Reissusa: Budasta Pestiin ja takaisin sujui sutjakasti hulvattomassa seurassa

Merja Danso, Airi Kämäräinen, Jaana Lifflander ja Hellevi Virkkunen seisahtivat hetkeksi Budapestin kuuluisan Gellertin kylpylän mosaiikkilattialle. KUVA: Hellevi Virkkunen
Kale! 19.11.2017 11:24
Hellevi Virkkunen

Minne matkustin

Unkariin Budapestiin.

Milloin matkustin

15.-18.10.2017.

Matkareitti

Linja-autolla ja lentokoneella Kuusamo-Oulu-Helsinki-Budapest.

Majoitus

Airbnb-huoneisto.

Miten varasin

Omatoimimatka netistä.

Milloin varasin

3.9.2017.

Ketä matkusti mukana

Ystävykset Merja Danso, Airi Kämäräinen, Jaana Lifflander ja Hellevi Virkkunen.

Matkakulut

Linja-auto 37 €, lennot 448 €, taksit 20 € ja majoitus 67 €. Yhteensä 570 € henkilöltä.

Matkan plussat

Hulvaton seura tietenkin antaa jo hyvät puitteet matkalle kuin matkalle, mutta tämä keskieurooppalainen pääkaupunki sinällään on upea kohde ja näkemisen ja kokemisen arvoinen! Tonavan kauniit sillat ja lukuisat koristeelliset rakennukset vievät Unkarin loisteliaaseen historiaan. Saattoi vain ihmetellä, kuinka ennen rakennettiinkaan. Pyhän Tapanin kirkon valmistuminen kestikin yli 50 vuotta.

Matkan miinukset

Wifi toimi huonosti. Olisin halunnut jakaa kokemuksiani enemmänkin muiden kanssa.

Valuuttana on forintti eli yksi euro on noin 300 forinttia. Välillä hinnat mietityttivät. Tosin euroillakin saattoi maksaa toisissa paikoissa.

Millaista perillä

Nähtävyydet ovat helposti saavutettavissa kävellenkin. Euroopan toiseksi vanhin metro toimii hyvin, ja sillä on halpa matkustaa. Tonava jakaa kaupungin kahtia vanhaan Budaan ja uuteen Pestiin. Eri siltoja pitkin saattoi piipahtaa toisella puolen, joten jokinäkymästä pääsi hyvin nauttimaan. Iltavalaistuksessaan kaupungin upeimmat rakennukset vasta olivatkin loistokkaita. Lukuisat katukahvilat houkuttelivat nauttimaan virvokkeita, jotka olivatkin tarpeen kesäisessä auringonpaisteessa. Kaupunki oli siisti ja vaikutti turvalliselta.

Vinkit

Loppusyksy on hyvä aika matkustaa Budapestiin: Ei ole liian kuuma, mutta on sopivan kesäistä. Suosituimpiin kohteisiin pääsee jonottamatta, sillä vilkkain turistiaika on ohi.

Hintataso

Syöminen ja juominen tulee edullisemmaksi. Hyvän aterian jälkiruokineen ja ruokajuomineen sai parilla kympillä, mutta syrjemmässä myös paljon halvemmalla.

Kenkä- ja laukkufriikille kohde on erinomainen. Nahkaisen iltalaukun sai 26 eurolla ja hyvät kengät 40:llä. Tosin kansainväliset merkit ovat miltei Suomen hinnoissa.

Tuliaiset

Baracpalinkaa, joka on paikallinen maustettu viina. Makuja on luumusta aprikoosiin. Tokaj-viinit ovat maailmankuuluja, joten toin yhden pullon maistiaisiksi. Kaverit ostivat laukkuja, kenkiä, paprikatahnaa, paprikajauhetta...

Muuta

Unkari on kuuluisa musiikistaan. Klassisen musiikin ja kansanmusiikin konsertteja on eri puolilla kaupunkia. Me löysimme vahingossa Pyhän Tapanin kirkon ja sen loistavan urkukonsertin. Myös terveyskylpylöihin kannattaa tutustua.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

Minä menin hulvattomassa pikkujouluseurassa Oulusta Tuiraan ja takaisin. Sujui sutjakkaasti taksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa sekä tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Muonio, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

329 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ensinnäkään, tämä ei pidä paikkaansa. Ei ole ketään jotka "aina" saa töitä, eikä ketään jotka eivät "koskaan" saa töitä,... Lue lisää...
Väsynyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image