Mielipiteet

Lukijalta

Euroviisut oli Suomelle menestys, satsaus kannatti

Mielipiteet 17.5.2018 8:00
Ilpo Välimaa

Suomi joutui Euroviisujen semifinaaliin, jossa olivat kisan ennakkosuosikit Israel, Viro, Kypros, Bulgaria, Tšekki, Belgia ja Kreikka. Lisäksi mukana olivat ikifinalistit Azerbaidžan ja Armenia.

Myös Liettuan ja Valko-Venäjän kannatus oli kova ja niistä ennustettiin jopa voittajia jossakin vaiheessa. Kymmenen parhaan joukkoon oli siis todellinen tungos ja oli selvää, että joku tai jotkut ennakkosuosikeista putoavat pois finaalista.

Suomi sai hyvän esiintymispaikan semifinaalin jälkipuoliskolta ja esiintyi numerolla 15. Kuitenkin spekulaatioiden mukaan Suomen paikka ennakkosuosikki Kreikan jälkeen ja ennen ikifinalisti Armeniaa oli huono: Suomi unohdetaan näiden vahvojen laulujen välissä.

"Yle-veron maksajana haluan, että tavoitteena on myös jatkossa joka vuosi finaali. Maksoi mitä maksoi."

Mutta tällä kertaa se olikin Suomi, joka pudotteli ennakkosuosikkeja. Suomen ympäriltä putosivat Kreikka ja Armenia. Saaran yläkanttiin viritetty show takasi Suomelle täpärän finaalipaikan. Suomi oli semifinaalin kymmenes eli viimeinen läpimenijä ennen Azerbaidžania, joka oli tähän asti ollut aina finaalissa.

Ilman Saaran määrätietoista esiintymistä ja panostusta visuaalisuuteen Suomi todennäköisesti ei olisi päässyt finaaliin, koska semifinaalin taso oli niin kova. Siksi ilmoitus Suomen finaalipaikasta on tämän vuoden kohokohta, jota kannattaa fiilistellä pitkään. Kuinka olikaan mahtavaa tällä kertaa kuulla Suomi toiseksi viimeisenä läpimenijänä, vaikka usko alkoi jo loppua, kun seitsemän maata oli ilmoitettu, ja Suomea ei kuulunut.

Ei ole samantekevää pudota Euroviisufinaalista, koska sillä on 200 miljoonaa tv-katsojaa. Ei kannata siis luopua helpolla tuosta neljän minuutin Suomen mainospätkästä maailmalle. Tänä vuonna Yle lähti kisaan ”tappotahtiin”, mitä arvostan. Tänä vuonna Euroviisut olivat Suomelle menestys ja panostus kannatti. Yle-veron maksajana haluan, että tavoitteena on myös jatkossa joka vuosi finaali. Maksoi mitä maksoi.

Ilpo Välimaa

Oulu

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Ei ollut menestystä niin ei ollut. Vimeistä edellinen, sillä kun ei maailmoja rakenneta. Menestys tulee vasta, kun on kärkikahinoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin sitä näköjään voi katsoa samaa asiaa aivan eri näkökulmasta. Itseäni harmitti Saaran lähettäminen Euroviisuihin samalla kotimaisten säveltäjien työ unohtaen. Käytetty rahamäärä olisi ollut tarpeen aivan muualla. Ja lisäksi Saara on suhtautunut Suomeen ja suomalaisiin niin halveksien, ettei hän ollut mielestäni sopiva henkilö edustamaan meitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kappale oli vaan niin tylsä että ihmettelen miten tuo pääsi läpi. Saaran ansiota , että edes noin pitkälle meni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näen verorahoille maassamme tärkeämpiäkin käyttökohteita kuin "musiikkikisan", jossa voittaja valitaan poliittisin perustein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa juttua. Kyllä olisi parempi kehittää suomalaista musiikkia ja suosia suomalaisia artisteja. Kyllä tuolle YLE:n "harrastukselle" on pistettävä stoppi. -Tosiaan hieno menestys. Koko Eurooppa ihailee, kun Suomi on toiseksi viimeisenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Poika ei halua mennä armeijaan

128 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image