Reissusa: Hollannissa voi vierailla kuk­ka­har­ras­ta­jan paratiisissa

Kukkien väriloisto häikäisee Keukenhofissa. KUVA: Anu Aunola
Kale! 3.6.2018 12:52
Anu Aunola

Minne matkustin

Hollanti, Amsterdam ja Keukenhofin kukkapuisto Lissessä.

Milloin matkustin

11.-14.4.2018.

Matkareitti

Lentäen Oulu-Helsinki-Amsterdam. Amsterdamin lentokentältä junalla kaupunkiin.

Majoitus

Suomalaisomisteinen hotelli Gerstekorrel Amsterdamin ytimessä. Hotelli oli tehty perinteiseen hollantilaistyyliseen kapeaan rakennukseen. Sijainti oli vilkkaan Damstaart-kadun varrella Dam-aukion kupeessa. Huoneisiin noustiin kapeita ja jyrkkiä portaita pitkin. Suurin osa työntekijöistä suomalaisia.

Miten varasin

Omatoimisesti syyskuussa 2017. Lennot Finnairilta ja hotellin varaus kaverin kaverin suosituksesta.

Milloin varasin

9.9.2017.

Ketä matkusti mukana

Ystäväni ja entinen työkaverini Päivi vuosien takaa.

Matkakulut

Lennot 340 €. Hotelli 3 yötä 587 €.  Ajoissa varaamalla säästimme sekä lennoissa että hotellissa. Hotellin maksoimme ennakkoon noin kuukauden ennen matkaa.

Matkan plussat

Amsterdamissa oli jo kevättä ilmassa ja kirsikkapuut kukkivat komeasti. Keukenhofin kukkapuisto oli upea! Poikkeuksellisen kylmän talven jälkeen kukkien kukinta oli hieman myöhässä. Silti kukkapuistossa sai nauttia tuhansista kukkivista krookuksista, narsisseista, hyasinteista ja varhaisista tulppaaneista.

Matkan miinukset

Epävakainen sää kuuluu alueen luonteeseen, mutta silti olisi ollut kiva nauttia auringonpaisteesta. Keukenhofissa oli yllättävän kylmä tuulisella säällä.

Millaista perillä

Sekä kaupungilla että Keukenhofissa oli rento tunnelma huolimatta turistien suuresta määrästä. Aikaa pitää varata siirtymiin reilusti ja muistaa, että lomalla ei ole kiire minnekään. Keukenhofissa meni koko päivä. Alueella on useita ravintoloita, kahviloita ja myymälöitä kukkaloiston lisäksi. Paviljongeissa on vaihtuvia kukkanäyttelyitä, esimerkiksi orkideoita, ruusuja ja vaikuttava määrä erilaisia tulppaanilajikkeita.

Vinkit

Keukenhofin kukkapuisto on avoinna vain maaliskuun lopusta toukokuun puoleenväliin saakka. Keskustan hotellit ovat suosittuja ja majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin Keukenhofin aukioloaikoina. Amsterdamista pääsee junalla ja bussilla kukkapuiston ovelle. Aikaa tähän menee noin tunti. Kannattaa mennä ensin junalla lentokentälle ja vaihtaa siellä Keukenhof Express-bussiin. Bussin jono saattaa olla sadan metrin mittainen, mutta homma hoituu sukkelaan. Aina kun bussi täyttyy, tilalle tulee uusi. Ihmismääriä ei kannata säikähtää, sillä puisto vetää valtavan määrän porukkaa.

Hintataso

Turistialueilla Suomen hintataso. Syrjemmällä esimerkiksi ravintoloiden hinnat tippuvat. Taksilla ajaminen on kallista. 

Tuliaiset

Kukkasipuleita, mitäs muutakaan :)

Muuta

Keukenhof on kukkaharrastajan paratiisi!

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

Olin tyttäreni kanssa Keukenhofissa 9.4. ja silloin oli aurinkoinen, lämmin päivä. Meilläkin kului koko päivä siellä ja aivan mahtavan upea paikka. Kukkien ystävien paratiisi😍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keukenhof-sukkulabussiin joutui suorastaan väkivalloin raivaamaan tien läpi pikkuruisten (onneksi) japanilaisten ja kiinalaisten muodostaman muurin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image