesti perussuomalaisten piirissä.

Vaikka ministerin menettelystä kiistatta löytyy kosolti kritisoitavaa, Suomessa nyt sentään poliittisesti valitun valtioneuvoston jäsenen oikeuksiin ja suorastaan velvollisuuksiin kuuluvat poliittiset linjaukset. Ovatko ne oikeita ja riittävästi perusteltuja, on sitten jo kokonaan toinen kysymys.

Perussuomalaisille varuskunnista ja Puolustusvoimista käytävä keskustelu on rankimman puoleinen oppitunti reaalipolitiikasta. Puolue jättäytyi tukevasta vaalimenestyksestä huolimatta hallituksen ulkopuolelle. Vakuuttavasti on todisteltu, että perussuomalaisia suorastaan houkuteltiin ministereiksi. Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen Eurooppa-politiikka ei kuitenkaan kelvannut.

Perussuomalaisilta pääsi vaalimenestyksen ja räiskyvän julkisuuden oloissa unohtumaan, että maailmassa on muitakin poliittisia kysymyksiä kuin EU tai euro. Jos Timo Soini olisi hyväksynyt hallitusyhteistyöhön osallistumisen, maassa olisi suurella todennäköisyydellä perussuomalainen puolustusministeri. Ja edelleen hyvin suurella todennäköisyydellä tuo ministeri olisi Jussi Niinistö.

Politiikka on vallankäyttöä. Perussuomalaiset pitivät kiinni ihanteistaan Eurooppa-kysymysten äärellä, mutta joutuivat samalla luopumaan ansaitun vallan käyttämisestä tukussa muita asioita. Luultavasti varuskuntapäätös näyttäisi perussuomalaisen ministerin jäljiltä aivan toiselta.

Jos valtaa tarjotaan, siihen pitää tarttua.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

On Kaleva alas vajonnut. - todella alas

Ministeri valehtelee eduskunnassa ja lehti haukkuu asian paljastaneita persuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iki-ihana RKP(pakkoruotis 2.5mrd.e) saa tehdä mitä haluaa, vaikka valehdella. Jäätteenmäki menetti luottamuksen ja erosi, mutta kukaan ei kysynyt tietojen oikeellisuudesta. Kanerva tekstaili blondille ja erotettiin vaikka käytti omaa puhelintaan, ei virkapuhelintaan. Wallin jäi kiinni valehtelusta useaan kertaan, ei eroa koska kaikki epäilyt Rkp:a kohtaan on kielirasismia.

Kalevan toimitus on vajonnut alas Kokoomuksen mukana, todella alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli pitääkö tämän pääkirjoituksen mukaisesti nyt ymmärtää Kalevan virallisen linjan olevan jotta valehdella saa, ministerikin, varsinkin jos se suututtaa perussuomalaisia..? Lapsellista käytöstä, Mantila.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikaisempi puolustusministeri ja tunnettu suhmuroija Seppo Kääriäinen totesi aivan oikein muutama päivä sitten, että ministerillä on totta kai oikeus vaikuttaa hallinnonalansa ratkaisuihin, mutta hänen ei pitäisi sitten kiistää, että on vaikuttanut. Nyt Wallin saattoi salailullaan Jyrki Kataisenkin noloon asemaan, kun tämä erehtyi vannomaan eduskunnassa absoluuttiseksi faktaksi, ettei hallituksella ole osaa eikä arpaa tapahtuneisiin ratkaisuihin.

Wallinin menettelyä ovat tähän mennessä kritisoineet mm. pääministeri, demarien puheenjohtaja, demarien puoluesihteeri, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja sekä kokenut kokooomusvaikuttaja Pertti Salolainen. Siis vähän muutkin kuin ne kirotut persut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimittajalle ei näköjään ole mennyt perille mistä tässä asiassa on kysymys, siis se suuri pointti. Suu vaahdossa vain huudetaan "suuren vihollisen" Perussuomalaisten "virheistä". Eihän se näin mene arvoisa poliittinen toimittaja, pääkirjoittaja. Kysymys on siitä mitä ministeri saa valehdella, lue valehdella, kansanedustajille eduskunnassa. Tästä on kysymys. Jäätteenmäki, silloinen pääministeri joutui jättämään paikkansa valehtelun takia. Wallin on kiistämättä valehdellut eduskunnassa kansanedustajille ja näihin asioihin on puututtava. Jos Perussuomalaiset eivät olisi valittaneet asiasta Jaakko Jonkalle niin tämä asia ei olisi tullut julkisuuteen. Nythän on kokoajan selvinnyt asiasta lisää. Muu hallitus ei ole tiennyt koko Dragvikin asiasta mitään mikäli uskomme pääministeri Jyrki Kataista ja ministeri Jutta Urpilaista. Asioilla on aina kaksi puolta mutta arvoisan Kalevan pääkirjoituksen kirjoittajan on ymmärrettävä etteivät Perussuomalaiset ole aina niitä "pahiksia" ja väärässä. Tässäkin asiassa Perussuomalaisten periksiantamattomuus johti ja johtaa rehelllisen politiikan juurille ja pois salauksista ja kähminnästä. Ja lopuksi, Perussuomalaiset eivät pakene vastuutaan vaan toimivat sen mukaan mitä ovat luvanneet äänestäjilleen. Takinkääntäjiksi ja lupausten pettäjiksi heitä ei saa edes ministeripaikoilla. Vasemmistohan on jo ehtinyt kääntää takkiaan tuhat kertaa ja pettää vaalilupauksiaan. Kepullekin tuo vaalilupauksien pettäminen on ollut tavanomaista aikaisemmilta hallitusvuosilta. Perussuomalainen kansanedustaja on tavallinen suomalainen, virheineen ja puutteineen, mutta aina suoraselkäinen ja äänestäjilleen uskollinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääkirjoituksessa myös luovutaan itse asian käsittelystä, vetoamalla Perus-suomalaisten olemiseen oppositiossa.Kovin ovat pääkirjoitukset muuttuneet Risto Uimosen ajoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä persut petti kansaa vaikka saivat vaalivoiton niin pelekäsivät vastuuta niin paljon, että pötkivät suoraan oppositioon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisille pitää vissiin sanoa asia kahdesti. Jep. Jokatapauksessa ruottalaiset, muun hallituksen tukemana (lue. Katainen) harrasti siltarumpupolitiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

120
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
51
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
24
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
21
TuuliWatti rakentaa markkinaehtoisen tuulipuiston Iin Kuivaniemeen – voimaloilla korkeutta jopa 175 metriä
20
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
17
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä
14
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei ole, Se vain kertoo siitä, että työn tekeminen ei ole sinun juttusi. Makaat mieluummin työtä tekevien maksamien veroj... Lue lisää...
Patu68

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image