Mainos

Snoop Doggin fa­ni­tuot­tei­ta­kin suunnitellut Oskari Tuohimaa eli DonPoro900 saa ins­pi­raa­tion­sa ja työskentelee öisin

Oskari Tuohimaa inspiroituu maalaamaan yleensä öisin. Viimeisimmäksi hän on maalannut graffitia K-Supermarket Hovihallin seinään. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 10.2.2018 20:27
Maija Pylväs

Kello lähentelee kauppojen sulkemisaikaa, mutta oululainen DonPoro900 eli Oskari Tuohimaa, 23, on vasta saapunut työmaalleen. Tällä kertaa se on keskustassa sijaitseva K-Supermarket Hovihalli, jonka takaseinään Tuohimaa taiteilee graffitia. Tarkoitus on maalata kaupan logo katutaidemaiseen tyyliin ja Toripolliisin kauppakasseineen kaupunkitaustaan.

– Inspiraatio iskee illalla sitten, kun on hiljaisempaa. Jos saisin itse päättää, kaikki tapahtuisi varmaan yöaikaan, Tuohimaa kertoo.

Myös Asemakadun uudessa hip hop -tyylisessä yökerhossa, Wäinössä, on nähtävillä Tuohimaan kädenjälkeä useamman seinän verran.

– Nyt on alkanut tulla isompia tilaustöitä, kuten tällaisia seinämaalauksia.

Kun Tuohimaalta kysyy, mistä innostus taiteiluun on lähtenyt, hän antaa siihen harkitun vastauksen:

– Kaikkihan me olemme joskus piirtäneet, mutta minä en vain ikinä lopettanut sitä.

Aluksi syntyi lähinnä muotokuvia puuväreillä, tusseilla ja hiilellä. Kuviaan Tuohimaa laittoi näkyville Facebookiin ja Instagramiin, joiden kautta alkoi pikkuhiljaa tulla yhteydenottoja. Kun vajaa neljä vuotta sitten yhdysvaltalainen rap-artisti Snoop Dogg alkoi seurata Tuohimaata Instagramissa ja Tuohimaa kutsuttiin suunnittelemaan tähdelle fanituotteita, usko omiin kykyihin kasvoi entisestään.

– Se avasi ovet ihan täysin. Aloin miettimään, että pystyisinkö joskus elättämään itseni näillä töillä.

Tuohimaan taiteilijanimi DonPoro900 on rakennettu hänen lempinimensä Poron ympärille. Don on otettu hänen taiteilijaesikuvaltaan Don Rosalta ja luku 900 tulee Kiimingin postinumeron lopusta.

Vielä tällä hetkellä Tuohimaa maalailee pienempiä töitään vanhempiensa pihavarastossa Kiimingissä, mutta toiveissa olisi oikea studio jossain muualla.

– Viimeiset kolme vuotta olen rakentanut kuvataiteilijan unelmiani. Haaveena on, että pystyisin joku päivä tekemään ihan mitä haluan, elättämään sillä itseni ja jopa työllistämään muutaman muunkin.

Katso kuvagalleria Tuohimaan töistä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

193 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

suvi linden sopeutumis eläke

Kokoomus otti leivän taittoi ja sanoi - Ei tästä kaikille riitä! Lue lisää...
Rohkea rotan syö

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

22.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image