Mielipiteet

Mainos
Lukijalta

Kotkantien kampus tarjoaa monenlaisia käyt­tö­mah­dol­li­suuk­sia – kaikille rakennuksille tehdään kuntoarvio

Mielipiteet 8.2.2018 7:00
Jarmo PaloniemiOllipekka Huotari

Viitaten Kari Sankalan kirjoitukseen Oulun kaupungin palveluverkkoselvityksestä (Kaleva 7.2.), haluamme tarkentaa Oulun seudun koulutuskuntayhtymän (Osekk) omistaman Kotkantie 1:n kiinteistön nykytilannetta.

Kotkantie 1:n kiinteistö on nykyisellään kokonaisuudessaan vuokrattuna Oulun Ammattikorkeakoulu Oy:lle. Oamk Oy on siirtymässä Linnanmaalle kesällä 2020 ja tilat vapautuvat silloin muuhun käyttöön. Tiloja on tuolloin vapautumassa yli 30 000 neliömetriä.

Kampuksen tiloista noin puolet on valmistunut 60-luvun puolivälissä ja toinen puoli 2000-luvun puolivälissä. Kampuksen tilat sisältävät normaalien opetustilojen lisäksi myös monenlaisia erikoistiloja laitteineen kuten urkusaleja, tanssisaleja, audiovisuaalisia studioita ja erilaisia laboratoriotiloja. Nämä tilat tulevat jatkossa olemaan siis muiden käytettävissä.

Sankalan jutussa oli viitattu kiinteistössä olleisiin sisäilmaongelmiin. Osekk ei halua kiistää eikä vähätellä tällaisten ongelmien olemassaoloa, mutta vastuullisena kiinteistönomistajana Osekk kantaa vastuunsa tilojen kunnosta ja niiden käyttökelpoisuudesta. Osekkissa on käytössä selkeät toimintatavat miten sisäilmaongelmatilanteissa toimitaan tiiviissä yhteistyössä käyttäjien kanssa ja miten niistä avoimesti viestitään.

Tällä hetkellä Kotkantien kampuksen kaikki tilat ovat pääosin käytössä muutamia käyttäjän kanssa yhteisesti sovittuja tiloja lukuun ottamatta.

Kotkantien kampuksen kiinteistön sisäilmaongelmat ovat esiintyneet pääosin rakennuksen vanhimmissa osissa ja joiltain osin uudemman osan mattopinnoitteissa. Yksittäisten tilojen osalta on tällä hetkellä selvityksiä menossa.

”Osana jatkokäytön selvittämistä Osekk laadituttaa asiantuntijoilla Kotkantie 1:ssa olevien kaikkien rakennusten kuntoarviot, jotka valmistuvat huhtikuun 2018 loppuun mennessä.”

Käyttäjien palautteen, tutkimusten ja korjaussuunnitelmien perusteella on tarvittavat korjaustyöt toteutettu ja käyttäjä on voinut ottaa tilat uudelleen käyttöön.

Yleensä korjauksilla on tilat saatu käyttökelpoisiksi. Yksittäistapauksissa on kuitenkin jouduttu hakemaan henkilöiden osalta muita tilajärjestelyitä tai käyttäjän kanssa on sovittu tilan poistamisesta käytöstä.

Osekk on omalta osaltaan käynnistänyt kiinteistön jatkokäytön selvittämisen. Osana jatkokäytön selvittämistä Osekk laadituttaa asiantuntijoilla Kotkantie 1:ssa olevien kaikkien rakennusten kuntoarviot, jotka valmistuvat huhtikuun 2018 loppuun mennessä.

Kuntoarvioiden pohjalta tullaan tarkemmin arvioimaan eri rakennusosien tulevia käyttömahdollisuuksia. Rakennusten vanhimpien osien osittainen purkaminen voi tulla kyseeseen, jos mahdollista uutta käyttöä tiloille ei löydy ja niiden mahdollinen peruskorjaus, ei siis välttämättä sisäilmakorjaus, kasvaa niin isoksi, että sitä ei ole mielekästä toteuttaa.

Kaupungin palveluverkkoselvityksessä yhtenä vaihtoehtona esille nostetun lukiokäytön tilatarve ei tule täyttämään kuin vain osan kampuksen tiloista.

Osekk haluaa käydä tiivistä ja avointa vuoropuhelua kaupungin ja myös muiden toimijoiden kanssa Kotkantien kampuksensa jatkokäytöstä.

Jarmo Paloniemi

kuntayhtymäjohtaja-rehtori

Ollipekka Huotari

kiinteistöjohtaja

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Toivon että järki voittaa ja 60 luvun valesokkeliperiaatteella rakennetut osat puretaan.
Otetaan opiksi muista vastaavista tilanteista eikä lähdetä siihen- paikataan ja tiivistellään-aina vaan haisee home-tiivistellään uudestaan. Ralliin!
Sitä rallia on vuosikaudet turhaan pyöritelty ja kalliiksi on tullut yhteiskunnalle. Kun joku on homeessa se on homeessa! Homeesta pääsee kaikkein halvimmalla eroon purkamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan alueen lukioiden tarve on suuri. Kulkuyhteydet toki ovat huonot kauempaa tulevilta, mutta jo pelkästään keskustan alueelle tarvitaan yksi lukio lisää. Kotkantien rakennus on toimiva ja erinomainen vaihtoehto sijainniltaan lukioksi. Mahdollisten korjaustarpeiden jälkeen rakennus antaa erinomaiset puitteet yhdelle yhteislukiolle lisää ja mahdollistaa myös kultturellisten oppiaineiden valitsemisen tilojen puolesta, mikäli lukio valinnaisena näitä haluaa tarjota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on hupaisaa. Lukiot yhdistetään tuonne heti kun OAMK on muuttanut yliopistolle. Tämä päätös tehtiin jo monta vuotta sitten kun yliopistolle muuttoa suunniteltiin. Tiedän sen ja siitä vaan ei saanut puhua... Eli turha toivoa että tilat olisivat vapaana kaikelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta mitä ihmettä ne lukiot tekee kulttuurialan erikoistiloilla? Useampi tanssisali, musiikin erikoistiloja, studioita, konserttisali jne. Pakkohan sinne on tuoda muita toimijoita, jolloin lukio joutunee käyttämään niitä vanhoja tekniikan puolen huonokuntoisia tiloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka maksaa korjaukset ja kunnostukset OSEKK (kuntien omistuksessa oulu 67% ) Mistä se säästötulee oululle . Kyllä on taas hommaa ,halutaan vaan lopettaa lukiot "entisistä "kunnista .Kyllä pitäis pystyä irtaantua KANTA oulun puristuksista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

17.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image