Mainos

Oulusta kotoisin olevan muo­ti­suun­nit­te­li­ja Mert Otsamon kiire palkitaan it­se­näi­syys­päi­vä­nä

100-vuotisjuhlan kunniaksi sininen ja valkoinen ovat varmasti erityisesti esillä, mutta ylellisyyttä ja metallin hohtoakin nähdään, ennakoi Mert Otsamo Linnan juhlien pukuloistoa. KUVA: Markku Ojala / Compic
Kale! 3.12.2017 20:27
Anna Pesonen-Smith

Oululaislähtöinen muotisuunnittelija Mert Otsamo, 27, kuuluu siihen muotisuunnittelijoiden  pieneen joukkoon, joka viettää juuri nyt ympäripyöreitä päiviä työhuoneellaan.

Hän on yksi Linnan juhlien tärkeistä vakiosuunnittelijoista.

– Riippuu tosi paljon tilanteesta, mistä inspiraatio syntyy kuhunkin pukuun. Mittatilaustyön tekeminen lähtee aina asiakkaan tapaamisesta, Otsamo kertoo.

KUVA: Markku Ojala / Compic

Otsamon kädenjälkeä on totuttu näkemään veistoksellisissa, suoralinjaisissa, ehkä minimalistisissakin luomuksista, jotka sopivat kantajansa päälle kuin hansikas. Silti esimerkiksi vuoden 2013 itsenäisyyspäivän juhlaan Otsamo suunnitteli Pamela Tolalle puvun, johon oli käytetty 300 jäätelökäärettä.

– Olen yrittänyt monta kertaa kehitellä kaaviota siitä, millainen henkilö valitsee minut suunnittelemaan pukunsa. Yhdistävä tekijä varmastikin on, että tilaajat arvostanevat hyviä ja imartelevia leikkauksia. Tämä ei aina tarkoita tyköistuvuutta, Otsamo miettii.

Mert Otsamo KUVA: Markku Ojala / Compic

Linnan juhlat ovat suunnittelijalle ainutkertainen tapaus joka vuosi, eikä jännitykseen turru. Yleisö on suuri, sillä tilaisuutta seuraa valtava määrä televisiokatsojia.

– Vatsassa pyörii perhosia, ja kyllä siinä miettii, miltä valmis puku näyttää kättelytilaisuudessa, Otsamo sanoo.

KUVA: Markku Ojala / Compic

Arvostettu suunnittelija ei voi paljastaa vielä, kuinka moni ja ketkä kantavat hänen luomuksiaan päällään Linnan juhlissa tänä vuonna. Mutta se on varmaa, että Otsamon  pukuja nähdään Linnan punaisella matolla.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

189
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
171
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
74
Pohjantiellä körötellään Oulujoen yli hitaasti vielä vuosia
69
SAK:n liittopäättäjillä halua pysäyttää työt aktiivimallin takia: "Ei haluta pomppulinnatapahtumaa"
53
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
52
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
43
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

275 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Paavo herättää vaikka kuolleet vaaliuurnille. Lue lisää...
ei vain nukkuvia

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image