Sil­mä­la­si­kar­hu

Karhulajit 27.11.2006 10:47
Kaleva
Silmälasikarhu (Tremarctos ornatus) elää Venezuelasta Boliviaan ja Chileen ulottuvalla alueella. Silmälasikarhu tavataan Andien rinteillä noin 1500-2000 metrin korkeudessa. Sen hapenottokyky on sopeutunut alueen matalaan ilmanpaineeseen.

Musta silmälasikarhu on pienikokoinen, mutta voi parhaimmillaan kasvaa 180 senttiä pitkäksi ja painaa toista sataa kiloa. Siitä huolimatta se on taitava kiipeilijä.

Silmälasikarhun ravintoa ovat hedelmät ja lehdet.

Silmälasikarhut eivät lajitovereidensa tapaan talvehdi lämpimien asuinolosuhteidensa takia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

116 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image