Kiekkoliigan nuorin eläkeläinen Janne Käyhkö ei ehtinyt pelata yhtään ottelua, kun auto-onnettomuus katkaisi uran

Janne Käyhkö pyrkii olemaan malliesimerkki nuorille kiekkoilijoille jokaisena harjoituspäivänä. KUVA: Kalle Kvick
Kale! 21.1.2018 20:31
Kalle Kvick

Oululainen Janne Käyhkö eli 2000-luvun alussa omaa unelmaansa. Hän oli saamassa liigasopimuksen Porien Ässien edustusjoukkueeseen. Yhtenä syyskuisena iltana unelma äkisti murtui.

– Olimme tulossa autolla sukulaisten luota pelikaverini kanssa. Luvialla auto lähti kuskin käsistä ja päätyi suoraan puuhun, Käyhkö muistelee.

Onnettomuuden jälkeen Käyhkö makasi yli kuukauden sairaalassa tajuttomana. Hän sanookin ironisesti olevansa kiekkoliigan nuorin eläkeläinen ilman yhtäkään pelattua ottelua.

– Päivälleen neljä kuukautta vietin sairaalassa, kolmesta kuukaudesta en muista mitään. Diagnoosina oli todella vakava aivovamma, Käyhkö kertoo.

Alkoi kuntoutus, jossa avuksi tuli hyvä fyysinen kunto ja vahva tahdonvoima.

Nyt Käyhkö toimii Kiimingin Kiekkopoikien special hockey-joukkueen valmentajana. Joukkue koostuu eri-ikäisistä erityislapsista ja -nuorista. Vaikka harrastajilla on eriasteisia kehitysvammoja sekä käytös- ja tarkkaavaisuushäiriöitä, ne unohtuvat viimeistään kentällä.

– Lapset saavat ylpeästi harrastaa jääkiekkoa. Kertoa koulussa kavereille maaleistaan ja onnistumisistaan. Se on meidän pelaajille hyvin tärkeää.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Hienoa työtä ja vaikka joku joukotouko vähättelee joukkuepelien tasoa Suomessa, niin mitäpä siitä, se on hänen mielipiteensä. Joukkuepeleissä joka tapauksessa on mukana valtava määrä nuoria ja tämä toiminta erilaisten nuorten kanssa on rikasta ja varmasti maailman huippuluokkaa. Ja missäs ovatkaan kasvaneet ne pelaajat, jotka ovat voittaneet mestaruuksia ja mitaleja Suomelle arvokisoissa? Aivan samoissa joukkueissa! Joukotouko saisi katsoa peiliin ja keskittyä olennaiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonkohan yhteiskunta ja/tai yritykset tukevat tätä toimintaa? Näkyvyyttähän sillä ei saa, mutta ehkä sillä saisi tilalle jotain muuta, henkistä hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hattua nostan sinulle ! Vaatii rohkeutta ja paljon niin henkistä kuin fyysistä voimaa päästä taas "ns;normaalien! kanssa yhteiskuntaan ja vielä tehdä hyvää muillekkin kanssa ihmisille tätä tämä maa tarvitsisi lisää kun näyttää että kaikki voimavarat ja varat käytetään ulkomaalaisiin???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jääkiekkö niin marginalia harrastus.jalkapallo kansanvälinen.liiga varsinkin tasotonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image