Mainos

Syömäsä: Juustoinen mättö Kanadasta kantautui Ouluun saakka

Kanadalaisen poutinen vastine Suomessa voisi olla ranskalaiset millä tahansa lisukkeella. Kuvan ruoka on Chicken Fried Chicken. KUVA: Elina Ursin
Kale! 26.3.2017 15:25
Elina Ursin

Ovenkahvan virkaa ajavasta kirveen varresta kiinni ja rohkeasti sisään. Skwiiki Canadian Poutine Company -ravintola aloitti helmikuun lopussa Pakkahuoneenkadulla.

Ensimmäiset päivät olivat ravintolan kanadalaissyntyisen omistajan ja kokin Steve Zilinekin mukaan harmittavan hiljaisia, mutta kun sana kiiri Facebookin Oulun Puskaradiossa, niin johan jono ylsi tiskiltä ulko-ovelle saakka.

Kyse on kanadalaisesta klassikkoruuasta poutinesta. Yksinkertaisuudessaan klassikkopoutinessa on ranskalaisia, paistikastiketta ja juustoa.

Ranskalaispohjaista ruokaa voi varioida mielensä mukaan, kuten Zilinek tekee. Ruokalistan kuudessa variaatiossa on joko nyhtölihaa, pekonia, kanaa tai makkaraa sekä erilaisia kastikkeita.

Kasviksia tai muuta vihreää annoksissa on niukasti tai ei lainkaan.

Skwiiki ei ole kylä tai kaupunki Kanadassa, vaan sana on suomennos äänestä, joka tulee syödessä Zilinekin valmistamaa ja poutinessa käytettävää narisevaa ja kitisevää juustoa. Suomen vastine juustolle on leipäjuusto.

Skwiiki Canadian Poutine Company on vaihtoehto suomalaiselle grilliruualle sekä kaiken maailman hampurilaisille ja kebabeille.

Ravintolan miljöö ei pöyhkeile, vaan se on yksinkertaisen sympaattinen. Kanadasta muistuttavat varausnumeroina käytetyt jääkiekot sekä koristeena kokoelma jääkiekkomailoja.

Kustannustehokkuus on ravintolassa huipussaan. Ylimääräistä tiskiä ei synny, koska ruoka on kääritty vanhaan Kalevaan. Ruokajuoma limsa on tölkeissä eikä haarukan kaveriksi tarvita veistä.

Maistuiko? Kyllä vain. Poutinen voi surutta suomentaa kanadalaiseksi mättöruuaksi. Jos rasvainen ruoka aiheuttaa vääntöjä vatsassa, närästyslääkkeen voi heittää huiviin jälkiruuaksi.

 

Skwiiki Canadian Poutine Company

Paikka: Skwiiki Canadian Poutine Company, Pakkahuoneenkatu 12, Oulu. Avoinna tiistaista torstaihin kello 11–19, perjantaina ja lauantaina kello 11–05 ja sunnuntaina 11–19. Maanantaina suljettu. Ravintolalla on oma Facebook-sivu.

Ruoka: Eri variaatioita kanadalaisesta poutinesta. Annosten hinnat vaihtelevat, peruspoutine 9 euroa, mix-annos 12 euroa.

Miljöö: riisuttu ja yksinkertainen.

Kiitämme: ystävällistä palvelua, itse tehtyä narisevaa juustoa.

Toivomme: kanadalaista jälkiruokaa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Kympillä saa monen päivän sapuskat kun hakkee parkilloo pottuja ja jotain muutakin mistä tekee kastiketta ja keitoo.Kallita sano kettu mustikoista.vai mites se oli

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miettikääpä mitä kaikkea ihanaa ravitsevaa ja terveellistä saa 10€ sen sijaan että ostais elimistölle tota karmeeta RASVAMÖSSÖÄ.Tähdätään tulevaisuuteen ja hyvinvointiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rasva on terveellistä. Mutta tuossa on liikaa hiilareita noissa perunoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sana mättö ja käntty särähtää aina korvaan. Kuulostaa junttimaiselta. Hyvä ruokakin saadaan kuulostamaan pahalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Paljon puhutaan suomalaisuuden puolesta, mutta kielestä ei välitetä vähääkään (erityisesti urheilutoimittajat). Nouse riennä Suomen kieli...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen verran tarkennusta, että poutine on Quebecin perinneruoka, jonka muu Kanada on ominut viime vuosien aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ranskalaiset ei lausu sitä oota tai eetä joten tuossa käytetään sitten ihan aitoa putin-juustoa! :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa. Uusia juttuja kaivataan aina ja tämä vaikuttaa jopa ihan aidosti meikäläiseen makuun sopivalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä kun saatte lounarit toimintakuntoon, niin johan rupeaa porukka käymään. Harmi, että oma työpaikka on noin 300m päässä paikasta, ennustan vyötärön leviämistä jos lounarit kelpaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

Minä en ole Paavolla sen enempiä vouhkannut ja aioinkin äänestää häntä kaikessa hiljaisuudessa, mutta kun otit asian/asi... Lue lisää...
vouhkaampa minäkin, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

22.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image