Lainakamera teki Lassi Karvosesta, 14, kuvaajan – nyt kuvia ihastellaan ympäri Suomea

Kesällä Lassi Karvonen pääsee ensimmäistä kertaa elämässään kuvaamaan hääjuhlat. KUVA: Kalle Kvick
Kale! 10.6.2018 20:04 | Päivitetty 10.6.2018 22:51
Kalle Kvick

Kempeleestä kotoisin oleva Lassi Karvonen sai sedältään lainaksi kameran. Lainakameran sai hänet innostumaan valokuvaamisesta kaksi vuotta sitten. Nyt 14-vuotiaan Karvosen kuvia ihastellaan ympäri Suomea.

Nuoren miehen nettisivut ja sosiaalisen median tilit ovatkin täynnä toinen toistaan upeampia otoksia, jotka saavat ammattilaisetkin hieraisemaan silmiään.

Kempeleen kirkonkylän yhtenäiskoulussa peruskouluaan parhaillaan käyvä Karvonen kertoo, että hänen innostus valokuvaamiseen starttasi muutama vuosi sitten lainakameran ansiosta.

– Olin pitkään ihaillut muiden ottamia kuvia. Erilaiset luontokuvat näyttivät niin kivoilta, että halusin itsekin päästä kokeilemaan kuvaamista. Setäni lainasi minulle lopulta hänen kameraansa. Siitä se pikku hiljaa lähti etenemään, kuvailee Karvonen ensivaiheitaan kameran takaa.

Ensiaskeleet olivat, kuten monella muullakin, haasteita täynnä. Kameran säädöt olivat pienimuotoinen mysteeri. Halu oppia ja kehittyä johdatti nuoren miehen kuitenkin nopeasti erilaisille valokuvauskursseille.

– Kävin kansalaisopistolla kolme valokuvaamisen liittyvää kurssia, joista yhdessä opeteltiin kuvien käsittelyä erilaisilla ohjelmilla, esimerkiksi Photoshopilla.

Kuvatessaan Karvonen on erityisen tarkka valaistuksen ja luonnonvalon kanssa, vaikka kuvia pystyisikin myöhemmin korjailemaan. Onnistunut kuva vaatii lisäksi kykyä havainnoida ympärillä olevia asioita ja esineitä.

– Kannattaa aina kiinnittää huomiota sommitteluun. Se on äärimmäisen tärkeää kuvan onnistumisen kannalta, Karvonen opastaa.

Samalla hän kertoo, että hienoja otoksia ja onnistumisen tunteita voi helposti saavuttaa myös edullisimmilla kameroilla. Harrastuksen ottaessa tuulta alleen, voi välineistöä keräillä pikku hiljaa lisää.

– Totta kai, kameralla ja välineistöillä on jonkin verran vaikutusta valokuvaamisessa, mutta laadukas ja arvokas kamera ei kuitenkaan tee ihmistä hyväksi kuvaajaksi. Asetuksia on osattava käyttää oikein.

Kaleva.fi:ssä on julkaistu useita Lassi Karvosen kuvaamia kuvagallerioita. Aiheina ovat olleet muun muassa tubettajat Zeppelinissä, kansainväliset suurmarkkinat Oulussa ja vaalikampanjointia Rotuaarilla.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Itse huomasin Lassin lahjakkuuden hänen (KeKin) pesisotteluissa ottamistaan kuvista. Nuorimies saa parempia otoksia kuin moni ammattilainen :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linkit Kalevan kuvagallerioihin löytyi kyllä.

Hienoja kuvia! Odotan mielenkiinnolla, millaisia hääkuvia hän ottaa. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image