Mainos

Oulu dominoi X Factor Suomen alkua – katso, ketkä oululaiset pääsivät jatkoon

Joonas Heikkilän äänestä kuultaa läpi, että X Factor -kokemus oli hänelle kaikin puolin inspiroiva. Hän kuvaakin koelaulupäivää yksiselitteisesti ”mahtavaksi”. KUVA: MTV
Kale! 24.2.2018 13:47
Anna Pesonen-Smith

X Factor Suomen ensimmäiset jaksot ovat merkinneet juhlaa oululaisosallistujille ja heidän tukijoukoilleen.

Sarjan avausjaksossa oli mukana peräti kolme kilpailijaa Oulun alueelta. Tuomareistakin Saara Aalto ja Suvi Teräsniska ovat kotoisin Oulusta. 

Ensimmäisessä jaksossa esiintyneellä Joonas Heikkilällä, 21, koelaulupäivä on tuoreessa muistissa, vaikka koelaulut järjestettiin Helsingissä jo syksyllä 2017.

– Sehän oli aika pitkä päivä. Kuvaukset alkoivat aamulla kahdeksalta ja alkuintroja kuvattiin puistossa tuntien ajan. Oma lauluvuoroni oli vasta kymmeneltä illalla, Heikkilä kertoo vieläkin innostuneesti.

– Välillä teimme harjoitteita, että pysyimme hereillä. Tutustuin muihin kilpailijoihin ja tuomareihin.

Heikkilän koelaulu oli Mikael Gabrielin ”Tyhjässä huoneessa”. Tuloksena oli nelinkertainen ”kyllä”-ääni tuomaristolta, ja Michael Monroe halasi kokelasta esityksen jälkeen.

– Omistin kappaleen ystävälleni, joka nukkui pois marraskuussa 2016. Kun lauluteksti liittyy omakohtaiseen muistoon, se tulee suoraan sydämestä, Heikkilä toteaa.

Välillä meinasi iskeä paniikki

Helena Suomala, 18, muistuttaa ulkonäöltään japanilaista sarjakuvahahmoa tai vaaleanpunaisten satujen prinsessaa. Tuomareista tiukkamaineinen Teräsniska ei lämmennyt hänen esitykselleen.

Tuloksen salaaminen muilta kuin lähipiiriltä ei ollut Helena Suomalan mielestä vaikeaa, koska hän on tottunut kilpailija. Hän ei pahastunut tuomari Suvi Teräsniskan mielipiteestä, sillä ”kilpailu on kilpailu”. KUVA: MTV

– Kokonaisuutena päivä oli mahtava, mutta ovathan kaikki televisioon kuvattavat kilpailut myös raskaita, kun odottamista on niin paljon. Laulamisesta tuli lisää kokemusta ja kulissien takana näkee, miten ohjelmia tehdään, Suomala tiivistää.

Hän on osallistunut laulukilpailuihin aiemminkin. X Factorin koelaulu jännitti häntä niin, että välillä meinasi iskeä paniikki.

– En ole päässyt aiempien kilpailujen ekoista osioista jatkoon, joten nyt purskahdin itkuun kolmesta ”kyllä”-äänestä. Oma taustani on, ettei minua ole hyväksytty, Suomala kertoo liikutuksestaan.

Teräsniska mainitsi ensimmäisessä jaksossa oululaiseen musiikkilukioon liittyvästä ”Madetojan hengestä”. Mitä Suomalan mielestä kyseinen henki tarkoittaa?

– No sitä, että siellä voi olla mitä vain, ihan sama mistä tuut, mitä musiikkia teet ja miten pukeudut. Kaikkia yhdistää musiikki ja kaikki vetävät yhtä köyttä, Madetojan musiikkilukiossa opiskeleva Suomala sanoo.

Odottamista yömyöhään

SANAn esiintyjä Sanna Ronnberg, 27, on myös nykyisin oululainen. Aalto jammaili esityksessä ja Monroe intoutui saksofonisooloon sen lopuksi.

SANAn Sanna Ronnberg on sanojensa mukaan ollut aiemmin kilpailuvastainen. Kunnianhimo kuitenkin heräsi kunnolla jatkoon pääsemisen myötä. KUVA: MTV

– Mähän lähdin siihen sattuman kautta, duoparini Rela oli vain ilmoittanut meidät mukaan. Itse olen ollut kilpailuja vastaan, sanoo Ronnberg, jolle X Factorin koelaulupäivä tuntuu jo kaukaiselta tapahtumalta.

– Se oli sellaista odottamista yömyöhään, että mietin, mitä oikeasti siellä teen. Mutta kun pääsimme esiintymään ja saimme jatkopaikan, kilpailuviettini nousi, Ronnberg kertoo.

Laulaja Jonna Jauhiaisen JAYHO-bändi pääsi jatkoon X Factor Suomen toisessa jaksossa. KUVA: MTV
Janina Gallénia kuvattiin X Factorin kolmanteen jaksoon Kempeleessä Vihiluodon rannassa. KUVA: MTV
Rauhallisen oloinen Eelis Saurio, 16, on X Factor Suomen nuorimpia kilpailijoita. KUVA: MTV

Toisen jakson raahelaisvahvistus, laulaja Jonna Jauhiaisen JAYHO-bändi pääsi jatkoon. Samoin kävi kolmannessa jaksossa musikaalipotpurin esittäneelle, klassista laulua opiskelleelle Janina Gallénille, 19 ja vain 16-vuotiaalle Eelis Sauriolle, jonka ääni oli kypsä ja tunnelmallinen.

X Factor Suomessa viimeinen koelaulupäivä sunnuntaina klo 19.30-21 MTV3-kanavalla. Uusinnat tiistaina klo 14-15.30 ja lauantaina 3.3. klo 17.30-18.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Homma on mennyt tuohon, koska viereisten talojen asukkaat/ heidän vieraansa ovat vallanneet Prisman parkkipaikan yötä-pä... Lue lisää...
Aivan oikea päätös

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

19.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image