Mielipiteet

Lukijalta

Työttömät ja eläkeläiset, yh­teis­kun­nal­la ei ole meihin varaa

Meitä eläkeläisiä ei tarvitse pitää hengissä. Olemme vanhoja. Paitsi niitä, joilla on rahaa tai omaisuutta, joilla maksaa hoitonsa ja elämisensä, kirjoittaa oululainen Sirpa Niskanen. KUVA: Lennart Holmberg
Mielipiteet 6.1.2018 7:00 | Päivitetty 6.1.2018 15:47
Sirpa Niskanen

Kaikkien on nyt ymmärrettävä tämä asia. Yhteiskunnalla ei ole meihin varaa. Olemme kupanneet tämän maan tyhjiin. Ei euron euroa jäljellä. Työttömät ja eläkeläiset, parasiitit, yhteiskunnan elätit, loiset veivät tämän maan perikatoon.

Murheellisin mielin joudun tämän toteamaan omalta osaltani. Olen ollut eläkkeellä jo melkein kaksi vuotta ja syyllinen tähän.

Meitä eläkeläisiä ei tarvitse pitää hengissä. Olemme vanhoja. Paitsi niitä, joilla on rahaa tai omaisuutta, joilla maksaa hoitonsa ja elämisensä. He tulevat kalliiksi vasta sitten, kun asunto on myyty vakuutusyhtiölle terveyspalvelujen saamiseksi ja rahat ja varallisuus ovat loppuneet.

Ne eläkerahastoissa olevat 190 miljardia (190 000 000 000) euroa, joiden maksamiseen eläkeläiset ovat osallistuneet, voitte sitten käyttää parempaan tarkoitukseen.

Ja työttömät. Kyllä pitäisi sen Lapin läänissä elävän naisenkin ymmärtää lähteä Helsinkiin kaupan kassalla töihin, kun sitä työtä on siellä tarjolla ja se ainoa kauppa omalta kylältä lopetettiin ja siinä meni työpaikka.

Tietysti hampaiden pitää olla kunnossa. Asiakkaille hymyillään. Pätkätyö se Helsingissä olisi, mutta työ kuitenkin. Ne kaksi alle kouluikäistä lasta kyllä pärjäävät ilman äitiä muutaman kuukauden kerrallaan. Kyllä siitä vähästäkin palkasta kolmen kuukauden välein voi käydä lapsiaan katsomassa.

Asuminen pääkaupunkiseudulla on aika kallista, mutta onhan näitä maksuttomia yömajoituksia vähäosaisille.

"Työttömät ja eläkeläiset, parasiitit, yhteiskunnan elätit, loiset veivät tämän maan perikatoon."

Tosin on ihan tieteellisesti tutkittu juttu, että köyhyys ja huono-osaisuus periytyvät sukupolvelta toiselle. Ei se ole yhteiskunnan vika. Huonot geenit niillä 1990-luvun laman lapsilla, jotka siinä pankkien rytäkässä vanhempiensa kanssa syrjäytyivät. Onko tällaisilla ihmisillä edes oikeutta lisääntyä ja tehdä lisää köyhiä kuppaamaan valtiota eli veronmaksajia?

Tehdään tästä maasta hyvinvoivien, onnellisten ihmisten maa vuonna 2018. Ei enää allekirjoiteta kansalaisaloitteita, ei äänestetä vaaleissa, ollaan hiljaa eikä valiteta. Kirjoitetaan yleisönosastokirjoituksia, joissa ylistämme maan johtajia ja heidän lakeijoitaan. Isiämme ja heidän poikiaan ja tyttäriään. He tietävät, mikä on meidän parhaaksemme.

Sirpa Niskanen

Oulu

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (98)

Miksi kaikkien tulisi saada lisääntyä? Tuo on muutenkin yksi tämän maailman keskeisimpiä ongelmia, ylikansoitus nääs!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan että saataisiin työväenpuolueesta seuraava pressa ettei tarvi kaikesta sosiaaliturvasta ja eläkkeistä luopumaan niin kuin porvarit haluaisi !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tässä on kyse sosialismista. Kuten näette, se ei toimi. Meillä on vain erivärisiä demaripuolueita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitte te syyllistää mutta moni vanha eläkeläinen tienasi eläkkeensä ja työttömiä on monenmoisia ja työssäkäyviä on sellaisia ne on tekevinään työtä siellä työpaikalla ja kun on sitten jo syntyneet sellaisiksi jotka ei huomaa omia vikoja niin helppo on kirjoittaa tämä on kevyttä työtä ja kun ei kuluta liikoja niin ei ole silloin valittamista mutta miten he kuitenkin hanakasti tarttuvat muiden kulutusjuhliin kun itse ovat mitä ovat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja porukka äänestää Kokoomuksen taas Presidentiksi..no sitä saa mitä tilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin kiteytetty! Oivallisesti kirjoitettu juttu, niin sanoman kuin tyylinkin suhteen. Kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se me tehdään, johan me vähäosaset on jo valitettukin. Eihän meitä jaksa enään kukaan kuunnellakaan, ollaan taakkana eläkeyhtiöille ja työssäkäyville. Juuri eräs työssäkäyvä valittikin ”naamakirjassa” 1750€ on ylisuuri eläke, heille ei jää mitään kun he ovat eläkkeellä. Me putsataan kuulemma pöytä, että heille ei jäämuura kuin maksumiehen/ naisen rooli. Että kyllä me ollaan ahneita ja vaativia elättejä!😏🙄🤓

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meneeköhän edes tämä fakta sensuurin läpi? Suomessa on noin 1,4 miljoonaa työvoiman ulkopuolella olevaa 15-74 vuotiasta henkilöä. Tuohon kun vielä lisätään yli 74 vuotiaat (vuoden 2016 lopussa heitä oli 499841 henkilöä) niin päästään huimaan lukuun 1,9 miljoonaa!!! Eipä ihme, että julkinen talous on konkurssin partaalla! Suomessa on liikaväestöä 1,9 miljoonaa sukankuluttajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuttakaa maalle työttömät ja eläkeläiset! Siellä kun kasvatatte ruuan itselle ja teette sen itse myös, niin halvaksi tulee sekä asuminen että ruoka. Kyllä täällä maalla elää muutamalla satasella kuussa. Ja vaikka työttömyyskorvausta pienennetään, niin täällä löytyy kyllä töitä muutamaksi päiväksi kolmen kuukauden välein naapureilla ja enpikin, jos on työhaluja.
Mekin olemme 15-vuotiaasta tehneet työtä (emme ole maanviljelijöitä) koko ikämme virallisesti eläkkeelle asti, kasvattaneet lapset ja hyvin pärjäämme eläkkeellä. Autokulut ovat isoimmat menot, kaikki muu on 1960 - luvusta halpuuntunut huomattavasti. Ruokakin on kolmasosa halvempaa kuin silloin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei löydy edes pätkätöitä, kokeiltu on. Ainostaan jos joku muu maksaa palkan, löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laadukasta ironiaa. Toivotaan että se puree.
1990-luvulla uskoimme suurta talousjohtajaamme I. Viinasta. Tuolloin Viinasen mukaan työttömyyden hoitoon elvytyksen muodossa ei ollut aihetta. Halvemmaksi tuli pitää työtön kortistossa kuin uhrata 100 ooo mk työpaikan luomiseen. Totuus lienee kuitenkin jo tuolloin ollut se että yrityksistä huolimatta Suomi ei saanut velkarahaa elvytykseen ulkomailta ja kansainvälisen kysynnän ei uskottu kasvavan niillä aloilla joista Suomi olisi hyötynyt työllisyysnäkökulmasta katsottuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pian ei riitä edes työssäkäyvien verot, ja heidän maksamat välilliset verot pyörittämään tätä yhteiskuntaa. Siinä on sitten Sipilälläkin miettimistä miten seurakuntansa elättää. Suomen loppu häämöttää ja Venäjään loppujen lopuksi liitetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaffinpapuihin kyllä löytyy sipilältä kavereineen reipas miljardi joka vuosi eikä tartte agtivoitua kuin yö kerhoihin poika kultien

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (98)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Tervola, Muonio, Enontekiö ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi ja Keminmaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

343 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siveysarvojen rappio

Siis sinulla on oikeus olla eri mieltä, mutta seksuaalisilla vähemmistöillä ei sitä oikeutta ole? Lue lisää...
kenellä on, kenellä ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image