Pääkirjoitukset

Mainos

Presidentti Niinistöllä varsinainen unelma-alku

Pääkirjoitukset 28.3.2012 0:00
Pääkirjoitus

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai alkuviikosta ulkopoliittisessa toiminnassaan unelma-alun. Niinistö on ollut presidenttinä reilut kolme viikkoa, mutta hän on ehtinyt tavata jo useimmat maailman eturivin valtionpäämiehet.

Ydinturvallisuushuippukokous Soulissa Etelä-Koreassa tarjosi Niinistölle kovan tason monikansallisen kontaktipinnan. Kuvat tasavallan presidentin kanslian nettisivulla näyttävät, miten Niinistö keskustelee Kiinan presidentin Hu Jintaon, Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman, Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin ja YK:n pääsihteerin Ban Ki-Moonin kanssa.

Samalla Niinistöllä oli tilaisuus lobata korkealla tasolla Suomen jäsenyyttä YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi. Uusseelantilaisministerin Suomeen kohdistunut mauton tölväisy korjautui Soulissa, kun maa kertoi tukevansa Suomen turvallisuusneuvostojäsenyyttä.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama pääsi yllättämään kohteliaan Niinistön, kun tämä osoitti tuntevansa hyvin Suomen asiat ja aseman Euroopassa.

Keskustelutuokio ei silti, ainakaan vielä, tuottanut Suomessa korkealle arvostettua kutsua Valkoiseen taloon. Sen sijaan maaliskuun alussa käyty puhelinkeskustelu toukokuussa Venäjän presidentiksi palaavan Vladimir Putinin kanssa poiki jo vierailukutsun.

Korkeimman tason tapaamisista huolimatta presidentti Niinistön ensimmäinen virallinen valtiovierailu suuntautuu huhtikuussa Ruotsiin. Tässä pidetään kiinni perinteistä. Presidentti on myös kertonut halustaan panostaa pohjoismaiseen yhteistyöhön ja sitä kautta yhteiseen toimintaan maailmalla.

Huonomminkin olisi presidentti Niinistön kausi voinut alkaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

"eläkemaksuja ja -karttumia tulee suhteuttaa: suuret maksut tarkoittavat suuria karttumia, ja päinvastoin." Olet sinä va... Lue lisää...
Voi y...

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image