Karhu

Karhuperhe yllätti onkimiehet Hossassa

Onkimiehet törmäsivät karhuihin Hossassa. Kuvan karhut tankkaavat haaskalla Kuhmossa.
Karhu 10.6.2010 0:01 | Päivitetty 6.7.2010 15:45
Kaleva
Suomussalmelaisten Juha Pikkaraisen ja Kimmo Karvosen leppoisa onkiretki muuttui keskiviikkoiltana karkumatkaksi, kun he törmäsivät Hossan Pitkä-Hoiluan kupeessa karhuperheeseen.

Kaksikko oli menossa metsälammelle, mutta ei löytänyt sinne heti.

Paluumatkalla he olivat nousemassa pienen kummun päälle, kun he kuulivat poron tai hirven tuhahdukselta vaikuttaneen äänen.

Katsellessaan ympärilleen miehet kuulivat kaarnan ripinää. Kaksi karhunpentua kiipesi mäntyyn vain noin 5-10 metrin päässä.

"Silloin valkeni, että olemme ihan väärässä paikassa. Ehdin vain miettiä, missähän emo mahtaa olla, kun se jo tuli esiin kummun takaa. Se katsoi minua silmiin ehkä sekunnin ja lähti tulemaan vauhdilla kohti. Kaappasin kaverini mukaan, ja lähdimme juoksemaan niin kovaa kuin pääsimme. Väärinhän siinä tehtiin, mutta karhu oli juoksemassa rinnettä alas ja enää noin 40 metrin päässä meistä", Pikkarainen muistelee.

Lue lisää miesten seikkailusta perjantain Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Kyllä sitä vähemmästäkin ottaa jalat alleen. Aika hurja tilanne. Riittää muistelemista vuosikymmeniksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaatii melko kylmiä hermoja tekeytyä kuolleeksi kun sattuu karhun kohtaamaan ja se tulee tutkimaan. Vaari oli ollut mummun kanssa 70 luvulla Kemijärvellä mökillä ja perannut kaloja rannassa. Yhtäkkiä oli huomannut kun karhu oli ollut n. 3 metrin päässä hänestä. Vaari oli mennyt hitaasti maahan makaaman. Karhu oli syönyt kalat ja nuuskinut vaarin ja kun se oli n. 10 metrin päässä vaarista niin mummu uskalsi karjua pirtin ikkunasta niin että karhu oli painunut metsään. Ei ollut vaari kuulemma edes rintamalla pelännyt niin paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsoa lähdettiin sitten käpälämäkeen, mahanalus jalkoja täynnä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onhan noita karhuja tuolla metsissä. Itse asun melkolähellä kyläkeskusta oulun lähellä ja täällä on ollut karhuja niin kauan kun minä muistan. Lapsena se oli lähinnä jännää kun leikkipaikoilta löytyi karhun jälkiä. Sitä vaan on oppinut ettei siellä metsässä parane hiiviskellä. Kyllä karhu väistää jos vaan kuulee että ihminen on tulossa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi hyvä pitää kunnolla ääntä kun liikkuu metsässä. Karhut on arkoja ja pelkää ihmistä. Alaskassa pidetään aina kilisevää tiukua mukana joka pelottaa harmaakarhut matkoihinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuulkaas turhan läpättäjät,se on sillälailla,että se on hyvä neljänseinän sisältä kohdata karhuja ja susia,mutta kohtaappa yksin metsässä,se on itsekullekin kova paikka,ette osaa edes kuvitella,kuin iso on esim.250 kiloa painava karhu--sanoo kerran tilanteessa ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onkohan totuus kuitenki ,että mikähän siellä puittenvälissä vilahti.mielikuvitus teki tepposet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

run forrest run!!!!!!!!!! sitä se on kun nämä nykyajan internet ihniset menee kalaan..näinki voi käydä oikeassa luonnossa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai ei metsissä muka ole karhuja??? Minun lapseni eivät ainakaan enää metsään mene! Menkööt luonnonsuojelijat itse!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkesä kaupalla siellä luonnossa enää ihminen liikkuu, EU ja viherpiiperoton sen saaneet aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi karhut ei ole varallisia ihmisille. Huvikseen vain pelottelevat. Olisipa ollut nyt luonnonsuojelijat paikalla antamassa toimintaohjeita tavallisille kairankulkijoille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katoppa että väärä luontainen reaktio auttoi, kun ihminen ei karhulle mikään saaliseläin ole, mutta pennuille vaaraksi. Kauankos hirveälle haisevien petojen piti pinkaista, että jahti loppui? Karhuhan juoksee leikiten kiinni pikajuoksiatkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy iltapäivällä ja illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rinteen pullistelu.

Mieluummin seuraan Rinteen pullistelua kuin Sipilän pullistelua. Ja kaiken lisäksi se Sipilähän valehteli taas tällä vii... Lue lisää...
Toimmittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

18.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image