Mainos

Malaijinkarhu

Karhulajit 9.11.2006 13:28
Kaleva
Malaijinkarhu (Helarctos malayanus) elää Kaakkois-Aasiassa. Se on vaaleakaulainen, vahvakyntinen ja ketterä.

Malaijikarhu on karhuista pienin ja erittäin harvinainen. Sitä tavataan Kaakkoi-Aasian trooppisilla metsäalueilla. Sen pituus on maksimissaan 140 senttimetriä ja paino vain 27-65 kiloa. Malaijikarhun turkki on silein ja lyhyin karhujen turkeista.

Malaijikarhu viettää suuren osan ajastaan puissa. Pienen koon takia se voi kiivetä puun latvustoon asti, josta on suuri hyöty, kun sen pitää poimia puusta hedelmiä.

Sen ruokalista koostuu pääasiassa kasveista, hyönteisistä ja pieneläimistä.Malaijinkarhu ryöstää mielellään villimehiläisten pesiä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

310 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

Eläkkeet löytyy Telasta, yh:t Kelasta. Minua ei tarvitse teititellä. Olen vasta 38v. työssä käyvä ja veroja maksava kans... Lue lisää...
Älä lässytä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image