Mainos

Sepel- eli hi­ma­la­jan­kar­hu

Karhulajit 27.11.2006 10:47
Kaleva
Sepel- eli himalajankarhu (Selenarctos thibetanus) on pieni keskiaasialainen karhu. Se asustelee Keski-, Etelä- ja Itä-Aasiassa.

Sepelkarhu on keskikokoinen karhu. Se on pituudeltaan puolesta toista metristä hieman yli kahteen metriin. Se painaa 50-120 kiloa. Kaulassa oleva tunnusomainen kellertävä kuvio on v:n tai y:n muotoinen.

Sepelkarhulla on silmäänpistävän pitkät korvat, jotka ovat kaukana toisistaan.

Se on kaikkiruokainen, mutta syö pääasiassa hedelmiä ja kasvilla sekä pikku hyönteisillä. Koska se on hyvä kiipeilijä, se saalistaa ruokaansa puista ja jyrkänteiden kasvillisuudesta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, sekä Koillismaalla ja Itä-Lapissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

338 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paavo Väyrysen tavoite

Sipilä ei ottanut paavoa hallitukseen ja saa nyt nuolla asiaa, otti uunituoreen rikkaan naisen ministeroikseen ja sai ... Lue lisää...
taakseen jätetty löy...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image