Pääkirjoitukset

Presidentti Niinistöllä varsinainen unelma-alku

Pääkirjoitukset 28.3.2012 0:00
Pääkirjoitus

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai alkuviikosta ulkopoliittisessa toiminnassaan unelma-alun. Niinistö on ollut presidenttinä reilut kolme viikkoa, mutta hän on ehtinyt tavata jo useimmat maailman eturivin valtionpäämiehet.

Ydinturvallisuushuippukokous Soulissa Etelä-Koreassa tarjosi Niinistölle kovan tason monikansallisen kontaktipinnan. Kuvat tasavallan presidentin kanslian nettisivulla näyttävät, miten Niinistö keskustelee Kiinan presidentin Hu Jintaon, Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman, Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin ja YK:n pääsihteerin Ban Ki-Moonin kanssa.

Samalla Niinistöllä oli tilaisuus lobata korkealla tasolla Suomen jäsenyyttä YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi. Uusseelantilaisministerin Suomeen kohdistunut mauton tölväisy korjautui Soulissa, kun maa kertoi tukevansa Suomen turvallisuusneuvostojäsenyyttä.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama pääsi yllättämään kohteliaan Niinistön, kun tämä osoitti tuntevansa hyvin Suomen asiat ja aseman Euroopassa.

Keskustelutuokio ei silti, ainakaan vielä, tuottanut Suomessa korkealle arvostettua kutsua Valkoiseen taloon. Sen sijaan maaliskuun alussa käyty puhelinkeskustelu toukokuussa Venäjän presidentiksi palaavan Vladimir Putinin kanssa poiki jo vierailukutsun.

Korkeimman tason tapaamisista huolimatta presidentti Niinistön ensimmäinen virallinen valtiovierailu suuntautuu huhtikuussa Ruotsiin. Tässä pidetään kiinni perinteistä. Presidentti on myös kertonut halustaan panostaa pohjoismaiseen yhteistyöhön ja sitä kautta yhteiseen toimintaan maailmalla.

Huonomminkin olisi presidentti Niinistön kausi voinut alkaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Mahtoikohan moittia yhdysvaltoja, ettei Iranissa ja Pohjoiskoreassa ole ydinaseita, öljyn takia olette kiinnostuneet heistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

285 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

mölisevät lapset linja-autoissa

Eikös ne lasten äänet ole niitä elämisen ääniä aidoimmillaan? Pipo kiristyy ja naama muuttuu norsun takapuoleksi vasta ... Lue lisää...
mirko

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image