Snoop Doggin fa­ni­tuot­tei­ta­kin suunnitellut Oskari Tuohimaa eli DonPoro900 saa ins­pi­raa­tion­sa ja työskentelee öisin

Oskari Tuohimaa inspiroituu maalaamaan yleensä öisin. Viimeisimmäksi hän on maalannut graffitia K-Supermarket Hovihallin seinään. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 10.2.2018 20:27
Maija Pylväs

Kello lähentelee kauppojen sulkemisaikaa, mutta oululainen DonPoro900 eli Oskari Tuohimaa, 23, on vasta saapunut työmaalleen. Tällä kertaa se on keskustassa sijaitseva K-Supermarket Hovihalli, jonka takaseinään Tuohimaa taiteilee graffitia. Tarkoitus on maalata kaupan logo katutaidemaiseen tyyliin ja Toripolliisin kauppakasseineen kaupunkitaustaan.

– Inspiraatio iskee illalla sitten, kun on hiljaisempaa. Jos saisin itse päättää, kaikki tapahtuisi varmaan yöaikaan, Tuohimaa kertoo.

Myös Asemakadun uudessa hip hop -tyylisessä yökerhossa, Wäinössä, on nähtävillä Tuohimaan kädenjälkeä useamman seinän verran.

– Nyt on alkanut tulla isompia tilaustöitä, kuten tällaisia seinämaalauksia.

Kun Tuohimaalta kysyy, mistä innostus taiteiluun on lähtenyt, hän antaa siihen harkitun vastauksen:

– Kaikkihan me olemme joskus piirtäneet, mutta minä en vain ikinä lopettanut sitä.

Aluksi syntyi lähinnä muotokuvia puuväreillä, tusseilla ja hiilellä. Kuviaan Tuohimaa laittoi näkyville Facebookiin ja Instagramiin, joiden kautta alkoi pikkuhiljaa tulla yhteydenottoja. Kun vajaa neljä vuotta sitten yhdysvaltalainen rap-artisti Snoop Dogg alkoi seurata Tuohimaata Instagramissa ja Tuohimaa kutsuttiin suunnittelemaan tähdelle fanituotteita, usko omiin kykyihin kasvoi entisestään.

– Se avasi ovet ihan täysin. Aloin miettimään, että pystyisinkö joskus elättämään itseni näillä töillä.

Tuohimaan taiteilijanimi DonPoro900 on rakennettu hänen lempinimensä Poron ympärille. Don on otettu hänen taiteilijaesikuvaltaan Don Rosalta ja luku 900 tulee Kiimingin postinumeron lopusta.

Vielä tällä hetkellä Tuohimaa maalailee pienempiä töitään vanhempiensa pihavarastossa Kiimingissä, mutta toiveissa olisi oikea studio jossain muualla.

– Viimeiset kolme vuotta olen rakentanut kuvataiteilijan unelmiani. Haaveena on, että pystyisin joku päivä tekemään ihan mitä haluan, elättämään sillä itseni ja jopa työllistämään muutaman muunkin.

Katso kuvagalleria Tuohimaan töistä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

73
Haapalehdontiestä tullut vaaranpaikka etenkin pienille tienylittäjille – keskisaarekkeista lisää turvaa
38
Poliisin valvontakamera on räpsynyt ahkerasti Pohjantiellä, ensimmäisen viikon aikana kuvia on tullut yli 1900
29
Pääsy laittomiin nettikasinoihin saatetaan estää — Suomalaiset pelaavat kiellettyjä rahapelejä 170 miljoonalla vuosittain
22
RKP:ltä ei heru tukea hallitukselle – Sote-uudistus menossa karikkoon
22
Vihreiden Touko Aalto vaatii jo uusia vaaleja – " Eduskunnalle työrauha tai hallituksen lusikat jakoon"
20
Kokoomuksen Susanna Koski aikoo äänestää sotea vastaan – ryhmänjohtaja Jokinen: "Hän ei ole täyden tiedon varassa"
20
Pöllyävä hiekka häiritsee asukkaita Patelassa – "Naapuri joutui ulkoiluttamaan koiraansa hengityssuoja suullaan"

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 seuraaviin Lapin kuntiin: Muonio, Kittilä ja Sodankylä. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

121 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image