Puokkarin puuhamies Vesa Ilola on ehdolla val­ta­kun­nal­li­sek­si Vuoden va­paa­eh­toi­sek­si

Vesa Ilola osallistuu ajoittain lasten ja nuorten peleihin ja leikkeihin, vaikka se vaatisi pieniä uhrauksia ja maalitauluna olemista. KUVA: Kalle kvick
Kale! 18.11.2017 22:10
Kalle Kvick

Oululainen Vesa Ilola, 50, on aktiivinen vapaaehtoinen suurella sydämellä. Erityisesti hänen kädenjälkensä näkyy hänen omalla asuinalueellaan Puolivälinkankaalla.

Vesa Ilola on yhtenä ehdokkaana valtakunnallisessa Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi. Ilola on ahkeroinut Puolivälinkankaalla esimerkiksi asukasyhdistyksesessä ja vanhempaintoimikunnassa.

Vesa Ilolalle on valjennut, miten tärkeä paikka koulu on koko asuinalueelle.

– Lähikoulun pitäisi olla alueen perheiden käytössä illalla laajemminkin kuin vain liikuntasalin osalta. Tämä on hyvin huomattu pienimmillä paikkakunnilla, Ilola mainitsee. 

– Alueen koulu on ehdottomasti strateginen sydän. Minulla on tapana sanoa, että koko kylä kasvattaa. Yhteisiä projekteja alueen toimijoiden kanssa pitäisi olla mahdollisimman paljon.  Hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi siivous- ja ravintolapäivät. Väki lähtee helposti mukaan matalan kynnyksen juttuihin.

Ehdokkuutta vuoden vapaaehtoiseksi Ilola pitää suurena kunnioituksena ja mieltä lämmittävänä asiana. 

– Ilmeisesti jotain on tehty oikein, mutta loppupeleissä tämä on joukkuelaji. Moni ihminen ansaitsee suuret kiitokset.  

Vesa Ilola puuhaa jo seuraavaa projektiaan, jota hän ei kuitenkaan suostu tässä paljastamaan. Luvassa on kuulemma mielenkiintoisia asioita lähiaikoina. 

– Minulla on päässä yleensä kymmeniä hienoja ajatuksia. Niistä muutama päätyy sitten toteutukseen ennemmin tai myöhemmin.

Vuoden vapaaehtoinen palkitaan 2.12. Helsingissä. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

 

MAINOS

Kommentoi

Mitä tuo tekee leipänsä eteen ja vaimoko pyörittää yksinään huushollia kun aikaa jää tähän vapaaehtoiseen touhuiluun?
Ja toiseksi: Kenelle nuo yhdistykset ja toimikunnat yms on tarkoitettu, kun en niistä ole koskaan ennen kuullut, vaikka vieressä asun? Eli ne tietää, joitten kuuluukin tietää? Ja kaupungin poliitikot jakaa näihin veronmaksajien rahaa? Omillaan ne eivät taatusti harrasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hänen kaltaiset yksilöt saavat aikaan valtavasti hyvää. Heidän harteillaan on lukuisten alue- ja kyläyhdistysten upea pyyteeton toiminta, joka lisää elämään laatua. Kun joku jaksaa kattaa pöytää, niin sen jälkeen muiden on hyvin helppo kantaa oma korsi yhteiseen kekoon. Kiittäminen on reilua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Kittilän, Kolarin ja Ylitornion kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

311 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Mietipä tötä! Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan. Tämäkin kansanviisaus on totta. Työttömillä on TULLUT MITTA TÄ... Lue lisää...
Preeti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image