Tuiran kyläräätälit Eija ja Elena muodistavat, korjaavat ja kierrättävät

Eija Keräsen (vas.) ja Elena Kaakisen ompelimossa tehdään myös vanhasta vaatteesta uutta. KUVA: Ester van Dam
Kale! 3.3.2018 21:36
Anna Tilvis

Kokenut vaatturi Eija Keränen ja vastavalmistunut pukuompelija Elena Kaakinen yhdistivät voimansa yhteiseen ompelimoyritykseen Tuirassa.

Työpari syntyi Kaakisen työharjoittelun tuloksena. Ideana on palvella asiakkaita korjaus- ja pukuompelun sekä mittatilaustyön puolella, mutta tuoda näkyväksi myös käsityötaitoon liittyvä luovuus. 

– Toivon, että saataisiin miesten puvut käyttöön kirppiksiltä. Vanhoissa puvuissa ja takeissa on usein laadukas materiaali, Keränen sanoo ja esittelee puvun takista valmisteilla olevaa miesten liiviä.

– Uutta on, että nyt saatetaan teettää mekko tai takki kierrätysmateriaalista, Kaakinen mainitsee. Ompelijat ovat tärkeä osa kiertotaloutta ja kangasmateriaalien kierrätystä.

Eija Keränen ja Elena Kaakinen haluavat yhdistää käsityön ja luovuuden. Käsityö täytyy saada myös näkyville.

– Piirrämme puvustoa, jonka nimi on Suomen neljä eri vuodenaikaa. Nämä luontoaiheiset asut tehdään osin kierrätysmateriaalista ja osin luonnonmateriaaleista. Tekstiileilläkin voi kertoa luontoarvoista, Keränen sanoo.

– Ompelijat ovat turhan vaatimattomia. Pitää reilusti uskaltaa sanoa, mitä osataan, Keränen pohtii käsityöyrittäjyyttä.

Hänelle on tärkeää, että voi käyttää työssä myös luovuutta. Puvusto on syksyllä esillä näyttelyssä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Muistatteko vielä, kun Sipilä, Stubb ja Lindström juhlivat kilpailukykysopimuksen syntyä tv-kameroiden edessä ja tekivät... Lue lisää...
Oikeistolainen nyrkk...

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image