Oululainen suuhygienisti Riikka Ojanen vaihtoi alaa ja ryhtyi valmistamaan konvehteja

Riikka Ojanen perusti ChocoSomnian vajaa kolme vuotta sitten. Hän teki ensin suklaansa kotona, kunnes muutti huhtikuussa Myllytulliin omiin tiloihin. KUVA: Anna-Tuulia Hautala
Kale! 24.5.2018 20:59
Anna-Tuulia Hautala

Kun kolmenkympinkriisi koputteli olkapäälle, suuhygienisti Riikka Ojanen alkoi miettiä, haluaako hän hoitaa hampaita loppuelämänsä. Vaihtoehtoja pohtiessa ainoa järkevä idea tuntui olevan suklaa.

– Suklaa on aina ollut heikkouteni, Ojanen hymyilee.

Nyt Ojanen valmistaa suklaakonvehteja ja -levyjä ChocoSomnia-yrityksessään. Ensin hän mietti ryhtyvänsä suklaan maahantuojaksi, mutta ystävä kehotti tekemään suklaan itse.

– Sanoin heti, etten osaa. Sitten aloin miettiä, mistä tiedän, etten osaa, jos en edes yritä.

Niinpä Ojanen alkoi etsiä tietoa suklaan valmistamisesta. Nopeasti selvisi, että hankalana materiaalina pidetty suklaa totteli Ojasta. Uusi ammatti oli löytynyt.

Konvehtien tekemisessä menee pari päivää, suklaalevyssä muutama tunti. Konvehtien valmistuksessa temperointi pitää tehdä kaksi kertaa, alussa ja lopussa. Temperointi on suklaan lämmittämistä ja jäähdyttämistä tietyssä asteessa.

Muutaman asian hän on oppinut kantapään kautta. Juuri temperointi aiheutti pienen yllätyksen.

– Joskus ajattelin kiireessä, ettei se ole niin asteen päälle. Kaikki suklaat jäivät muotteihin kiinni, Ojanen hymähtää.

Nainen saattaa löyyä mauste- ja karkkihyllyjen edestä pohtimassa, mikä toimisi suklaassa. Hän tekee uusia makuyhdistelmiä sitä mukaa, kun saa ideoita.

– Koska opettelin kaiken nollasta, minulla ei ole valmista kaavaa, mikä maku sopii yhteen minkäkin kanssa. Kaiken, mitä voi syödä, voi laittaa suklaaseen!

Oulun yrittäjät valitsi suklaanvalmistaja Riikka Ojasen vuoden 2018 yksinyrittäjäksi.


Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Suuhygienisti päätti sitten antaa hammaspeikoille tilaisuuden ;D

No ei vaineskaan, hieno juttu että löytänyt oman juttunsa :) Onnea ja menestystä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image