Kolumnit

Sotamies Honkajoen iltarukous

Kolumnit 15.1.2010 0:00
Markku Kuisma
Väinö Linnan Tuntemattomasta tutun sotamies Aarne Honkajoen iltarukousta mukaillen on paikallaan käynnistää alkanut vuosi koiraikäisen hallintoalamaisen marinalla. Muodostukoon siitä toimintaohjelma Suomen herroille, menestykseksi työn raskauttamalle rahvaalle ja onneksi itse kullekin säädylle. Toivelista on seuraavanlainen: Lääninhallitukset ja maaherrat on pikaisesti palautettava. Se mikä on toiminut hyvin 400 vuotta, toimii edelleen.

Aluehallintovirastot ylijohtajineen palautettava syvälle pimeään mistä ovat tulleetkin, ja nimikkeistä päättäneet on asianmukaisesti palkittava. Ehdotan mätiä kananmunia.

Nuorisotyöttömyys alas heti, kokonaan. Ei tarvinne perustella.

Rosvojen, räyhäävien juoppojen, varastelevien narkomaanien, kaaharien ja roskaajien diktatuuri on lopultakin kumottava, yhteiset tilat kansalle ja rauha kansalaisille. Skandaalin huippu on laupeudentyötä tekevän hoitohenkilökunnan uhkailu ja terrorisointi.

On kai keskustelematta selvää, että lapsen oikeudet tulevat aina ennen vanhempien oikeuksia ja vanhustenhoidon tarpeet ennen vankilaviihtyisyyden.

Yhteisöjään terrorisoivien ja lapsiaan heitteille jättävien päihdesairaiden hoito ei ole rahasta kiinni: kustannustehokkaat parantolat Venäjän malliin suorastaan säästävät. Puolen vuoden täydellinen vieroitus ja työpalvelu mottimetsässä parantavat kummasti. Ihmisyys voittaa, maailma paranee, veronmaksajain taakka kevenee.

Tietoyhteiskunta-, kehittämis-, ulkoistamis- ja innovaatiohankkeet on kiellettävä perustuslaissa. Tuloksena työtehot kohoavat humisten ja ihmiset on ajettava töistä eläkkeelle 70-vuotiaina.

Rattijuopoilta, kaahareilta, turvavälisääntöjä rikkovilta ja muilta teiden tappajakokelailta kortin lisäksi myös auto pois, ehkä ikuisiksi ajoiksi. Ei kukaan kortilla aja vaan autolla. Nuorille miehille ei ajokorttia alle 30-vuotiaana, pysyvä ajokielto kaikille 30--100-vuotiaille miehille.

Ihmishengen riistämisestä ja törkeästä väkivallasta ei saa päästää hyminällä. Jalankulkijan jalkakäytävällä kuoliaaksi ajanut pyöräilijä tuomittiin 1?500 euron sakkoihin, tytön oululaisessa hotellin vessassa raiskanneet miehet kulkevat vapaalla jalalla. Näin halpa on ihmishenki Suomessa, jossa väkivaltaa ymmärretään, uhreja väheksytään ja piittaamattomuutta ihaillaan. Loistava markkina myös ammattimurhille, kun muistaa käyttää aseena ajoneuvoa.

Polkupyöräilijät on karkotettava jalkakäytäviltä, jalankulkijat julistettava liito-oraviksi, rikollisiksi tai muiksi suojeltaviksi olennoiksi. Rankkuripartiot ovat tehokas keino töhrijöitä ja rikollisia polkupyöräilijöitä vastaan, tai ehkä vielä parempi olisi ulkoistaa tehtävä helvetin enkeleille johonkin kohtuulliseen nuppihintaan, jonka kiinniotetut itse tietysti maksavat.

Polkupyöräilijöille on varattava turvalliset pyörätiet, mutta ei jalkakäytävistä nipistämällä. Kun tilaa tuskin muuten riittää, useimpien kaupunkikatujen toinen kaista on helppo ottaa autoilta polkupyörille ja kevyelle liikenteelle ja tehdä kaduista autoille yksisuuntaisia. Maailma paranee, kunto nousee ja viihtyisyys lisääntyy.

Väkivaltapelit ja -videot kokonaan pois, kaikilta. Armeijan turvallisuusperiaatteita on noudatettava aseiden käytössä myös koti- ja siviilioloissa. Väkivaltakulttuuri raaistaa ja lisää väkivaltaa tutkitusti, Sotakorkeakoulun professori Jukka Leskinen toteaa, ja jos ase on omassa kaapissa vaivatta saatavana, mielenhäiriötilanteessa sitä liian usein myös käytetään. Tatuoinnit ja lävistykset kuulunevat saman väkivaltakulttuurin piiriin?

Ilotulitusrakettien myynti yksityisille on lopetettava kokonaan, ilotulituksia saa järjestää vain lääninhallituksen erikoisluvalla. Osuuskaupat hävetköön, olisi odottanut edes niiltä pidättäytymistä vammauttavien tuhosaasteiden myynnistä.

Roskaajat, tumpinheittäjät, töhrymaalarit, jalkakäytävillä pyöräilijät, koirankakkasotkijat, isoja koiria kerrostaloasunnoissa pitävät eläinrääkkääjät ja muu harhautunut aines julkiseen siivouspalveluun Amerikan malliin.

Pakollisia oransseja haalareita ja työkaluja ei tarvitse itse ostaa, niitä saa vuokrata kohtuuhintaan. Rankkuripartiot töihin. Kaikille peruskoululaisille pakollinen koulupuku Englannin malliin. Loppuu koulukiusaaminen ainakin vaatteista.

Äänioikeusikäraja nostettava alkuperäiseen 24 ikävuoteen. Kyllä ne aikanaan tämänkin ymmärsivät paremmin. Äänestysprosentti nousee taatusti.

Ilmansaasteita on lopultakin ryhdyttävä tosissaan vähentämään. Ilmansaasteet ovat vaarallisia lapsille, sairaille ja sydänvioista kärsiville vanhuksille, ja yhtä selvää on, että kaupungeissa pahimpia ilmansaastuttajia ovat autot, eivät tehtaat.

Sanojen "huippu" ,"innovaatio" , "ilmasto", "lautanen" ja "vaalirahoitus" käyttö kiellettävä perustuslaissa.

Ja lopuksi yleensä ja erikseen: varjele noita Suomen herroja, etteivät he antaisi hallintoalamaistensa nauttia ihan kaikesta hyvästä, mitä EU-byrokratia ylipalkatussa viisaudessaan keksii tarjota. Maanviljelijät tätä ihanuutta jo maistavat minkä lomakkeiltaan ehtivät, ja me muut olemme pääsemässä samasta osalliseksi aluehallintovirastojemme huippuosaamisinnovaatiokeskusten ylipääjohtajien ohjauksessa, sikäli kun nämä kokonaisrahoitusmallien kohdentamisen laatuevaluaatioltaan ja seuraavan vuosineljänneksen srategiaohjelman kentälle jalkauttamisen suunnitteluprojektin kehityskeskustelutyöryhmän ilmastonmuutosjaoston konferenssimatkalta suinkin joutavat.

Kirjoittaja on Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian professori.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kokeilemme täyttää professorin toiveet,ainoa hankalampi juttu on tuo "vaalirahoitus". Työn Iloa! Tv . Hyvä Haltija

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistava kirjoitus.Huumorilla käsitelty yhteiskunnassamme vallitsevia virtauksia.Luempa toisenkin kerran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

323 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Poliittinen eliitti köyhän asialla

Muutosta tuohon tolkuttomaan tukemiseen haluavat juuri me, jotka maksamme kaiken. Ihan sama äänestääkö vätys vaaleissa s... Lue lisää...
Kuka arvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.4.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image