Pääkirjoitukset

Mainos

Presidentti Niinistöllä varsinainen unelma-alku

Pääkirjoitukset 28.3.2012 0:00
Pääkirjoitus

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai alkuviikosta ulkopoliittisessa toiminnassaan unelma-alun. Niinistö on ollut presidenttinä reilut kolme viikkoa, mutta hän on ehtinyt tavata jo useimmat maailman eturivin valtionpäämiehet.

Ydinturvallisuushuippukokous Soulissa Etelä-Koreassa tarjosi Niinistölle kovan tason monikansallisen kontaktipinnan. Kuvat tasavallan presidentin kanslian nettisivulla näyttävät, miten Niinistö keskustelee Kiinan presidentin Hu Jintaon, Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman, Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin ja YK:n pääsihteerin Ban Ki-Moonin kanssa.

Samalla Niinistöllä oli tilaisuus lobata korkealla tasolla Suomen jäsenyyttä YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi. Uusseelantilaisministerin Suomeen kohdistunut mauton tölväisy korjautui Soulissa, kun maa kertoi tukevansa Suomen turvallisuusneuvostojäsenyyttä.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama pääsi yllättämään kohteliaan Niinistön, kun tämä osoitti tuntevansa hyvin Suomen asiat ja aseman Euroopassa.

Keskustelutuokio ei silti, ainakaan vielä, tuottanut Suomessa korkealle arvostettua kutsua Valkoiseen taloon. Sen sijaan maaliskuun alussa käyty puhelinkeskustelu toukokuussa Venäjän presidentiksi palaavan Vladimir Putinin kanssa poiki jo vierailukutsun.

Korkeimman tason tapaamisista huolimatta presidentti Niinistön ensimmäinen virallinen valtiovierailu suuntautuu huhtikuussa Ruotsiin. Tässä pidetään kiinni perinteistä. Presidentti on myös kertonut halustaan panostaa pohjoismaiseen yhteistyöhön ja sitä kautta yhteiseen toimintaan maailmalla.

Huonomminkin olisi presidentti Niinistön kausi voinut alkaa.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos
Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kuka puolustaa Ahvenanmaata?

174 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Jouluvalot

Syksy ennen lumen tuloa on niin synkkä ja pimeä että kaikki valo otetaan kiitollisuudella vastaan. Ei ne valopuut ja -ke... Lue lisää...
Poppe

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.10.

Naapurit

25.10.

Fingerpori

25.10.
Mainos

Uutiset osastoittain

Menokalenteri

ti
25.10.
Joni Aikio "kissamaalauksia"
Näyttelyt
ti
25.10.
Taidenäyttely
Näyttelyt
ti
25.10.
Riitta Soinin maalauksia Kakkukahvila MiraPoPpinssissa
Näyttelyt
ti
25.10.
HUIPPUA KUVIKSESSA!
Näyttelyt

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 370 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut

stats-image