Viidennen polven tivolilainen Lulu Sariola: Kesti 130 vuotta, että tivolista tuli kulttuuria

Kesäkuun 15. päivänä Oulussa vietetään kansallista tivolipäivää. Juhlapäivän kunniaksi ranneke on tarjouksessa, kertoo viidennen polven tivolilainen Lulu Sariola. KUVA: Ester van Dam
Kale! 4.6.2018 22:34
Anna Tilvis

Sariolan suvun tivolitoiminta alkoi 130 vuotta sitten kesäkuun puolivälissä.

– 130 vuotta meni, että tivolitoiminta katsottiin kulttuuriksi, Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola toteaa. Tammikuussa tivoli hyväksyttiin Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle.

Kesäkuun 15. päivänä Oulussa vietetään kansallista tivolipäivää. Juhlapäivän kunniaksi Suomen tivolin ranneke on tarjouksessa. Lisäksi on erityisohjelmaa, kuten kasvomaalausta, karkkisadetta ja ilmaisia sirkustaide-esityksiä.

Viidettä sukupolvea edustava tivolilainen Lulu Sariola on viettänyt elämänsä puolivuotiaasta lähtien matkan päällä. Aurinko ja lämpö ovat tivolilaisen suuria ystäviä. Sariola kertoo, että tältä osin kausi on lähtenyt käyntiin hienosti.

– Meidän toiminta on täysin riippuvainen säistä. Viime alkukesän koleus näkyi kävijämäärissä, Sariola toteaa. Muuten hän näkee tivolitoiminnan tulevaisuuden valoisana.

– Tämä on huvitusmuoto, jota käytetään sekä nousu- että laskukausina. Nykyisin tämä palvelu kuuluu perheiden vapaa-ajankäyttöön. Koko perhe voi nauttia tivolin riemuista, Sariola kertoo. Joinakin aikoina tivolitoimintaa on syytetty turmiollisuudesta.

Tivolille sopivien alueiden väheneminen sen sijaan huolestuttaa Sariolaa. Hän työskentelee sen eteen, että kaupunkien suunnittelussa otettaisiin huomioon tivolinkin toiveet. Hietasaaressa asiakkaat ohjataan parkkeeraamaan kesäteatterin parkkipaikalle.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Nyt kiireellä lisää lipunmyyntipaikkoja ettei ole juhlapäivänä 15.6. sellaisia jonoja mitä nyt viikonloppuna oli lippupisteille. Moni yritys tekee sen virheen, ettei ole tarpeeksi henkilökuntaa keräämässä asiakkailta rahoja pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image