Sepel- eli hi­ma­la­jan­kar­hu

Karhulajit 27.11.2006 10:47
Kaleva
Sepel- eli himalajankarhu (Selenarctos thibetanus) on pieni keskiaasialainen karhu. Se asustelee Keski-, Etelä- ja Itä-Aasiassa.

Sepelkarhu on keskikokoinen karhu. Se on pituudeltaan puolesta toista metristä hieman yli kahteen metriin. Se painaa 50-120 kiloa. Kaulassa oleva tunnusomainen kellertävä kuvio on v:n tai y:n muotoinen.

Sepelkarhulla on silmäänpistävän pitkät korvat, jotka ovat kaukana toisistaan.

Se on kaikkiruokainen, mutta syö pääasiassa hedelmiä ja kasvilla sekä pikku hyönteisillä. Koska se on hyvä kiipeilijä, se saalistaa ruokaansa puista ja jyrkänteiden kasvillisuudesta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Muonio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

342 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siveysarvojen rappio

Siis sinulla on oikeus olla eri mieltä, mutta seksuaalisilla vähemmistöillä ei sitä oikeutta ole? Lue lisää...
kenellä on, kenellä ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image