Mielipiteet

Lukijalta

Seksuaalisuus on voimavara myös vii­si­kymp­pi­se­nä – puolisosta huolehtiminen on ympäristöteko

Mielipiteet 3.6.2018 9:00
Pian 50-vuotias

Työskentelen työyhteisössä, jossa on paljon 50 vuoden molemmin puolin olevia naisia. Valitettavan usein työpäivät täyttyvät toisten ihmisten arvostelusta ja yleisestä valittamisesta. Epäkohtia löydetään työstä, asiakkaista, esimiehistä ja vallitsevista olosuhteista.

Hyviä puolia ei ole, tai kukaan ei pidä niitä ainakaan mainitsemisen arvoisina.

Työskentely tällaisessa yhteisössä on raskasta. Alavireisyys ja paha mieli tarttuvat.

Keski-iän ylittämisessä on paljon hyviä puolia: ruuhkavuodet on ohitettu, lapset ovat usein jo omillaan ja talovelkakin maksettu. On aikaa harrastaa ja liikkua.

Valitettavan usein vaikuttaa siltä, että tyytymättömyyden taustalla onkin oma parisuhde. Makuuhuoneen puolella on hiljaista.

Varmasti monen viisikymppisen elämänlaatu paranisi ja töissäkin nähtäisiin valoisia puolia, jos omasta parisuhteesta ja seksielämästä viitsittäisiin pitää parempaa huolta. Läheisyys ja seksuaalisuus ovat ihmiselämän tärkeimpiä voimavaroja.

On selvää, että kun yhteistä taivalta on takana vuosikymmeniä, tie ei aina ole ollut tasainen. Toisen huonot puolet ärsyttävät, vaikka omassa itsessä niitä on varmasti yhtä paljon.

Anteeksiantavaa mieltä tarvitaan. Vaikka aina ei huvittaisi, puolisolle kyllä kannattaa antaa myönteistä huomioita päivittäin. Lisäksi tarvitaan seksiä, sillä se on suhteen liima. Tutkimuksinkin on todistettu, että orgasmilla on terveydelle monia myönteisiä vaikutuksia.

Oman puolisoni kanssa täytämme pian 50 vuotta. Osoitamme toisillemme rakkautta päivittäin ja seksiä harrastamme useita kertoja viikossa. Elämässä on ollut vastoinkäymisiä, mutta uskon, että yksi avaintekijä niistä selviämiseen on ollut juuri läheisyys, välittäminen ja huolenpito toisen tarpeista.

"Puolisosta huolehtiminen on myös ympäristöteko: hyvästä parisuhteesta lähtee työpaikallekin hyväntuulisempi ihminen."

Vaihdevuoden tuovat naisen elämään toki omat haasteensa. Ei kuitenkaan kannata ujostella hakea apua myös niihin vaivoihin.

Toimiva seksi kantaa ihmistä läpi elämän. Jos seksi jossain vaiheessa loppuu toisen puolison sairastumisen vuoksi, rakkautta on syytä kuitenkin osoittaa kauniilla sanoilla ja läheisyydellä. Puoliso on halunnut jakaa elämänsä, siis kaikkensa, sinun kanssani, hän ansaitsee huolenpitosi.

Puolisosta huolehtiminen on myös ympäristöteko: hyvästä parisuhteesta lähtee työpaikallekin hyväntuulisempi ihminen.

Pian 50-vuotias

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Tuntuu hieman naiivilta ajattelulta, että syy naisten väliseen kanatappeluun johtuisi makuuhuoneen tapahtumista. Eiköhän sitä syytä ole hakea enemmin naisten yläpäästä kuin alapäästä. Valitettava tosiasia kuitenkin on, että nainen on naiselle susi. Toiselta sen peittely onnistuu paremmin kuin toiselta, mutta kyllä se siellä piilee. Kokemukseni mukaan miehet toimivat avoimemmin. On se sitten hyvä tai paha, mutta ainakin rehdimpää kuin seläntakaiset juonittelut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Aattele ittesi lämpimäksi" on paras ohje esileikkiin. Ei siinä sen kummempaa tarvita. Kirjoituksen mukaan pelkällä naimalla hommat maailmassa olisivat paremmin - tuskin!
Jokainen kun vain huolehtisi työpaikalla oman osuuden työpaikan ilmapiiristä, ei muuta tarvittaisi ja kaikki olisi paremmin. Olen ollut yli kymmenen naisen esimies ja ei voi muuta sanoa kuin, että menkää naiset itseenne ja katsokaa peiliin. Olen myös ollut yli kymmenen miehen esimies ja hommat hoituvat ihan eri tavalla ja luontevasti. Ei tarvitse riidellä, ei ole riiteleviä henkilöitä ja ryhmiä ja jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syy voi olla pelkkä kykenemättömyys keskittyä omaan elämään, sen hyvistä asioista nauttimiseen ja nykyhetkessä läsnäoloon. Elämässä voi olla muitakin ongelmia, huolen ja tyytymättömyyden aiheita joita voi välttää keskittymällä valittamaan ja juonittelemaan työpaikalla. Helpottaa kai omaa oloa jos arvostelee toisia ja itsetuntoa nostaa esiintyminen työpaikan tietäjänä: tiedän uusimmat juorut, mitkä asiat on huonosti ja miten niiden pitäisi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei työpaikkaa ole, ei sitä saakaan, jos puoliso ei anna tukea edes työnhakuun. Puolison tarpeista huolehtiminen on yksi tapa antaa sitä tukea. Kotona hylätty ihminen muuttuu ihmisraunioksi, josta eivät muutkaan välitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä kirjoitat tärkeästä aiheesta. Kesän kynnyksellä myös media nostaa teeman usein esille mutta kuinka tämä
ihmisen perustarpeita ja työhyvinvointia koskeva keskustelu pidettäisiin pinnalle ympäri vuoden?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miehille tulee 50villitys ja jos vaivaan ei saa kotona hoitoa, niin sitten jostain muualta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iän mukana verenpaine pakkaa nousemaan ja sitä aletaan hoitaa lääkkeillä. Samoin työuupumusta aletaan hoitaa ajan myötä mielialalääkkeillä. Molemmat lääkkeet tuovat ongelmia miesten seksuaaliseen kykyyn ja lopulta haluunkin. Kun testosteronitasot vielä laskevat ikääntyessä, niin miehen on tosi vaikea pitää nainen tyytyväisenä. Kuusikymppisenä seksielämä on jo hyvin hiljaista. Näin lopulta käy, vaikka mies kuinka hoitaisi terveyttään ja parisuhdettaan ja nainen välttelisi valittamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolison seksuaaliset tarpeet voi hoitaa ilman virallista sukupuolielintäkin. Yleensä ihmiset kaipaavat seksissä eniten läheisyyttä, hellyyttä, hyväksyntää ja rakkauden kokemuksia, ainakin miehet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

96
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
66
Kekkonen poisti hakaristin Valkoisen Ruusun suurrististä, muuallakin swastika on yhä tabu – Tutkija nostaisi muinaisen symbolin arvoonsa
29
Politico: Trumpin nollatoleranssipolitiikka rajalla on käytännössä kuollut ja kuopattu
26
Saksan maaliin johtaneen vapaapotkun aiheuttanut ruotsalaispelaaja lytättiin sosiaalisessa mediassa: "Saavat jatkaa vihaamista"
21
Valkoisen talon tiedottajaa ei palveltu ravintolassa Yhdysvaltojen Virginiassa – syynä Trumpin politiikan puolustaminen
19
Kaupasta vietiin olutta puukolla uhaten ja nyrkit heiluivat Oulussa juhannusaattona, myös rattijuopot työllistivät poliisia
17
Henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi ulosajossa Kempeleessä – puhalsi 1,8 promillen lukemat

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

OIkeiden maksumiesten/-naisten tarina olkaa hyvät: "Verohallinnon ja Veronmaksajain keskusliiton tilastojen mukaan hyvä... Lue lisää...
Kylmää faktaa köyhil...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image