Mielipiteet

Lukijalta

Merja Kyllösellä on suuri sydän

Mielipiteet 12.1.2018 9:00
Risto Kalliorinne

Presidentinvaalit

Presidentinvaaleissa kyse on ensisijaisesti arvoista. Millaiselle arvopohjalle haluamme tulevaisuuden Suomea rakentaa? Vallalla olevat itsekeskeiset, markkinahenkiset ja kansallismieliset arvot repivät yhteisömme riekaleiksi ja uhkaavat kansakunnan turvallisuutta. Tulevaisuutta ei voi rakentaa ihmisten ja alueiden vastakkainasettelun varaan.

Mielestäni ehdokkaista pienituloista ihmistä ja pohjoista Suomea vahvimmin puolustaa europarlamentaarikko Merja Kyllönen. Hänen kannanottonsa ovat aina heikomman puolella ja niissä näkyy realistinen kuva elämästä kehäkolmosen ulkopuolella.

Merja on koko poliittisen uransa kamppaillut ihmisten ja alueiden eriarvoistumista vastaan ja on varmaa, että nämä teemat nousisivat vahvasti yhteiskunnalliseen keskusteluun Merjan siirtyessä Mäntyniemen emännäksi.

Presidenttiehdokas Merja Kyllönen on ehdokkaista selkeimmin Suomen Nato-jäsenyyttä vastaan. Suomella on yli tuhannen kilometrin maaraja Venäjän kanssa ja sen muuttuminen Naton ulkorajaksi lisäisi jännitettä ja loisi aivan uusia turvallisuusuhkia sekä lisäisi varustelumenoja. Sotilaallisten uhkien sijasta Kyllönen on pyrkinyt tuomaan keskusteluun todellisia tämän vuosisadan uhkakuvia, kuten lisääntyvät riskit lähialueiden ympäristöonnettomuuksista ja ilmastonmuutoksen torjunnan suuren merkityksen.

Suomussalmelaisen Kyllösen poliittinen kokemus kansanedustajana, liikenneministerinä ja europarlamentaarikkona antaa vahvat eväät presidentinvaaleihin. Sain kunnian istua hänen vierustoverinaan eduskuntasalissa ja ryhmähuoneessa vuosina 2011-2014, jolloin vakuutuin että Merja Kyllösellä on todella suuri sydän. Ja tämä suuri sydän sykkii tasa-arvon, rauhan, luonnon ja rakkauden puolesta.

Risto Kalliorinne

kaupunginvaltuutettu (vas.)

Oulu

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vasemmistolle karjalakyaymys on ollut vaikea . Äänestän siitä huolimatta Kyllöstä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pelkälkällä suurella sydämellä voi toimia presidenttinä . Suuren sydämen omistavat ovat niitä jotka voisivat toimia sosiaali ja terveydenhuollon alalla. Siellä niitä kaivataan ja niistä on pulaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Semmoinen imagohan sillä on. Tykkäilee ja laittelee sydämiä FB:ssäkin, mutta kun Merjaa yrittäisi haastaa yhteiskunnalliseen keskusteluun, loppuu tykkäilyt. Sen sijaan toinen kainuulainen poliitikko Marisanna Jarva käyttää somessa sydämiä harvemmin, mutta uskaltautuu tiukkoihin somekeskusteluihin yhteiskunnallisista asioista ja hallituksen päätöksistä. Marisanna on aito vastuunkantaja ja asiakeskeinen poliitikko, Merjaa kiinnostaa enempi äänet ja kallispalkkaisen uran jatko. Kainuulaisena tiedän, ketä äänestän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se nimenomaan toisi turvallisuutta suomelle NATO jäsenyys. Eihän siitä ole edes epäilystä. Ilman Nato-jäsenyyttä ei ole suomella juurikaan mahdollisuuksia selvitä venäjän hyökkäyksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Merja ajoi myös suurella sydämellä liikenteen satelliittivalvontaa Suomeen, vaikka Toll Collect juuri ja juuri pyörii kannattavasti Saksan kokoisessa maassa.

Merja on vedätettävissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:23
Puuskaiset tuulet voivat tänään kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja
7:00
Reipas reissunainen Tanja todistaa, että kuuro voi – Pariisista alkava Euroopan-kiertue jää postikorttikliseiden tasolle
7:00
Agenttipelin tunnelma on jäätävää – Harrison Fordin tähdittämässä tarinassa vaarassa on myös sankarin perhe
7:00
Perustuslain jälkivalvontaa tehostettava - useimmissa EU:n jäsenvaltioissa on perustuslakituomioistuin tai tehtävää hoitaa valtion ylin tuomioistuin Lukijalta
7:00
Suomen Tivolin laite jumiutui kesken käytön, onko tivolissa turvallista? – Laitteet koeajetaan päivittäin, johtaja vakuuttaa Tilaajille
6:17
"Huumaava miljöö" - Väyläfestivaali ulottuu nyt Torniolta aina Kilpisjärvelle asti
6:07
Yhdysvaltalaisräppäri XXXTentacion ammuttiin - oli määrä esiintyä Suomessa elokuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo, Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi, Enontekiö ja Inari. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Pohjois-Karjalan maakuntaa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei missään nimessä kieroilijaa jatkoon. Lue lisää...
Ei todellakaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image