Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Presidentti Niinistöllä varsinainen unelma-alku

Pääkirjoitukset  28.3.2012 | Pääkirjoitus Muuta tekstin kokoa -+

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai alkuviikosta ulkopoliittisessa toiminnassaan unelma-alun. Niinistö on ollut presidenttinä reilut kolme viikkoa, mutta hän on ehtinyt tavata jo useimmat maailman eturivin valtionpäämiehet.

Ydinturvallisuushuippukokous Soulissa Etelä-Koreassa tarjosi Niinistölle kovan tason monikansallisen kontaktipinnan. Kuvat tasavallan presidentin kanslian nettisivulla näyttävät, miten Niinistö keskustelee Kiinan presidentin Hu Jintaon, Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman, Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin ja YK:n pääsihteerin Ban Ki-Moonin kanssa.

Samalla Niinistöllä oli tilaisuus lobata korkealla tasolla Suomen jäsenyyttä YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi. Uusseelantilaisministerin Suomeen kohdistunut mauton tölväisy korjautui Soulissa, kun maa kertoi tukevansa Suomen turvallisuusneuvostojäsenyyttä.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama pääsi yllättämään kohteliaan Niinistön, kun tämä osoitti tuntevansa hyvin Suomen asiat ja aseman Euroopassa.

Keskustelutuokio ei silti, ainakaan vielä, tuottanut Suomessa korkealle arvostettua kutsua Valkoiseen taloon. Sen sijaan maaliskuun alussa käyty puhelinkeskustelu toukokuussa Venäjän presidentiksi palaavan Vladimir Putinin kanssa poiki jo vierailukutsun.

Korkeimman tason tapaamisista huolimatta presidentti Niinistön ensimmäinen virallinen valtiovierailu suuntautuu huhtikuussa Ruotsiin. Tässä pidetään kiinni perinteistä. Presidentti on myös kertonut halustaan panostaa pohjoismaiseen yhteistyöhön ja sitä kautta yhteiseen toimintaan maailmalla.

Huonomminkin olisi presidentti Niinistön kausi voinut alkaa.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

1/1 kommentti

Puuttininkumarrus
28.3.2012 07:42

Mahtoikohan moittia yhdysvaltoja, ettei Iranissa ja Pohjoiskoreassa ole ydinaseita, öljyn takia olette kiinnostuneet heistä.


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Pääkirjoitukset Down Up
Mainos
stats-image
Takaisin ylös