Pääkirjoitukset

Mainos

Nokian ja Intelin liitto hatunnosto Oululle

Pääkirjoitukset 26.8.2010 0:00 | Päivitetty 26.8.2010 7:48
Unknown
Internetin tutkimuskeskus CIE saa Oulussa huomiinsa Nokian ja Intelin tutkimuslaboratorion ja parikymmentä työntekijää, joiden tehtävänä on muun muassa tutkia kolmiulotteisen graafisen 3D-teknologian käyttämistä langattomissa käyttöliittymissä, kertoivat Oulun yliopiston, Intelin ja Nokian edustajat tiistaina.

Yhteistyön budjetteja osapuolet eivät paljastaneet. Aivan parilla miljoonalla kolmivuotiseksi sovittu tutkimustyö ei kuitenkaan onnistu. Toisaalta panostus, olipa se sitten viisi tai kymmenen miljoonaa, ei rahassa mitaten ole Nokian ja Intelin kaltaisille firmoille mitenkään epätavallisen massiivinen ponnistus.

Oleellista on, että tutkimuslaboratorion paikaksi valittiin Oulu. Nokian ja Intelin tutkijat olisivat voineet sijoittua ihan minne tahansa maailmassa. Sijoittumista Ouluun ei siksi ole missään nimessä syytä vähätellä. Kaupungista löytyi osaamista ja riittävät olosuhteet korkeatasoiselle tutkimukselle.

Tiistain uutinen on kelpo annos balsamia niihin haavoihin, joita puheet Oulun "eltaantumisesta" ovat aiheuttaneet. It-buumi on monen mielessä muisto vain, ja niitäkin epäilyksiä on heitetty, että Oulun kulta-aika teknologiakeskuksena on lopullisesti ohi.

"Jappasun", kaikensorttinen jahkailun, on arveltu päässeen vallalle. Nokiankin on pelätty kokonaan lähtevän Oulusta.

Yksi yhteistyösopimus ei välttämättä tarkoita uuden it-buumin alkua. Tutkimuksen ja tuotekehityksen tulokset näkyvät kenties vasta vuosien päästä.

Mutta jos Intel ja Nokia onnistuvat kehittämään Oulussa sellaista uutta teknologiaa, joka auttaa alamäessä räpistelevän kännykkäjätin uuteen nousuun, kaupungille tulevan maineen arvoa ei kykene mikään brändityöryhmä ylikorostamaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

Mistä sinä tuon 8% keksit? omasta päästäsi? ja tuo ei ollut pointtisi. Jos olisi ollut olisit kirjoittanut niin. Matemat... Lue lisää...
Voi y...

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image