Mielipiteet

Lukijalta

Mustapukuisia miehiä nähty Oulussa asti

Mielipiteet 8.7.2018 7:00
Risto Laitinen

Tiedotusvälineissä on ansiokkaasti käsitelty sitä, että kun Turun lentoasemalla oli nähty amerikkalainen lentokone ja mustapukuisia miehiä, niin tämä on nähty varmahkona viitteenä siitä, että Putin ja Trump tulevan tapaamisensa yhteydessä piipahtavat myös Turun seudulla.

Kun kävelimme seurueinemme Oulu kävelykadulla ja Valkean kauppakeskuksessa hämmästyimme suuresti, kun sielläkin näkyi mustapukuisia miehiä. Tämä lienee varma merkki siitä, että Trumpin ja Putinin vierailu ulotetaan valtion johtavien ministereiden avulla myös Ouluun!

Toistaiseksi vahvistamattomien kahviohuhujen mukaan Trump ja Putin viedään ensiksi Olkiluodon voimalaan, jonka valmistuminen on pitkässä kuusessa. Sieltä heidät lennätetään Pyhäjoelle, jonka ydinvoimala on vielä pitemmässä kuusessa.

Ja sitten seuraa tapahtuman clow. Nyt kun maailman suurimmat johtajat ovat haltioissaan siitä, että Suomi on pitkien kuusien maa, heidät lennätetäänkin Lapin pohjoisosaan yön keinotekoisessa pimeydessä ja kun he aamulla heräävät he huomaavatkin, että Lapissa kuuset ovatkin helkkarin lyhyitä.

Ensijärkytyksestä toivuttuaan heille selviää suomalaisen psykologin ja tulkin avulla, että he itsekin näyttävät etelässä suurilta mutta pohjoisessa pieniltä.

Uuttu-Kallelta Lapin kasteen ja Suomen valtiolta palauttavan kosteen nautittuaan päämiehet ajetaan poroilla Ouluun, jossa heille järjestetään tapaamisreissun loppubriefing. Siinä heille näytetään kauppahalli ja Oulunsalon entinen kunnantalo ja tietysti Turkansaari.

"Ja lopuksi annetaan julkilausuma ja allekirjoitetaan loppusopimus, jossa luvataan poistaa maailmasta ahneus, köyhyys, eriarvoisuus, sairaus, otsonikato ja bändien keikattomuus."

Huipennukseksi heidät viedään Iin Kierikkikeskukseen, jossa he voivat tutkia millaiseksi taajamat muuttuvat, kun niihin pudotetaan pommiloisia. Tämän tutustumisen he voivat Kierikissä tehdä ilman pelkoa siitä, että iso pommi yllättäen muljahtaa omaan päähän.

Lopuksi syödään Oulun lentoaseman neuvottelutilassa ahmimismenetelmällä rössypottua ja palan painikkeeksi juodaan pullolliset kaikkien Oulun seudun pienpanimoiden kaikkia oluita.

Ja lopuksi annetaan julkilausuma ja allekirjoitetaan loppusopimus, jossa luvataan poistaa maailmasta ahneus, köyhyys, eriarvoisuus, sairaus, otsonikato ja bändien keikattomuus.

Ja sitten Suomen Rytmimusiikin Ystävien soitellessa (sisäisesti ja ulkoisesti vahvistettu Eldorado sisällä ja Oulu Big Band ulkona) korkea-arvoiset vieraat lähtisivätkin jo ilmojen halki kohti kotimaitaan Air Force Onella ja Iljushinilla.

Koneet ovat edellä kuvattujen manööverien aikana salaa saapuneet Oulunsalon kansainväliselle lentokentälle, ja joiden kuskit ovat niin ikään salaa mutta huomiota herättävästi käyneet syömässä Oulunsalon Makealassa, pelanneet siellä tovin yksikätistä rosmoa ja jaksavat näin lentää nukahtamatta ja hyvillä mielin itään ja länteen.

Koneiden noustessa bändit soittavat hurjaa sovitusta kappaleesta From Russia with Love, joka lauletaan sekä englanniksi, venäjäksi että savoksi.

Ja iltalehdet näistä tietysti kirjoittavat, mutta haitanneeko tuo mitään?

Risto Laitinen

Oulunsalo

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Ranuan lentokentän liepeillä on myös kuljeskellu tummapukuisia miehiä. Luultiin ensin, että ne ovat Kuusijärveltä tai Kuukkaalta kauppaan tulleita paikallisia, mutta tämä uutinen selevittiki asian aivan uuteen kuosiin. Tervetuloa vaan Ranualle Trump ja Putin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyselin, onko mustapukuisia miehiä nähty Kemissä. Kemi on julistettu matematiikkakaupungiksi, ks. Ritva Kokkolan kirja "Ansku ja Armas ynnä matikkatäti". Siksi Kemin jättäminen pois valtionpäämiesten vierailukohteista olisi emämoka. Metsäkartanon valintaan on vaikuttanut tiettävästi sekin, että kirjailija Kokkolan isä on Rautavaaran Korhosia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korkea-arvoiset vieraat käyvät myös kuuntelemassa, kun syöttöä odotteleva Laine kertoo, kuinka hienoa on pelata jääkiekkoa, vaikka ei saisi siitä liksaa ollenkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen jo aikaisemmin kertonut mustapukuisten miesten liikkeistä Syötteellä..

Pudasjärven lentokentällä paljastui mustapukuisten miesten salainen tehtävä. Oli selvitettävä perinjuurin, mihin perustuu suomalaiskoululaisten maailmankuulu Pisa-menestys. Niinpä googletettiin "Pisa" ja kartta näytti Nilsiään. Lähin lentokenttä on Rautavaaralla. Siispä suunta sinne!

Lentomatkalla mustapukuiset miehet bongasivat Facebookista Rautavaara-ryhmän pitkän listan, jossa oli videoita paikkakunnasta. Hämmästys oli valtava. Voiko olla mahdollista tällainen paratiisi maan päällä!

Lammaspaistin tuoksu Nokkamäellä sai mustapukuiset miehet vakuuttuneeksi, että tämä on sitä, mitä pitää tarjota valtionpäämiehille. Pisa-asiantuntijat löytyvät varmasti Metsäkartanolle. Matematiikka-Parkour-leiri on saatava kokea.

Syötteen keisari on nähty 9.7. seurassaan yrittäjä Lauri Salovaara, joka onnistui hankkiutumaan miljonääriksi 500 päivässä. Jotain merkillistä on siis tapahtumassa,

Olen varma, että korkea-arvoiset vieraat haluavat tutustua Rautavaaran muihinkin kohteisiin. Jos saisin, niin ehdottaisin lakkasoita, joita löytyy joka puolelta pitäjää. Jatkosuunnitelmista saanemme kuulla lisää lähipäivinä. Mustapukuiset miehet ovat kiitollisia menovinkeistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kerroin jo vaimolle,että kaikki suurmiehet minunkin lisäkseni kokoontuvat aina Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleen raatatieasemalta nousi kyytiin 2 mustapukuista, kummallakin oli kravatti kaulassa ja mustat kilolasit kasvoilla. Menivät etelään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kauhiaa tätä kognitiivista köyhyyttä, ei mitään merkitystä TrumpPutin vierailulle Oulun mustapukuiset miehet. No, köyhän ainut huvitus on vilkas mielikuvitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleessä myös oli linja- auto pysäkillä pari mustaa miestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mustapukuisia näkyy aina silloin tällöin. Kulkevat pareittain soittamassa ovikelloa. Jakavat esitteitä siinä samalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko se Kalevan aprillijuttu sittenkin totta, että Yli-Iissä Kierikissä nämä pressat tapaavat. Hieno homma! Siellä taisi olla jo valmiina joku "hippiporukka" elelemässä kivikauden aikoja. Nämä kaksi jehuahan sopivat sinne sitten oikein hyvin sekaan, vai? Voivat huitoa tosiaan kivikaudenaikaisilla kirveillä ja nevottelujen voiteluna käyttää hylkeen rasvaa.

Pressan rouva Melania Trump voisi tutustua kivikauden aikaisiin asuihin rouva Jenni Haukion kanssa ja käydä soutelemassa kivikauden aikaisella ruuhella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusamon lentokentälläkin on nähty mustapukuisia miehiä , sulavalinjainen vieras lentokone seisoi kentällä sunnuntaina illalla meillä riittää majoitustilaa koko porukalle , hotellit on tyhjänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo hukkuva laiva on tosiasiassa kaarnavene, jonka Sauli on vuollut omilla pikkukätösillään kansakoulussa puutyön tunneilla joskus kylmänsodan aikakaudella. Sauli on lahjoittanut sen vieraille yhteiseksi lahjaksi hyväntahdon eleenä. Pojille on syntynyt riita veneen uittovuorosta ja kahakan seurauksena, vene on kaatunut. Pojat luulevat, että vene hukkuu (puhallettavaan uima-altaaseen) ja pyrkivät pakoon (mustat lateksiasut yllään). Melanie, Jenni ja Sauli toruvat riitapukareita ja toteavat yhteen ääneen "tsot-tsot pojat, rauhan rakentaminen vaatii uskoa, toivoa, rakkautta ja kompromisseja. Ei kaarnavene huku, jatkakaa leikkiä..."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paluumatkalla (?) parivaljakko rakentaa mantereen ja Hailuodon välille mannerten välisen ohjuksen, joka mikä korvaa lauttayhteyden ensitilassa (ei perätilassa).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

102
Omaiset ilmoittivat palvelukoti Fregatin kuumuudesta aluehallintoviranomaiselle – työntekijöiden mukaan ilmastointi temppuili jo keväällä
68
Sähköauto on jo nyt varteenotettava vaihtoehto – ykkösautoksikin Lukijalta
66
Tulevatko junat kulkemaan Suomessa 300 km/h? – "Maksiminopeus on tällä hetkellä 220 kilometriä tunnissa"
38
Poliisi pysäytti ajo-oikeudetta ajaneen huumekuskin Hailuodossa
15
Suuryhtiöt mullistivat majoitusmarkkinat – "Toimet markkinajohtajaa vastaan mahdollisia"
12
Sudet veivät farmarilta 22 lammasta Vihannin Alpuassa – sähköaita ei pidätellyt susia
9
Oulussa uinninvalvojille riittää hommia, mutta häiriökäyttäytymiseen ei juuri tarvitse puuttua – "Oululaiset osaavat pääsääntöisesti käyttäytyä hyvin"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa iltapäivällä rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

193 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olet jälleen väärässä. Köyhyyden ei pidä näkyä sen vuoksi että köyhä olisi muille varoittava esimerkki. Sen pitäisi näky... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image