Karoliina Tallgren loihtii so­ke­ri­mas­sas­ta pikkutarkkoja kak­ku­ko­ris­tei­ta

Karoliina Tallgren teki reilu kuukausi sitten poikansa ristiäisiin ensimmäisen kakkukoristeensa, eikä enää malttanut lopettaa mukavaa askartelua. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 18.11.2017 21:42
Maija Pylväs

Kun oululaisessa Tallgrenin perheessä muut alkavat yöunille, perheen äiti Karoliina Tallgren syventyy uuden harrastuksensa pariin. Illanhämyssä keittiössä valmistuu sokerimassasta kakkukoristeita, joiden parissa saattaa vierähtää aikaa tuntitolkulla.

– Reilu kuukausi sitten innostuin tekemään poikamme ristiäisiin tämän ensimmäisen kakkukoristeen enkä sitten näköjään malttanut lopettaa, kun oli niin mukavaa, Tallgren kertoo.

Vanhimman poikansa syntymäpäiväkakkuun Karoliina Tallgren askarteli tietokoneen ääressä istuvan pojan, jonka ympäriltä löytyy yksityiskohtia avatusta pitsalaatikosta limukkapulloon. KUVA: Maija Pylväs

Hän hankkii isoissa paketeissa valkoista sokerimassaa, jota voi halutessaan värjätä elintarvikeväreillä. Pienempien yksityiskohtien maalaaminen onnistuu siveltimellä valmiiden tuotosten pintaan. Lisäefektejä saa metallinhohtoisilla elintarvikeväreillä.

Sokerimassan muotoiluun on monenlaisia välineitä, joilla pystyy tekemään hyvinkin pikkutarkkaa jälkeä. Eri osat yhdistetään elintarvikeliimalla.

– Pikkuhiljaa olen oppinut enemmän ja kokeilemalla olen löytänyt parempaa sokerimassaa.

Kun koristeet ihastuttivat lähipiiriä, Tallgrenin siskot kannustivat laittamaan Fecebookiin ilmoituksen, olisiko kakkukoristeille tilausta.

– Jonkin verran on tullut tilauksia. Ihmiset ovat lähettäneet kuvia muun muassa koirista ja hevosista, joista haluavat kakkukoristeet. Aika erikoisia ja haastaviakin aiheita on ollut.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Aika koukuttava harrastus tuo,, tarkkaa ja nättiä jälkeä..... mikset laittaisi pikku firmaa pystyyn kunhan kysyntää tulee,, ja tän jutun jälkeen varmaan tulee enemmän ? tsemppiä jatkoon!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko nuo ihmisfiguurit tarkoitettu syötäväksi, kun ajattelee kakkuveistä joka leikkaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisella yksilöllä on oma mieli harrastus olipa äiti tai mummu esim.niin joku kirjoittaa .toinen tekee korttitemppuja joku mielikuvitusta käyttää niin hyödyllistä on pannukakun ja kääretortun ltekeminen kotona ja edullista ja siihen voi lisätä kermavaahtoa ja hilloa tai muuta esim persikanpuolikkaita sämpylät esm kukin omien kykyjensä mukaan ja varojensa mutta liian vaativaa ei pysty ilman opastusta ja ompeleminen on yksi esim ja sitten lukuisia muita asioita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, kun on löytänyt jotain uusia taitoja itsestään ja ilahduttaa niillä myös muita!
Hyvää jatkoa Karoliina!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi hienoa, siinä on ideaa vaikka pienimuotoiselle yritykselle.... Jatka samaan malliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

323 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Poliittinen eliitti köyhän asialla

Muutosta tuohon tolkuttomaan tukemiseen haluavat juuri me, jotka maksamme kaiken. Ihan sama äänestääkö vätys vaaleissa s... Lue lisää...
Kuka arvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.4.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image